Binnenkort in de boekenwinkel

verwacht

Een aantal titels is in voorbereiding om de komende periode uit te geven. Ook deze (e-) boeken zijn binnenkort in elke boekenwinkel verkrijgbaar.

Tekenen des tijds en klimaat ontwrichting (terreur van de geldeconomie) - Mutatio

Dat het klimaat opwarmt is inmiddels een cliché. Onderhand weet iedereen dat. Wat niet  iedereen weet of wil weten is dat zonder een onverwijld en wereldwijd ingrijpen van de mens, die opwarming al op korte termijn een bedreiging vormt voor alle leven op onze planeet.

De bemoeienis in dit boek met klimaatontwrichting richt zich niet allereerst op (klimaat)- technische aspecten. Het zou daar niets substantieels aan toe te voegen hebben. Maar wat tot nu toe in de analyses van het probleem bijna geheel ontbreekt, is de vraag of de  klimaatont- wrichting niet onvermijdelijk en zelfs doorslaggevend samenhangt met de manier waarop onze economie wereldwijd is ingericht, waardoor er steeds te weinig geld beschikbaar is voor een decent onderhoud van het klimaat en het milieu, trouwens ook van de samenleving.

Deze vraag vormt de kwintessens van het boek, en voert vanuit een weloverwogen analyse overtuigend tot nieuwe economische elementen en inzichten, waarin de funeste rol van het geld is uitgespeeld.  Die elementen en inzichten blijken noodzakelijk om een heilloze afslag naar een voor de wereld catastrofale klimaatontwrichting te keren. Zij worden in dit boek zodanig gepresenteerd, dat een goed begrip ervan niet alleen is voorbehouden aan economisch geschoolden.

Verschijningsdatum: 24 februari 2020

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 103
(De gemiddelde waardering is 3 door 1 stem(-men)