SCHRIJFACTIVITEIT: VRIJ VERS

Een vrij vers is een gedicht zonder regelmatige strofebouw. De eerste strofe telt bijvoorbeeld zes, de tweede twee, de derde vijf verzen. Het gaat om poëtische teksten die vooral een sfeer oproepen. De strofe in een vrij vers heeft veelal een eenheid van idee. Vrije verzen hebben vaak eveneens geen vast maatsysteem. Het ontbreken van (eind)rijm komt eveneens vrij vaak voor in het vrije vers. Daarentegen komt binnen- en middenrijm veel voor in vrije verzen en soms zelfs voorrijm.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een reactie geven! Schrijvers stellen vooral je tips en opmerkingen op prijs.
02.07.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
1) Als je de regendruppels telt, lijdt je vermoedelijk aan het syndroom van Asperger.
2) In de Noordzee zit 9×10 tot de 16e macht liter water, dat is dus 90.000.000.000.000.000 liter. In een liter water zitten 20.000 druppels, dus reken verder zelf maar uit, Eggerik...
3) Ik spreek alleen voor mezelf: als ik iemand heel graag wil zien, denk ik sterk aan die persoon (of heb je het over God?)
4) Iets bewijzen wat je gelooft is onmogelijk. Alleen feiten zijn te bewijzen en geloof is geloof. Liefde voor de dood is me onbekend.

Poëtisch is het zeker niet onaardig, al ben ik, dat weet je, geen voorstander van hoofdletter gebruik in doorlopende zinnen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Eggerik Dockx 06.07.22
  Hier schiet mijn gedicht duidelijk zijn doel voorbij. Het gaat voor mij over onzekerheid, Dankjewel Ewald.
  • Eggerik 06.07.22
   @Ewald Van diie knipoog was ik niet zeker, dus nam ik het zonder. Een knipoog is steeds welkom Ewald
  • Ewald Hagedorn 06.07.22
   Soms vat de lezer een gedicht anders op, dan de dichter het bedoelt. Dat is geen probleem. Mijn reactie was trouwens met een grote knipoog geschreven, Eggerik.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.