Natuur en zo - Henry de Hoon

Voorheen ‘Limburgs Land’, nu ‘Natuur en Zo’. Het Limburgse radioprogramma, steevast op de zaterdagochtend bij de regionale omroep L1, dankt zijn populariteit aan de interactie met het publiek, dat vragen kan stellen aan specialisten op het gebied van tuinieren en natuurbeheer.

Maar het is méér dan praten over plantjes. Het is vooral een ode aan de natuur in al zijn verschijningsvormen, waar de radiocolumns van Henry de Hoon (Heerlen, 1959) een afspiegeling van zijn.

Met de uitgave van de 65 mooiste columns tussen 2009 en heden, hebben de trouwe luisteraars van het programma een blijvend aandenken aan het programma, terwijl ook niet-luisteraars kunnen kennismaken met de natuurverhalen van ‘Natuur en Zo’.

Een bonus zijn de illustraties van de Limburgse kunstenaar Jan van der Hijden, zelf ook een groot natuurliefhebber. Van der Hijden studeerde aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht (1970-1974) en heeft sinds 1980 een eigen schilderschool.

Henry de Hoon, die in 1985 afstudeerde aan het conservatorium in Maastricht en werkt aan het Vista College in Heerlen, heeft als auteur vooral zijn sporen verdiend met een reeks misdaadromans.

Met deze bundel wordt de stem van de regio tastbaar. Natuur en Zo: een lust voor het oog en voer voor het hart.


 Verwacht: 4e kwartaal 2021

Aantal hits: 30