SCHRIJFACTIVITEIT: VRIJ VERS

Een vrij vers is een gedicht zonder regelmatige strofebouw. De eerste strofe telt bijvoorbeeld zes, de tweede twee, de derde vijf verzen. Het gaat om poëtische teksten die vooral een sfeer oproepen. De strofe in een vrij vers heeft veelal een eenheid van idee. Vrije verzen hebben vaak eveneens geen vast maatsysteem. Het ontbreken van (eind)rijm komt eveneens vrij vaak voor in het vrije vers. Daarentegen komt binnen- en middenrijm veel voor in vrije verzen en soms zelfs voorrijm.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

267

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
27.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Mooie voelbare beeldspraak. Het bang zijn als een dier voor het vuur. Het vurige rood aan de horizon maar niet van vuur. Allemaal heldere beelden. Alleen 'de avond is mooier als de morgen'. Daar denk ik even over na. Is dat omdat de avond vol is en herinnering draagt, en de morgen die nog moet creëren?
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Odette van Kempen 27.11.21
    Een 4.7 overigens, afgerond naar een 5 :) om het stukje verwarring dat in mij opkomt
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.