Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: VRIJ VERS

Een vrij vers is een gedicht zonder regelmatige strofebouw. De eerste strofe telt bijvoorbeeld zes, de tweede twee, de derde vijf verzen. Het gaat om poëtische teksten die vooral een sfeer oproepen. De strofe in een vrij vers heeft veelal een eenheid van idee. Vrije verzen hebben vaak eveneens geen vast maatsysteem. Het ontbreken van (eind)rijm komt eveneens vrij vaak voor in het vrije vers. Daarentegen komt binnen- en middenrijm veel voor in vrije verzen en soms zelfs voorrijm.

OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

WAARDERING
HITS
120
AANGEPAST: 27-10-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
27.10.21
Graag je feedback a.u.b.:
Ik vind het een heel mooi gedicht. Wel zou ik tussen terras en negeer een komma plaatsen en tussen is en zal. Verder vraag ik me af wat je bedoelt met handen niet aan stenen binden...
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Maryse Van Hal 27.10.21
    Dank je wel, Monetta. Als ik daar een komma plaats om de leesbaarheid te verbeteren, vraag ik me af of ik dan, om consequent te blijven, niet op meerdere plaatsen komma's zou moeten plaatsen en dat vind ik minder mooi. Handen zijn (kunnen) kwetsbaar zijn, stenen zijn hard.