SCHRIJFACTIVITEIT: VRIJ VERS

Een vrij vers is een gedicht zonder regelmatige strofebouw. De eerste strofe telt bijvoorbeeld zes, de tweede twee, de derde vijf verzen. Het gaat om poëtische teksten die vooral een sfeer oproepen. De strofe in een vrij vers heeft veelal een eenheid van idee. Vrije verzen hebben vaak eveneens geen vast maatsysteem. Het ontbreken van (eind)rijm komt eveneens vrij vaak voor in het vrije vers. Daarentegen komt binnen- en middenrijm veel voor in vrije verzen en soms zelfs voorrijm.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

207

AANGEPAST:

19 oktober 2021

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Geef s.v.p. alleen 5 sterren als het werk perfect is en jij geen verbeteringsmogelijkheden ziet. Schrijvers stellen jouw tips en opmerkingen vooral op prijs.
20.10.21
Graag je feedback a.u.b.:
Ik sluit me bij de kritiek op de titel aan. Maar ik vind dat je met weinig woorden een fijne sfeer neerzet.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
20.10.21
Graag je feedback a.u.b.:
Heel mooi. Ik sluit me aan bij Erica: bij dit mooie gedicht mag een iets poëtischer titel. De tweede zin vind ik ook beetje veel 'to the point' maar geeft wat er gebeurt wel goed weer natuurlijk.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
20.10.21
Graag je feedback a.u.b.:
Ritmisch en prettig.
Misschien nog even naar de titel kijken?
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • dagboek nachtmens 20.10.21
    Bedankt voor de feedback, ik was zelf ook niet zo tevreden met de titel. Ik hou van kortere titels, maar alles wat ik kon verzinnen wat een titel waar ik liever iets anders bij zou schrijven, haha...
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.