Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt nu een reactie geven, meer publicaties lezen of bijv. zelf meedoen aan een schrijfactiviteit. Klik hieronder s.v.p. op de gewenste mogelijkheid!

 •   Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk hieronder of klik eerst op TOELICHTING voor de werkwijze.
  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  06.04.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Je moet er maar opkomen. En ik heb weer een woord bijgeleerd dat ik dan waarschijnlijk ook nog ga onthouden door de (dubbele) link met olifant.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • W.J. (Hans) Villerius 07.04.22
   Blij toe. O eh, '(dubbele) link' begrijp ik niet. Doel je op groot formaat van boek en beest?
   • Maryse Van Hal 07.04.22
    1) Via olifantengeheugen (enfin eerder geen olifantengeheugen) de sprong maken naar olifant en 2) ik weet dat ik nog ga weten dat de resultante een woord was te verkrijgen door het door elkaar haspelen van de letters van olifant. En dan hopen dat alle omwegen wel degelijk naar Rome leiden. Tenminste als je op tijd stopt voor rode lichten.
  06.04.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Aardig gevonden, Hans. Zelf zou ik 'm gewoon in de rubriek Poëzie plaatsen. Gelet op de vorm, het ritme en het gebruik van eindrijm is het geen vrij vers, zoals omschreven door de redactie.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • W.J. (Hans) Villerius 06.04.22
   Op mijn rubriekkeuze valt inderdaad wel wat af te dingen. Maar is dat niet het toppunt van vrijheid: je niets van regels aantrekken? Dank voor je overigens positieve recensie.
   • W.J. (Hans) Villerius 07.04.22
    @Ewald Dank voor je extra ster en verkeersadviezen. Mijn onlangs zo moeizaam verworven autorijbewijs wil ik graag behouden. Op de inhoud van mijn jongste publicatie valt wel e.e.a. af te dingen: Het is logischer, als de woorden 'olifanten' en 'folianten' van plaats wisselen. Alleen zit ik dan met het lastige probleem, of 'pocket' dan niet liever als topeck geschreven moet worden. Dus laat ik het maar zo.
   • Ewald Hagedorn 06.04.22
    @Ewald Bij nadere beschouwing wil ik hier een extra ster aan geven. Vijf dus. Wel remmen bij rood.
   • Ewald Hagedorn 06.04.22
    Dat kun je het toppunt van vrijheid noemen, al zie ik de diverse rubrieken meer als een mogelijkheid het overzichtelijk te houden. Bovendien, moeten we ons iedere vrijheid willen permitteren? In het verkeer een voorrangsbord of een rood licht negeren zou je ook als toppunt van vrijheid kunnen zien.

  Je kunt ook een waardering, in cijfers, geven voor deze publicatie!
  Klik op Waardering bij de mogelijkheden.
 •   Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: Stem 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar

  Gebruikerswaardering: 5 / 5

  PLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVE
   

  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
  Klik op Commentaar bij de mogelijkheden.
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
 • ZELF MEEDOEN

  Eerst inloggen s.v.p.! Meedoen is alleen mogelijk voor leden. Nog geen lid? Je kunt je gratis registreren als lid.

 • Alle inzendingen in VRIJ VERS

  Klik op een titel om de inzending te lezen.

Voorwaarden VRIJ VERS

Een vrij vers is een gedicht zonder regelmatige strofebouw. De eerste strofe telt bijvoorbeeld zes, de tweede twee, de derde vijf verzen. Het gaat om poëtische teksten die vooral een sfeer oproepen. De strofe in een vrij vers heeft veelal een eenheid van idee. Vrije verzen hebben vaak eveneens geen vast maatsysteem. Het ontbreken van (eind)rijm komt eveneens vrij vaak voor in het vrije vers. Daarentegen komt binnen- en middenrijm veel voor in vrije verzen en soms zelfs voorrijm.

Nu nog te bekijken:

Inzendingen in deze schrijfactiviteit waarvan de publicatieperiode binnenkort vervalt. Vind je een inzending de moeite waard en vind je het jammer als deze zou verdwijnen? Leden kunnen de publicatieperiode verlengen!!