SCHRIJFACTIVITEIT: VRIJ VERS

Een vrij vers is een gedicht zonder regelmatige strofebouw. De eerste strofe telt bijvoorbeeld zes, de tweede twee, de derde vijf verzen. Het gaat om poëtische teksten die vooral een sfeer oproepen. De strofe in een vrij vers heeft veelal een eenheid van idee. Vrije verzen hebben vaak eveneens geen vast maatsysteem. Het ontbreken van (eind)rijm komt eveneens vrij vaak voor in het vrije vers. Daarentegen komt binnen- en middenrijm veel voor in vrije verzen en soms zelfs voorrijm.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

234

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
27.10.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Ik vind het een heel mooi gedicht. Wel zou ik tussen terras en negeer een komma plaatsen en tussen is en zal. Verder vraag ik me af wat je bedoelt met handen niet aan stenen binden...
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Maryse Van Hal 27.10.21
    Dank je wel, Monetta. Als ik daar een komma plaats om de leesbaarheid te verbeteren, vraag ik me af of ik dan, om consequent te blijven, niet op meerdere plaatsen komma's zou moeten plaatsen en dat vind ik minder mooi. Handen zijn (kunnen) kwetsbaar zijn, stenen zijn hard.
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.