SCHRIJFACTIVITEIT: VRIJ VERS

Een vrij vers is een gedicht zonder regelmatige strofebouw. De eerste strofe telt bijvoorbeeld zes, de tweede twee, de derde vijf verzen. Het gaat om poëtische teksten die vooral een sfeer oproepen. De strofe in een vrij vers heeft veelal een eenheid van idee. Vrije verzen hebben vaak eveneens geen vast maatsysteem. Het ontbreken van (eind)rijm komt eveneens vrij vaak voor in het vrije vers. Daarentegen komt binnen- en middenrijm veel voor in vrije verzen en soms zelfs voorrijm.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Goedkeuring

Publicatie: | Jolien Henriet
Neen ik heb jullie goedkeuring niet nodig. 
 
Als kind probeer je het te maken in deze wereld. 
Je bent braaf en luistert naar de ouderen. Ze zeggen dat ze je willen je dragen op hun schouderen.
 
Gaandeweg Leer je van de wereld en Leer je dat ouderen niet altijd beter weten. 
Dat sommige van hun woorden je beter Kan vergeten.
 
Toch is er druk en kan je niet zijn wie je hart verlangt te zijn. En dan voel je uzelf plots weer heel klein
 
Wie zijn zij om zo te doen tegen mij. Leef en laat leven. Laat ze maar met haar hoofd in de wolken zweven. Ze is van een andere planneet zeggen ze allemaal. Jij geeft mij het gevoel dat ik faal. Maar als dit in uw ogen falen is, dan heb jij het deze keer toch mis. 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.