SCHRIJFACTIVITEIT: VRIJ VERS

Een vrij vers is een gedicht zonder regelmatige strofebouw. De eerste strofe telt bijvoorbeeld zes, de tweede twee, de derde vijf verzen. Het gaat om poëtische teksten die vooral een sfeer oproepen. De strofe in een vrij vers heeft veelal een eenheid van idee. Vrije verzen hebben vaak eveneens geen vast maatsysteem. Het ontbreken van (eind)rijm komt eveneens vrij vaak voor in het vrije vers. Daarentegen komt binnen- en middenrijm veel voor in vrije verzen en soms zelfs voorrijm.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

393

AANGEPAST:

19 december 2021

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Geef s.v.p. alleen 5 sterren als het werk perfect is en jij geen verbeteringsmogelijkheden ziet. Schrijvers stellen jouw tips en opmerkingen vooral op prijs.
22.11.21
Graag je feedback a.u.b.:
Ik sluit me aan bij Ineke. Prachtig Eggerik.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
22.11.21
Graag je feedback a.u.b.:
Prachtig geschreven!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
21.11.21
Graag je feedback a.u.b.:
Je hebt je gevoelens goed neergezet in een eerlijk verhaal. Dit komt binnen. Veel sterkte met het verlies. Je weet vast de juiste koers te varen. De liefde is niet weg .. en dat soort dingen. Weet niet goed wat te zeggen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Eggerik Dockx 21.11.21
    Dag Arjan,
    Dit was niet de bedoeling, Bedankt voor je open en mooie reactie. Ik heb de titel aangepast. Misschien ter verduidelijking van andere zaken die ik schreef, enkel Parkinson is autobiografisch. Da andere zijn interpretaties van wat ik zag of mij voorstellen kan. Mijn vader is dus nog wel. Dankjewel
    • Arjan Zuidervliet 21.11.21
      Zie het dan in elk geval als een groot compliment voor je schrijven. Als ik over ik schrijf ben ik het zelf regelmatig ook niet, maar soms ook wel ;)
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.