Binnenkort in de boekenwinkel

verwacht

Een aantal titels is in voorbereiding om de komende periode uit te geven. Ook deze (e-) boeken zijn binnenkort in elke boekenwinkel verkrijgbaar.

Ballade van gelukkige mensen - Renate Marlis

In het boek Ballade van gelukkige mensen lees je alles over de ondergang van een vakantieboerderij met kleine camping. Een week lang volg je de belevenissen van Mireille en Donnel, eigenaren van de boerderij. En je maakt kennis met hun kleurrijke buren en andere betrokkenen bij de gebeurtenissen die elkaar snel opvolgen, tot aan de bloedstollende climax. De eigenaardige karakters, herkenbaar, soms over the top, maar altijd entertainend, zorgen ervoor dat je geboeid blijft lezen.

"Het boek Ballade van gelukkige mensen" is, hoewel een fictief verhaal, een droeve blauwdruk van wat mensen elkaar kunnen aandoen en hoe rigide en star hun denken soms kan zijn. De processierupsenplaag en de aanhoudende hitte die als rode draad het verhaal lijmen, zijn een perfecte achtergrond en zorgen ervoor dat je constant in de broeierige atmosfeer blijft die het verhaal een extra dimensie geeft. Aanvankelijk denk je in een aangenaam kabbelend verhaal terecht te komen, een soort ‘vakantielectuur’ maar stilaan kruipt het toch, zoals de jeukende haartjes van de rupsen, onder je huid en overvalt je een onbehaaglijk gevoel. Meer dan eens refereren de denkwereld van de hoofdpersonen en de omstandigheden waarin dit gebeuren zich afspeelt aan het huidige tijdsgewricht, waarin onverdraagzaamheid langzaam maar zeker bon ton wordt.

Verschijningsdatum: 16 maart 2020


 

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 106
(De gemiddelde waardering is 5 door 1 stem(-men)