1 post
 • images/deelname/vrijeverzen.jpg

  Een vrij vers is een gedicht zonder regelmatige strofebouw. De eerste strofe telt bijvoorbeeld zes, de tweede twee, de derde vijf verzen. Het gaat om poëtische teksten die vooral een sfeer oproepen. De strofe in een vrij vers heeft veelal een eenheid van idee. Vrije verzen hebben vaak eveneens geen vast maatsysteem. Het ontbreken van (eind)rijm komt eveneens vrij vaak voor in het vrije vers. Daarentegen komt binnen- en middenrijm veel voor in vrije verzen en soms zelfs voorrijm.

  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  84 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 05-10-2021

Hits: 80

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Zeewind

Aangepast: 06-10-2021

Ik ben een mummie
zonder verband
Ik ben onzichtbaar
los
als wind boven de zee

Een man
wordt wegzogen
van de strohalm
naar het kolkende
open water

waar flessenpost
doelloos
drijvend
verlangt
te delen

waar vrienden
op een schip
samen kaarten
maar niet
op tafel leggen

waar slechts de wind
de koers bepaalt
onzichtbaar
los
boven de zee

maar hulpeloos
verankerd
aan eenzaamheid
 

 

Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

06.10.21
Feedback:
heel mooi verhaal ARjan, het verdient vijf sterren
Show more
06.10.21
Feedback:
Mooi, Arjan. Een mummie behoudt de zachte delen...
Show more
 • Arjan Zuidervliet 06.10.21
  Dank je Maryse. Nu ik het teruglees wil ik eigenlijk de stukje met de strohalm weghalen, want het hoort niet echt bij de rest. Verschillende gedachten liepen bij me door elkaar en nu vind ik het storend. Is het dan nog steeds 5 sterren?
  • Arjan Zuidervliet 06.10.21
   @MaryseVanHal Ik vind het een briljant idee. Ik zet hem als tweede.
  • Maryse Van Hal 06.10.21
   @azu Ik heb wat over die strohalm zitten denken voor ik je sterren gaf en inderdaad of de strofe er wel bij hoorde want je zit al op zee. Ook of de strofe dan niet vroeger moest komen. Ik vond het wel kloppen met het verankerd zijn. Je zou de strofe eventueel als tweede kunnen zetten en er van maken 'een man weggezogen van de strohalm naar het kolkende open water' maar ze hoort er wel bij, vind ik ook wel.
  • Arjan Zuidervliet 06.10.21
   Ok, het heeft wel zijn functie ik laat het zo.
06.10.21
Feedback:
Mooi, Arjan. Vooral de laatste drie zinnen.
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Tam
188
Lezen?
55 woordenverhaal
Half
185
Lezen?
Doe ook mee!
159
Lezen?