SCHRIJFACTIVITEIT: VRIJ VERS

Een vrij vers is een gedicht zonder regelmatige strofebouw. De eerste strofe telt bijvoorbeeld zes, de tweede twee, de derde vijf verzen. Het gaat om poëtische teksten die vooral een sfeer oproepen. De strofe in een vrij vers heeft veelal een eenheid van idee. Vrije verzen hebben vaak eveneens geen vast maatsysteem. Het ontbreken van (eind)rijm komt eveneens vrij vaak voor in het vrije vers. Daarentegen komt binnen- en middenrijm veel voor in vrije verzen en soms zelfs voorrijm.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

269

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
04.10.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Heel mooi beeldend
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
04.10.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Een van de mooiste gedichten die ik van jou heb gelezen, Maryse (en de Battle is nota bene voorbij)!

Met je interpunctie ben je niet consequent, dat is jammer. Hier en daar gebruik je wel komma's en op andere plaatsen weer niet. Nauwkeuriger kommagebruik komt de leesbaarheid ten goede en dit gedicht verdient dat zeker.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Maryse Van Hal 04.10.21
  Het gedicht bestond 4 dagen geleden nog niet ?. Interpunctie: klopt. De komma tussen onzichtbare en rustgevend angstaanjagend heb ik er bij het plakken hier maar toegevoegd. Verkeerde beslissing. Tussen werkwoorden geen komma zetten blijf ik net voor de leesbaarheid een beetje moeilijk vinden . Is dat een regel eigenlijk dat je ofwel overal ofwel nergens interpunctie moet gebruiken? Of gewoon de logica zelve? Ik heb deze opmerking van jou hier al een paar keer gelezen en let er daarom meer op. Bedankt voor je fijne waardering.
  • Ewald Hagedorn 05.10.21
   @MaryseVanHal Wat ik in gedachten heb doet niet echt ter zake, het is jouw gedicht ten slotte. Ziet er zo prima uit trouwens. En inderdaad, als je het snel leest krijgt het daarmee een andere dimensie.
  • Maryse Van Hal 05.10.21
   @Ewald Bedankt voor de tip. Per strofe moet het snel achter elkaar gelezen worden, dus heb ik nu alle leestekens weggehaald. Dat was misschien niet wat je in gedachten had ?.
  • Maryse Van Hal 04.10.21
   @MaryseVanHal interpunctie aangepast
  • Ewald Hagedorn 04.10.21
   @MaryseVanHal Misschien is dit een tip: lees het gedicht hardop - draag het voor - zoals jij vindt dat het moet klinken. Overal waar jij een 'rust' laat horen, daar is een komma (of een punt) gepast. Hoofdletters verduidelijken dat er een nieuwe zin begint.
  • Maryse Van Hal 04.10.21
   komma ondertussen geschrapt
04.10.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Geluidloos glad
en
Alleen maar zwart
Dat is mooi!

Een ballerina op hakken van mama lijkt mij heel lastig dansen en springen...

De vogel op het eind begrijp ik (nog) niet.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.