Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: VRIJ VERS

Een vrij vers is een gedicht zonder regelmatige strofebouw. De eerste strofe telt bijvoorbeeld zes, de tweede twee, de derde vijf verzen. Het gaat om poëtische teksten die vooral een sfeer oproepen. De strofe in een vrij vers heeft veelal een eenheid van idee. Vrije verzen hebben vaak eveneens geen vast maatsysteem. Het ontbreken van (eind)rijm komt eveneens vrij vaak voor in het vrije vers. Daarentegen komt binnen- en middenrijm veel voor in vrije verzen en soms zelfs voorrijm.

OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

WAARDERING
HITS
159
AANGEPAST: 03-12-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
04.12.21
Graag je feedback a.u.b.:
Raadselachtig gedicht, dat me meteen pakte, maar waarbij ik toch weer een tijdje moest "puzzelen" wat hier nu eigenlijk staat. Denk dat het gaat over een "positief in het leven" persoon, die niet ziet hoe zeer ze zich door angst laat leiden.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Maryse Van Hal 05.12.21
    Het personage kan je inderdaad als positief omschrijven (de zon) maar ook iemand die weet dat je te euforisch in het leven kan staan en de dingen niet meer voelt, niet meer ervaart zoals ze werkelijk zijn (voeten in het eerste wit die niet voelen hoe koud het is), zich daartegen probeert te wapenen maar tegelijk beseft dat je geen olifantenvel krijgt alleen door je niet te openen voor anderen, dat je eigenlijk even kwetsbaar blijft, maar daardoor wel 'het leven' kan missen.
    P.S. ik heb weer iets bijgeleerd: olifantenvel wordt hier als fout aangeduid en bestaat blijkbaar ook niet dixit de Van Dale terwijl ik dacht dat het een gangbaar spreekwoord was. Ik probeerde het dan met olifantenhuid en olifantehuid, maar ook niks. De digitale Van Dale geeft olifantshuid als correct aan. Hier wordt olifantenhuid wel geaccepteerd. Ik hou het op olifantenvel, klinkt mooier en ik zou nooit olifantenhuid en zeker niet olifantshuid zeggen (maar als apart woord klinkt huid natuurlijk veel mooier dan vel 🙂) . Zou dat iemand zeggen, olifantshuid?