1 post
 • images/deelname/vrijeverzen.jpg

  Een vrij vers is een gedicht zonder regelmatige strofebouw. De eerste strofe telt bijvoorbeeld zes, de tweede twee, de derde vijf verzen. Het gaat om poëtische teksten die vooral een sfeer oproepen. De strofe in een vrij vers heeft veelal een eenheid van idee. Vrije verzen hebben vaak eveneens geen vast maatsysteem. Het ontbreken van (eind)rijm komt eveneens vrij vaak voor in het vrije vers. Daarentegen komt binnen- en middenrijm veel voor in vrije verzen en soms zelfs voorrijm.

  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  84 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 10-10-2021

Hits: 59

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Strijd der naturen

Aangepast: 10-10-2021

Het bos brandt
de wortels uit de grond
waardoor de kaai
wederkeert tot stof,
de rivier overstroomt

terwijl het regent
vanuit een vliegtuigje
en ik dacht
de mens kwam, dacht en verloor

maar niet zag
hoe moeder terugslaat

hoe wij herrezen
overwinnen
vanaf slagschepen
op het hete water
 

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

10.10.21
Feedback:
... maar de mens verloor niet, nog niet, er is nog hoop want jullie herrezen vanuit de slagschepen op het hete water...
Show more
10.10.21
Feedback:
Mooi, Arjan. Zoals vaak worden jouw gedichten mooier als ik ze lees en herlees en herlees.
De mooiste zin in dit gedicht vind ik 'de mens kwam, dacht en verloor' En dan vooral het woord 'verloor'
Show more
 • Arjan Zuidervliet 10.10.21
  Dank je Ineke. Fijn dat je de moeite neemt om het te herlezen. Ik doe dat zelf eigenlijk altijd wel, zelfs als een gedicht heel simpel lijkt. Bij een gedicht als deze is het echt afwachten wat de reacties zullen zijn. Er is er in ieder geval 1 hele mooie. Het zinnetje is de vernachelde versie van "Veni, Vidi, Vici", of hoe je dat ook schrijft, maar dat had je wel door, denk ik.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Tam
188
Lezen?
55 woordenverhaal
Half
185
Lezen?
Doe ook mee!
159
Lezen?