Manuscript naar uitgever

Je manuscript voorleggen aan meerdere uitgevers

Heb je een manuscript geschreven dat, als werkversie, (bijna) klaar is? Dan breekt het moment aan om na te gaan denken over de wijze van uitgeven. Eigenlijk zijn de verschillende opties terug te brengen tot twee mogelijkheden:

In eigen beheer

Je geeft je manuscript uit in eigen beheer. Dat is volledig zelfstandig mogelijk of met (gedeeltelijke) ondersteuning van een organisatie die kennis en ervaring heeft in het publiceren van een boek.

Het grote voordeel is dat je het eindproduct, jouw boek, volledig zelf kunt bepalen. Je weet 100% zeker dat je boek zal verschijnen op de door jou gewenste manier.

Je betaalt een (beperkte) vergoeding om je boek beschikbaar te hebben voor verkoop in de boekwinkel. Bij verkoop is de winst volledig voor jou.

Schrijverspunt Clusteruitgeverij biedt alle mogelijkheden om je te ondersteunen bij het uitgeven in eigen beheer!

Door een uitgever

Je kunt je manuscript ter beoordeling voorleggen aan de redactie van een van de uitgeverijen in Nederland en Vlaanderen, of aan een literair agentschap. De uitgever baseert zijn beslissing niet alleen op de kwaliteit en verkoopmogelijkheden van het manuscript, maar ook op de mate waarin het binnen het fonds past.

Of je manuscript zal verschijnen als boek is afhankelijk van de beoordeling door de uitgever. De uitgever bepaalt daarbij, hoofdzakelijk, de definitieve versie als het om bv opmaak, cover, verkoopprijs en dergelijke gaat.

Je hoeft niet te investeren en hebt geen kosten. Per verkocht boek ontvang je een royalty.

Je wilt je boek niet in eigen beheer uitgeven en hebt geen zin om zelf allerlei uitgevers te benaderen?

Je manuscript gelijktijdig naar meerdere uitgevers

We begrijpen dat je weinig zin hebt om eindeloos allerlei uitgevers je manuscript toe te sturen en dan maar te hopen dat je op zijn minst een reactie ontvangt. Liever een afwijzing dan geen reactie, wat vaak de praktijk is. Maar je wilt natuurlijk wel graag jouw manuscript als boek in de boekwinkel zien.

Meer kans dat een uitgever je manuscript uitgeeft!

Schrijverspunt heeft niet voor niets als motto: Voor schrijvers door schrijvers. Om die reden bieden we je dan ook de mogelijkheid om je manuscript gelijktijdig aan meerdere uitgevers voor te leggen en je ontvangt altijd, binnen maximaal twee maanden, een reactie. 100% zeker.

Uitgever Schrijverspunt ontvangt vele manuscripten ter beoordeling maar bij de beoordeling van een ontvangen manuscript werken we samen met een aantal uitgevers. Dat is op zich al uniek. De kwaliteit en werkwijze van deze uitgevers zijn vergelijkbaar met Uitgever Schrijverspunt, maar vaak hebben ze een fonds voor titels in slechts een bepaald genre. Door het aanbieden van je manuscript aan gelijktijdig meerdere uitgevers maak je dus, door deze samenwerking, meer kans op publicatie van je manuscript. En dat willen we graag.

De mogelijkheid bestaat zelfs dat je van meer dan 1 uitgever een aanbod ontvangt. Aan jou dan de keuze!

Is Uitgever Schrijverspunt of een van de andere uitgevers enthousiast over je manuscript en bereid je manuscript uit te geven, dan zorgt de betreffende uitgever voor de gehele productie en bieden ze je boek ter verkoop aan bij online winkels als bijvoorbeeld Bol.com, Bruna, Ako, Standaard boekhandel, Bookspot, etc en bij de reguliere boekwinkels. Je behoudt zelf de auteursrechten en de uitgever betaalt je een royalty per verkocht boek. 
 
Dat is mogelijk door ons je manuscript en wat aanvullende informatie toe te sturen. Wil een van de samenwerkende uitgevers je manuscript uitgeven dan nemen ze contact met je op voor verdere afspraken.

De volgende uitgevers zijn, afhankelijk  van het genre, betrokken bij de beoordeling van jouw manuscript:
We zijn in overleg met meer uitgevers...