SCHRIJFACTIVITEIT: VRIJ VERS

Een vrij vers is een gedicht zonder regelmatige strofebouw. De eerste strofe telt bijvoorbeeld zes, de tweede twee, de derde vijf verzen. Het gaat om poëtische teksten die vooral een sfeer oproepen. De strofe in een vrij vers heeft veelal een eenheid van idee. Vrije verzen hebben vaak eveneens geen vast maatsysteem. Het ontbreken van (eind)rijm komt eveneens vrij vaak voor in het vrije vers. Daarentegen komt binnen- en middenrijm veel voor in vrije verzen en soms zelfs voorrijm.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

149

AANGEPAST:

08 maart 2022

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Geef s.v.p. alleen 5 sterren als het werk perfect is en jij geen verbeteringsmogelijkheden ziet. Schrijvers stellen jouw tips en opmerkingen vooral op prijs.
10.03.22
Graag je feedback a.u.b.:
Mooi beschreven. Je verpakt een blog in een vrij vers, waardoor je gevoel meer tot uiting komt. Dat werkt heel goed vind ik. Eén tip: ga geen kauwen voeren, want dan abonneer je jezelf op ze en dan de nachtelijke uurtjes in stilte voorbij ;)
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
08.03.22
Graag je feedback a.u.b.:
Graag gelezen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
08.03.22
Graag je feedback a.u.b.:
Breekbaar verhaal, graag gelezen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.