• images/deelname/vrijeverzen.jpg

  Een vrij vers is een gedicht zonder regelmatige strofebouw. De eerste strofe telt bijvoorbeeld zes, de tweede twee, de derde vijf verzen. Het gaat om poëtische teksten die vooral een sfeer oproepen. De strofe in een vrij vers heeft veelal een eenheid van idee. Vrije verzen hebben vaak eveneens geen vast maatsysteem. Het ontbreken van (eind)rijm komt eveneens vrij vaak voor in het vrije vers. Daarentegen komt binnen- en middenrijm veel voor in vrije verzen en soms zelfs voorrijm.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
04.10.21
Feedback:
Heel mooi beeldend
Show more
04.10.21
Feedback:
Een van de mooiste gedichten die ik van jou heb gelezen, Maryse (en de Battle is nota bene voorbij)!

Met je interpunctie ben je niet consequent, dat is jammer. Hier en daar gebruik je wel komma's en op andere plaatsen weer niet. Nauwkeuriger kommagebruik komt de leesbaarheid ten goede en dit gedicht verdient dat zeker.
Show more
 • Maryse Van Hal 04.10.21
  Het gedicht bestond 4 dagen geleden nog niet 🙂. Interpunctie: klopt. De komma tussen onzichtbare en rustgevend angstaanjagend heb ik er bij het plakken hier maar toegevoegd. Verkeerde beslissing. Tussen werkwoorden geen komma zetten blijf ik net voor de leesbaarheid een beetje moeilijk vinden . Is dat een regel eigenlijk dat je ofwel overal ofwel nergens interpunctie moet gebruiken? Of gewoon de logica zelve? Ik heb deze opmerking van jou hier al een paar keer gelezen en let er daarom meer op. Bedankt voor je fijne waardering.
  • Ewald Hagedorn 05.10.21
   @MaryseVanHal Wat ik in gedachten heb doet niet echt ter zake, het is jouw gedicht ten slotte. Ziet er zo prima uit trouwens. En inderdaad, als je het snel leest krijgt het daarmee een andere dimensie.
  • Maryse Van Hal 05.10.21
   @Ewald Bedankt voor de tip. Per strofe moet het snel achter elkaar gelezen worden, dus heb ik nu alle leestekens weggehaald. Dat was misschien niet wat je in gedachten had 🙂.
  • Maryse Van Hal 04.10.21
   @MaryseVanHal interpunctie aangepast
  • Ewald Hagedorn 04.10.21
   @MaryseVanHal Misschien is dit een tip: lees het gedicht hardop - draag het voor - zoals jij vindt dat het moet klinken. Overal waar jij een 'rust' laat horen, daar is een komma (of een punt) gepast. Hoofdletters verduidelijken dat er een nieuwe zin begint.
  • Maryse Van Hal 04.10.21
   komma ondertussen geschrapt
04.10.21
Feedback:
Geluidloos glad
en
Alleen maar zwart
Dat is mooi!

Een ballerina op hakken van mama lijkt mij heel lastig dansen en springen...

De vogel op het eind begrijp ik (nog) niet.
Show more