Voor schrijvers, door schrijvers

Binnenkort in de boekenwinkel

verwacht

Een aantal titels is in voorbereiding om de komende periode uit te geven. Ook deze (e-) boeken zijn binnenkort in elke boekenwinkel verkrijgbaar.

Terug naar de ijstijd - Harry van den Bouwhuijsen

Historicus Dr. Henrik Oudeman reist met de trein naar Leede, het Veluwedorp waar hij in 1944 in hotel De Bosrand werd verwekt en waar hij als jongen van veertien, in datzelfde hotel, tijdens een zomervakantie zijn eerste schuchtere liefde beleefde met de twaalfjarige Benny. In Leede, dat in zijn herinnering bijna mythische proporties heeft aangenomen, wil hij, in de week voor kerst, zijn zeventigste verjaardag vieren.

Vanaf het moment van zijn aankomst in het dorp wordt hem pijnlijk duidelijk dat hij op zoek is naar iets dat niet meer bestaat en dat in de vorm waarin hij het zich herinnert misschien wel nooit bestaan heeft. Zo raakt na Henriks aankomst in Leede de tijd uit zijn voegen: klokken gedragen zich vreemd, computerprogramma’s raken in de war en Henrik komt tijdens zijn wandeling door het dorpscentrum terecht in een café waar de tijd heeft stilgestaan. Dit alles culmineert in een surrealistische climax waarin droom en werkelijkheid, heden en verleden opgaan in de doodse stilte van een desolate ijstijd.

 
Verwacht: 3e kwartaal 2020
Dit artikel delen?

Binnenkort in de boekenwinkel

  • Hits: 152