Schrijverspunt
is een platform voor schrijvers, lezers en uitgevers. Deze welkomspagina is altijd te vinden in het menu onder HOME.

Klik hieronder op een van de opties voor meer informatie.
Waar ben je naar op zoek?

De Schrijversplek bezoeken?

klikhier om naar de Schrijversplek te gaan!

Ontmoet andere schrijvers, schrijf een blog of informeer elkaar.

Meedoen aan onze schrijfactiviteiten?

gratis40
Leden kunnen,  gratis een bijdrage leveren aan elke schrijfactiviteit. Na plaatsing van een schrijfactiviteit is deze o.a. te vinden in de betreffende rubriek en bij je profiel. Het overzicht van de actuele schrijfwedstrijden bekijken?

Per maand zijn de doorlopende schrijfwedstrijden en de schrijfwedstrijden met een deadline in de betreffende maand zichtbaar
Voor deelname aan de getoonde schrijfwedstrijden is directe aanmelding bij de betreffende organisator noodzakelijk. We tonen slechts het overzicht.

Gratis mogelijkheden voor auteurs

Belangrijke gratis mogelijkheden

Afhankelijk van je account kun je gebruik maken van de diverse mogelijkheden op deze website of in de webshop van Schrijverspunt. Hieronder een aantal gratis mogelijkheden. Bij elke dienstverlening is aangegeven of jij er gebruik van kunt maken. Hieronder kun je zien tot welke accountgroep jij behoort.
Onder het overzicht zijn de mogelijkheden te bekijken. Wil je meer weten van een bepaalde mogelijkheid?

Klik op belangstelling voor meer informatie.

B
Bezoekers
Schrijverspunt
L
Leden
Schrijverspunt
D
Deelnemers
Clusteruitgeverij
A
Auteurs bij
Schrijverspunt.

Ander schrijfwerk publiceren

Gratis meedoen/publiceren van je columns, verhalen, gedichten,etc
Voor wie: L - D - A
belangstelling

Als auteur in de spotlight

Gratis als auteur in de spotlight op Schrijverspunt.
Voor wie: L - D - A
belangstelling

Een boekfragment publiceren

Gratis een tekstfragment van je boek publiceren.
Voor wie: L - D - A
belangstelling

Meedoen op de Schrijversplek

Gratis publiceren, berichten plaatsen en contact met andere schrijvers..
Voor wie: L - D - A
belangstelling

Een recensie voor je boek aanvragen

Gratis een recensie voor je boek aanvragen.
Voor wie: L - D - A
belangstelling

Een boektrailer publiceren

Gratis een eigen boektrailer publiceren.
Voor wie: L - D - A
belangstelling

Je eigen e-boek te koop aanbieden

Gratis je e-boek verkopen bij de Boekenpartners van Schrijverspunt.
Voor wie: B - L - D
belangstelling
De meeste van bovengenoemde zaken zijn, met uitgebreide informatie, ook te vinden in de webshop van Schrijverspunt!

De webshop van Schrijverspunt bekijken?

Van plan je boek uit te geven? Extra mogelijkheden; van ISBN tot coverontwerp kun je vinden in de webshop van Schrijverspunt. De mogelijkheden zijn afhankelijk van je account, maar keuze genoeg.

klikhierom naar de webshop van Schrijverspunt te gaan.

Contact

Contactgegevens:

Nederland:
Schrijverspunt
p/a Molenkampspark 7
7607LD Almelo
Nederland

België
Schrijverspunt
p/a Krijtstraat 47
3770 Riemst
België

Zakelijk:


IBAN: NL86 TRIO 0198 5602 06 / BIC: TRIONL2U
t.a.v. Schrijverspunt
KVK : 67629369
Belgie: 0669.636.728
BTW: 857099796B01

Op de website is de nodige informatie te vinden. Veel antwoorden op vragen zijn te vinden bij  'FAQ' . Daarnaast blijft het natuurlijk altijd mogelijk om direct contact met ons op te nemen. Klik hieronder!

Hierklikken

Wil je dat we je bellen? Geef dat dan aan in de e-mail en we bellen je z.s.m. Privacy

Volg ons ook op de sociale media:
twitter facebook instagram linkedin

Schrijverspunt Clusteruitgeverij

Schrijverspunt Clusteruitgeverij heeft als motto niet voor niets "Voor schrijvers, door schrijvers". Als clusteruitgeverij hanteren we daardoor vrijwel altijd de laagste tarieven. Een clusteruitgeverij - het woord zegt het al - clustert titels van zelfuitgevende auteurs en kleine uitgeverijen bij de aansluiting bij CB. Door het volume worden de kosten door meerdere deelnemers gedragen.

klikhier om Schrijverspunt Clusteruitgeverij te bezoeken!

Uitgever Schrijverspunt

Naast schrijversplatform en clusteruitgeverij is Schrijverspunt zelf ook uitgever. Onze missie is om debuterende en nog onbekende auteurs een kans te geven. We vinden namelijk élk voltooid manuscript een prestatie en de moeite waard om gelezen te worden.
Uitgeverij Schrijverspunt is er voor alle soorten manuscripten en auteurs. Of je nu een complete roman, een gedichtenbundel of een verzameling columns wilt uitgeven, wij nemen alles in behandeling en beoordelen op lezenswaardigheid, tekstkwaliteit en verkoopmogelijkheden.

Zijn we enthousiast en besluiten we je manuscript uit te geven, dan zorgen wij voor de gehele productie en bieden we je boek ter verkoop aan bij online winkels als bijvoorbeeld Bol.com, Bruna, Ako, Standaard boekhandel en Cosmox; bij de fysieke boekhandel is je boek op bestelling verkrijgbaar. Je behoudt zelf de auteursrechten en elke zes maanden ontvang je van ons een overzicht van de verkoopresultaten en betalen we je een royalty per verkocht boek. 

We leggen je verder niets op. Bij ons dus geen jarenlange contracten of verborgen addertjes onder het gras als het aanleveren van adressen of de verplichte aankoop van je boek. Je boek wordt dus helemaal gratis en zonder verdere verplichtingen uitgegeven en het eerste exemplaar wordt je zonder kosten toegestuurd. En mocht je hulp en ondersteuning wensen bij de promotie van je boek: op de website geven we veel (gratis) tips en adviezen en de (betaalde) mogelijkheid om een promotiepakket te bestellen.

Meer weten? Klik dan eens op onderstaande informatietabs.

JE MANUSCRIPT

Om te kunnen bepalen of we je boek kunnen en willen uitgeven ontvangen we graag je manuscript. Klik in de linkerkolom op TOESTUREN MANUSCRIPT om ons je manuscript toe te sturen. We garanderen dat het te ontvangen manuscript alleen voor beoordeling zal worden gebruikt!

We kijken met alle respect naar elk manuscript dat we ontvangen. Dat doen we kiritisch en met een positieve insteek, want we nemen het uitgeven serieus en dus jouw werk als schrijver ook. We kijken graag of het uitgeven van jouw manuscript binnen onze mogelijkheden past en we verwachten dat het manuscript nog niet eerder is uitgegeven, maar laten we duidelijk zijn: als uitgever geven we niet elk manuscript uit!

Zijn we na het lezen van je manuscript enthousiast dan geven we je boek graag uit. Zijn we enthousiast maar nog niet helemaal tevreden dan ontvang je advies voor mogelijke verbeteringen om het alsnog door ons te laten uitgeven. Zien we geen mogelijkheid om het uit te geven door ons, dan is er nog geen man of vrouw overboord want dan heeft Schrijverspunt Clusteruitgeverij uitstekende alternatieven om je boek toch uit te kunnen geven.

Het motto van Schrijverspunt is al jarenlang 'Voor schrijvers door schrijvers' en dat maken we waar. Vele andere schrijvers gingen je al voor (een aantal testimonials kun je hier lezen). Veelal tot tevredenheid van de lezers die het boek kochten of bijv. leenden bij de bibliotheek. Bij die groep schrijvers die een boek uitgeven kun jij ook horen. Simpelweg door ons je manuscript toe te sturen.

UITGEVER SCHRIJVERSPUNT

Je boek door Schrijverspunt laten uitgeven?

 1.  Om in aanmerking te komen voor de mogelijkheid om je manuscript door Schrijverspunt te laten uitgeven verzoeken we je ons (een gedeelte van) het manuscript toe te sturen zodat we kunnen beoordelen of het inhoudelijk en taalkundig van voldoende kwaliteit is. Dat hoeft nog niet het definitieve manuscript te zijn, daarvoor bestaat later nog de mogelijkheid. Ook maken we een inschatting van de verkoopmogelijkheden. Toesturen van een manuscript, ook al is het een werkversie, met veel taalfouten heeft geen zin. (klik op TOESTUREN MANUSCRIPT)
   
 2. De beoordeling van een manuscript zal 4-6 weken in beslag nemen, e.e.a. mede afhankelijk van het aantal aanvragen. We ontvangen vrijwel dagelijks een aanvraag voor een beoordeling en alle aanvragen worden door ons zorgvuldig in behandeling genomen, maar niet alle aangeboden manuscripten geven we uit. Indien we je manuscript geschikt vinden om uit te geven sturen we je een samenwerkingsovereenkomst waarin alle afspraken duidelijk zijn opgenomen. Vinden we je manuscript (nog) niet geschikt? Dan kunnen we je een aantrekkelijk alternatief aanbieden, zodat je manuscript toch als boek kan worden uitgegegeven.
   
 3. Iedere auteur van wie we een boek uitgeven heeft een vast contactpersoon die het hele proces coördineert en begeleidt en vragen kan beantwoorden. Na ontvangst van het definitieve manuscript (zonder typ- en taalfouten), flaptekst e.a. (zie onze aanleverinstructies/handleidingen) en nadat je je voorkeur hebt aangegeven voor de cover starten we de voorbereidingen om je manuscript als boek uit te geven. Deze voorbereiding neemt meestal zo'n drie maanden in beslag.
   
 4. Het binnenwerk van je boek wordt door ons professioneel opgemaakt in een passend formaat. Je dient hiervoor het definitieve manuscript op de juiste wijze aan te leveren. Rekening houdend met je voorkeur laten we een aantrekkelijke cover voor je boek ontwerpen.  Op de achterkant plaatsen we de barcode van het ISBN. We geven je boek uit op basis van Printing on Demand.
   
 5. Je boek wordt standaard in paperbackuitvoering geleverd. Dat wil zeggen: een stevige soft cover, voorzien van een mooie, beschermende laag. De pagina's worden in de rug gelijmd (garenloos gebrocheerd). De cover is in full color.
   
 6. Ter afsluiting van de voorbereidingen laten we een proefdruk van je boek maken. Zijn we daarover tevreden dan ontvang je het eerste exemplaar van je boek en kan de verkoop beginnen! Normaal gesproken zorgen we ervoor dat NBD Biblion twee exemplaren van je boek ontvangt en we sturen (ook gratis) een exemplaar van je boek naar de Koninklijke Bibliotheek!
   
 7. Al vanaf het begin kun je je auteursprofiel invullen en gebruikmaken van diverse handleidingen en de vele verdere (promotionele) mogelijkheden. Daarnaast staan we klaar voor een persoonlijk advies of het beantwoorden van vragen.
   
 8. Elke zes maanden ontvang je een creditnota over de verkoopresultaten. Je ontvangt per verkocht boek een royalty van minimaal 10% van de netto verkoopprijs (excl. BTW).
   
 9. Het is mogelijk maar zeker niet verplicht om met een aantrekkelijke auteurskorting boeken voor eigen verspreiding te bestellen.

VOORWAARDEN

We hebben je (voorlopige) manuscript ontvangen, zijn enthousiast en willen je boek gaan uitgeven.

Als auteur dien je vervolgens zorg te dragen voor het aanleveren van een foutloos manuscript conform de instructies/handleidingen. Schrijverspunt biedt desgewenst de mogelijkheid om tegen een vergoeding het definitieve manuscript redactioneel te laten controleren en te verbeteren. Daarnaast vragen we je je voorkeur voor de cover kenbaar te maken en bijv. de flaptekst te schrijven. Vanzelfsprekend speel je zelf een rol bij de promotie van je boek.

We leggen je verder niets op, geen verplichtingen als het aanleveren van adressen of de aankoop van boekaantallen, maar we verwachten gewoon dat je trots bent op je boek en dit op je eigen manier laat blijken.

Wat doet Schrijverspunt voor je als we je boek gaan uitgeven?

 • Wij zorgen dat je boek een ISBN en barcode krijgt.
 • Na ontvangst van het definitieve manuscript maken wij je boek op en ontwerpen de cover.
 • Wij maken gebruik van de Printing On Demand-service van het CB. De levertijd is binnen 48 uur en dit maakt geen verschil met de levertijd van boeken die bij het CB op voorraad liggen.
 • Wij melden je boek aan bij het CB, waardoor je boek beschikbaar komt voor verkoop in Belgie en Nederland en regelen alle logistieke en administratieve zaken.
 • Wij nemen de boekhandelskorting voor onze rekening.
 • Normaal gesproken zorgen we ervoor dat NBD Biblion twee exemplaren van je boek ontvangt en we sturen (ook gratis) een exemplaar van je boek naar de Koninklijke Bibliotheek!
 • Wij geven je ondersteuning bij de bevordering van de verkoop, door jou, van je boek.
 • Auteurs die een boek laten uitgeven door Schrijverspunt kunnen gebruikmaken van een eigen auteursprofiel op de website en daarnaast van alle promotionele mogelijkheden die we te bieden hebben. Deze zijn veelal gratis. Daarnaast is het team van Schrijverspunt beschikbaar voor persoonlijke raad en daad.
 • Wij betalen je elke zes maanden een royalty over de verkoopresultaten: over 1-1000 verkochte uitgaven ontvang je als auteur een vergoeding van 10 % van de netto prijs per verkocht exemplaar (netto prijs = vaste verkoopprijs, minus kortingen en BTW).
 • Als we je boek ook als e-boek uitgeven (niet standaard!) is dat zelfs 15% van de netto prijs.
 • Bij meer dan 1001 verkochte uitgaven ontvang je, over het aantal boven de 1000, als auteur een vergoeding van 15% van de netto prijs.
 • We bieden je de mogelijkheid (maar niet de verplichting) om met een aantrekkelijke korting boekexemplaren voor eigen verspreiding te bestellen. Bij verkoop is de winst dan volledig voor jou!
En dat allemaal zonder zelf te investeren of kosten te maken!
.
Wil je een serieuze kans maken om je boek te laten uitgeven door uitgever Schrijverspunt? Stuur ons je manuscript!
Nog concrete vragen? Stuur ons een e-mail of kijk bij FAQ.

Heb je geen belangstelling om je boek op royaltybasis te laten uitgeven door Uitgever Schrijverspunt? Kijk dan eens bij Schrijverspunt Clusteruitgeverij . Hier bieden we verschillende  aantrekkelijke mogelijkheden om je boek uit te geven in eigen beheer!


klikhier om naar uitgever Schrijverspunt te gaan!

Veelgestelde vragen en antwoorden

Veel gestelde vragen (klik op een vraag voor het antwoord):

Algemene vragen

Wat is Schrijverspunt

Welkom op Schrijverspunt

Voor en door schrijvers!

schrijven2

Schrijverspunt is een platform voor schrijvers, lezers en uitgevers. Als bezoeker kun je op onze website terecht voor nieuwtjes en tips over schrijven en uitgeven. Je kunt hier ook de blogs, columns of verhalen van anderen lezen. Registreer je je als Schrijverspunt-lid (gratis) dan kun je meedoen aan schrijfwedstrijden, -projecten en -acties en kun je onze website gebruiken om zelf online te publiceren. Via onze sociale Schrijversplek kun je contact leggen en vrienden worden met anderen die je belangstelling voor het schrijven delen.

Schrijverspunt is ook een uitgeverij. Onze missie is om ook minder bekende auteurs de kans te geven hun boek te publiceren. Hebben we eenmaal besloten je manuscript uit te geven, dan regelt je vaste Schrijverspunt-contactpersoon de volledige productie van je boek. Binnen drie maanden is je boek voor verkoop beschikbaar en te bestellen bij vrijwel alle boekwinkels. Voor jou als auteur zijn hier geen kosten aan verbonden, je behoudt de auteursrechten en per verkocht boek ontvang je 10% royalty. Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie bij uitgever Schrijverspunt en lees meer over onze werkwijze, voorwaarden en ondersteunende diensten. Of klik eens op de etalage om onze titels te bekijken. Al onze titels zijn aangemeld bij het Centraal Boekhuis en te koop via de online boekwinkels, maar bestellen bij de reguliere boekwinkel om de hoek kan natuurlijk ook.

Ben je uitgever of wil je als auteur zelf je boek uitgeven? Sluit je dan als deelnemer aan bij Schrijverspunt Clusteruitgeverij. Tegen een geringe jaarlijkse vergoeding kun je gebruik maken van onze gunstige tarieven voor het uitgeven in eigen beheer. Daarnaast bieden we ondersteuning (niet gratis) als bijvoorbeeld opmaak, tekstcorrectie, coverontwerp en boekpromotie. Inmiddels telt de clusteruitgeverij al vele deelnemers waardoor we vrijwel elk jaar onze tarieven hebben kunnen verlagen. Kijk bij Clusteruitgeverij voor meer informatie over de verschillende vormen van uitgeven in eigen beheer en de aanvullende diensten..

Schrijverspunt is een online uitgever. Alle informatie staat dan ook op de website, die dagelijks wordt bijgewerkt en veel vragen en antwoorden zijn te vinden onder FAQ. We hebben geen bezoekadres, maar een mailtje sturen kan natuurlijk altijd. We antwoorden in ieder geval binnen twee werkdagen (en soms zelfs eerder).

Schrijverspunt komt tot stand door een team van schrijvers, uitgevers en redacteuren.
Vandaar ons motto: ‘Schrijverspunt, voor schrijvers, door schrijvers!’

Hoe kan ik lid worden van Schrijverspunt?

Lid worden van Schrijverspunt is gratis en eenvoudig. Op de meeste pagina's is een button te vinden om u aan te melden of in te loggen.

Hierklikken

Hoe kan ik contact opnemen met Schrijverspunt?

Contactgegevens:

Nederland:
Schrijverspunt
p/a Molenkampspark 7
7607LD Almelo
Nederland

België
Schrijverspunt
p/a Krijtstraat 47
3770 Riemst
België

Zakelijk:


IBAN: NL86 TRIO 0198 5602 06 / BIC: TRIONL2U
t.a.v. Schrijverspunt
KVK : 67629369
Belgie: 0669.636.728
BTW: 857099796B01

Op de website is de nodige informatie te vinden. Veel antwoorden op vragen zijn te vinden bij  'FAQ' . Daarnaast blijft het natuurlijk altijd mogelijk om direct contact met ons op te nemen. Klik hieronder!

Hierklikken

Wil je dat we je bellen? Geef dat dan aan in de e-mail en we bellen je z.s.m. Privacy

Volg ons ook op de sociale media:
twitter facebook instagram linkedin

Is adverteren mogelijk op Schrijverspunt?

Ja het is mogelijk om een advertentie, oproep e.d. te plaatsen op Schrijverspunt. Soms is dat gratis zoals de vermelding van een schrijfwedstrijd, maar als het om een zakelijke advertentie gaat vragen we een redelijke vergoeding. Onze manier om deze website in stand te houden en te verbeteren.

Met meer dan 70.000 paginaweergaves per maand is Schrijverspunt een belangrijke ontmoetingsplek voor schrijvers, lezers en uitgevers in vooral België en Nederland. Daarbij dient opgemerkt te worden dat het aantal bezoekers nog vrijwel dagelijks toeneemt. Schrijverspunt geeft duidelijke informatie aan schrijvers over het schrijven, uitgeven en promoten van eigen werk, heeft een overzicht van boeken van minder bekende en debuterende schrijvers en bv. een actueel overzicht van schrijfwedstrijden en ander relevant schrijfnieuws. Ook veel links naar interessante sites en een actieve ledenservice bepalen de aantrekkelijkheid van de site. Schrijverspunt kent een duidelijke doelgroep.

ADVERTEREN BIJ SCHRIJVERSPUNT:

Adverteren bij Schrijverspunt is een goedkope manier om uw doelgroep op een directe manier te bereiken. Voor Schrijverspunt is het vooral een bijdrage om de kosten voor het online houden van een interessante site te beperken. Adverteren is mogelijk voor een overeen te komen periode. Verschillende formaten zijn mogelijk. Alle genoemde bedragen zijn excl. BTW.

PLAATSING VAN EEN STANDAARDBANNER

 • Banner links/rechts: Afmetingen: 234 x 250 pixels Verschijning op minimaal 3 willekeurige pagina's Tarief: € 17,50 per maand
 • Banner onder: Afmetingen: 468 x 60 pixels Verschijnt op: minimaal 3 willekeurige pagina's. Tarief: € 27,50 per maand
 • Andere bannerformaten, plaatsingswensen, tekstlinks, e.d. zijn in overleg mogelijk

VERMELDING VAN SCHRIJFWEDSTRIJD

Tarief: GRATIS (Ga naar de rubriek voor aanmelding)

VERMELDING VAN EEN WORKSHOP, CURSUS, COACHINGSTRAJECT, ETC.

Een vermelding bestaat uit een kernweergave van de workshop/het evenement in de passende rubriek met een link naar een achterliggende, uitgebreide beschrijving.
Tarief: € 30,00 voor de noodzakelijke periode met een maximum van 3 maanden.

VERMELDING VAN EEN SPECIFIEK ARTIKEL E.D.

Hebt u of uw bedrijf specifieke expertise binnen een van de Schrijverspunt (sub)thema´s en zoekt u een platform om die expertise te tonen? Tarief: € 25.-- voor de periode van maximaal 3 maanden, resp. € 37,50 voor de periode van maximaal 6 maanden[/bt_tab] [/bt_tabs]
Alle genoemde bedragen zijn excl. BTW


Hierklikken

Google analytics: * Ruim 6500 unieke bezoekers per maand * 70.000 pageviews * 6,87 pagina's * 5,17 minuten op de site * 37,9 % terugkerende bezoekers Daarnaast meer dan 2500 leden bij Schrijverspunt!

Is Schrijverspunt ook te vinden op de sociale media?

Vanzelfsprekend is Schrijverspunt ( met duizenden volgers) ook te vinden op de sociale media. Door op een van de onderstaande icoontjes te  klikken komt u op onze pagina.

twitter facebook instagram linkedin

Op bijna elke pagina van Schrijverspunt is het mogelijk om een pagina te delen op de sociale media.

Wat zijn de mogelijkheden van de ledenservice?

{module 2003}

Heeft Schrijverspunt partners?

Schrijverspunt heeft meerdere partners!

Ben je op een professionele wijze actief op het gebied van schrijven, ondersteuning van schrijvers, opleiding en dergelijke en wil je een bijdrage leveren aan de dienstverlening, promotie of kennis- en vaardigheidsbetering van minder bekende schrijvers? Denk je de bezoekers van Schrijverspunt een aantrekkelijk aanbod te kunnen doen? Dat kan o.a. door partner te worden van Schrijverspunt. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Als partner van Schrijverspunt zorgen we ervoor dat je activiteiten aandacht krijgen op o.a. Schrijverspunt. Met tienduizenden bezoekers een goede manier om je doelgroep te bereiken. Omgekeerd verwachten we ook dat je wat aan te bieden hebt.

Hoe werkt het in de praktijk?

Partners van Schrijverspunt worden opgenomen in deze partnerrubriek van Schrijverspunt. Als partner krijg je de gelegenheid aan te geven wat je activiteiten zijn, een logo te plaatsen en een directe link naar je eigen website. Omgekeerd verwacht Schrijverspunt dat de partner een link plus logo van Schrijverspunt op haar website plaatst.

Partners kunnen activiteiten kenbaar maken die, na toetsing, (tijdelijk) op de website van Schrijverspunt geplaatst worden. Bezoekers van Schrijverspunt kunnen gebruik maken resp. deelnemen aan die activiteiten. Leden van Schrijverspunt ontvangen een korting of anderszins enig voordeel. Bij structurele voordeelaanbiedingen voor leden (w.o. deelnemers van Schrijverspunt Clusteruitgeverij en auteurs waarvan Schrijverspunt de uitgever is) zal dit worden aangegeven in het lidmaatschap overzicht.

Partners van Schrijverspunt kunnen een link naar de eigen website laten toevoegen in de betreffende websitecategorie.

Partners van Schrijverspunt kunnen een inhoudelijk lezenswaardig en passend artikel aanleveren voor een van de rubrieken van Schrijverspunt. Bij plaatsing zal bronvermelding plaatsvinden en een directe link naar de website van de partner.

Partners van Schrijverspunt kunnen Schrijverspunt voorstellen doen voor gezamenlijke activiteiten, dienstverlening en dergelijke. Schrijverspunt is voorstander van dit soort initiatieven. Twee weten meer dan een en met meerdere partijen blijken bepaalde zaken opeens wel mogelijk.

Indien partners Schrijverspunt, op een eigen manier, in het zonnetje weten te zetten laten we een banner van de partner, random, zien op de diverse pagina's.

En nog veel meer als de intenties overeenkomen. In principe is alles bespreekbaar.

Interesse om partner van Schrijverspunt te worden?

Neem gerust contact met ons op...

Wat zijn de Algemene Voorwaarden van Schrijverspunt?

{article= 4270}


Vragen over de website

Hoe kan ik een column, blog, gedicht, etc. toevoegen?

Als lid kunt u gratis een column, verhaal, blog, gedicht, quote, etc. toevoegen. Maar inloggen is dan wel noodzakelijk! Uw inzending is niet gelijk te bekijken omdat we eerst controleren of het bv niet om spam gaat. Is dat niet het geval dan publiceren we uw bijdrage. De mogelijkheid om een bijdrage toe te voegen is te vinden in de betreffende rubriek, bij o.a. de Schrijfactiviteiten.

Hierklikken

Hoe kan ik een reactie/commentaar toevoegen bij een artikel?

Bij vrijwel elk artikel staat onderaan, na de gegevens, PLAATS REACTIE aangegeven. Daar kunt u een reactie toevoegen of reageren op een al eerder gegeven reactie door iemand anders.
LET OP: Soms is het alleen voor leden c.a. mogelijk om een reactie te geven. Eerst even inloggen dus.

Hoe kan ik iets vinden op de website?

Bovenaan kunt u altijd ons menu vinden met herkenbare rubrieken.  Binnen elke rubriek is een submenu te vinden met extra mogelijkheden en ionformatie.

U bent op zoek naar iets wat niet direct te vinden is in een van de rubrieken of u heeft eerder iets gelezen maar kunt het nu niet meer terugvinden?  We maken gebruik van een handige zoekfunctie op Schrijverspunt. Deze zoekfunctie is aan het eind van elke pagina te vinden!

Hierklikken

Waarom is mijn inzending niet gelijk zichtbaar op de website?

We controleren, voor publicatie, elke inzending. Met name omdat we spam willen voorkomen maar ook om te kijken of een inzending geschikt is om te plaatsen. Daardoor is een inzending dus niet direct online zichtbaar maar, afhankelijk natuurlijk van het moment van inzending, redelijk snel daarna en vrijwel altijd dezelfde dag.

Daarnaast kiezen we er bewust voor om inzendingen voor bepaalde rubrieken, bv columns, alleen periodiek te plaatsen. Een column, als voorbeeld, verschijnt ook op de homepagina en dan krijgt het net weer even meer aandacht van de lezers.

Waarom heb ik soms geen toegang tot een onderwerp/artikel?

De website van Schrijverspunt heeft tienduizenden bezoekers elke maand. De bezoekers kunnen bestaan uit (toevallige) gasten op zoek naar informatie, leden van Schrijverspunt, deelnemers van Schrijverspunt Clusteruitgeverij en auteurs waarvan Schrijverspunt de uitgever is.


Elke groep van bezoekers heeft haar eigen toegangsmogelijkheden.

Gasten kunnen bv de meeste artikelen wel lezen maar kunnen zelf geen verhaal of gedicht toevoegen, geen reactie plaatsen etc.

Leden van Schrijverspunt hebben, na eerst in te loggen, tot vrijwel elk artikel op Schrijverspunt toegang, kunnen een reactie of beoordeling geven, zelf een verhaal, blog, column, etc. toevoegen, volledig gebruik maken van de Schrijversplek en beperkt gebruik maken van de ledenservice.

Deelnemers van Schrijverspunt Clusteruitgeverij hebben dezelfde mogelijkheden als leden van Schrijverspunt maar daarnaast bijvoorbeeld een uitgebreider profiel op de website en met name toegang tot alle mogelijkheden en informatie om een boek uit te geven. Iedereen kan, na een eenmalige betaling, deelnemer worden van Schrijverspunt Clusteruitgeverij.

Auteurs waarvan Schrijverspunt de uitgever is hebben dezelfde mogelijkheden als leden van Schrijverspunt maar daarnaast bijvoorbeeld een uitgebreider profiel op de website en met name toegang tot alle mogelijkheden en informatie om een boek uit te geven en te promoten.


Afhankelijk van de groep waartoe je behoort en na eerst in te loggen als je geen gast bent bestaat dus de mogelijkheid dat je soms de melding krijgt dat je geen toegang hebt tot bepaalde informatie of mogelijkheden.

Hoe werkt de Schrijversplek?

Op de Schrijversplek kun je berichten plaatsen, een blog, afbeelding, video, evenement of commentaar toevoegen, een bericht etc. delen op het sociale netwerk, ongepaste berichten melden, contact leggen met andere leden etc. Ook kun je hier je profiel aanpassen of eigen artikelen, etc. wijzigen of verwijderen.

Door op een afbeelding of titel te klikken ga je automatisch naar een profiel of bv het betreffende onderwerp.

Een beknopte toelichting:

Het menu van de Schrijversplek (zie het voorbeeld hieronder):Overzicht:

In het overzicht zie je, na eerst in te loggen, links een kolom met allerlei informatie (wie is online, mogelijke vrienden, etc.) en bovenin details over je toevoegingen. Rechts daarvan zie je alle actuele berichten en activiteiten zoals toegevoegd door de leden. Je kunt ervoor kiezen om alles te bekijken of alleen de zaken van jezelf en je vrienden op de Schrijversplek. Het is op deze pagina ook mogelijk om zelf gelijk een bericht te plaatsen bij 'Je kunt hier een bericht plaatsen'.

Profiel (-instellingen):

Rechtsboven in de menubalk zie je je naam staan en daarnaast je profielafbeelding. Door je naam aan te klikken zie je een klein menu met daarin o.a. de mogelijkheid om je profiel aan te passen, een andere profiel afbeelding toe te voegen, vrienden uit te nodigen, etc. Door op 'Profiel Informatie' te klikken kom je op de pagina waar je allerlei zaken toe kunt voegen aan je profiel (Per type account bestaan er andere mogelijkheden).

Leden:

Bij leden vind je een overzicht van alle leden. Door op de profielafbeelding van een van de leden te klikken kom je op zijn of haar profielpagina met verdere informatie. Op die pagina kun je ook in contact komen met het betreffende lid. Kijk of een lid contact op prijs stelt. Acquisitie is niet toegestaan en kan reden zijn het lidmaatschap stop te zetten.

In de linkerkolom van de ledenpagina vind je mogelijkheden om snel een lid te vinden.

Blogs:

Bij Blogs kun je blogs van de leden lezen en van commentaar voorzien. Ook is het, onbeperkt mogelijk om zelf een blog, van bij voorkeur niet meer dan 400 woorden en mits de normale vormen van fatsoen, etc. in acht worden genomen, toe te voegen. Een Blog is dan ook bij je profiel te vinden. Op die manier heb je een eigen blogpagina waar je anderen naar kunt verwijzen. Je kunt een blog toevoegen door, binnen deze rubriek, op 'Voeg een artikel toe' te klikken.

Afbeeldingen:

Bij Afbeeldingen kun je een eigen album toevoegen. Na het aanmaken van dit album ga je naar je eigen album (door op de titel te klikken) en kun je afbeeldingen toevoegen. Het album en dus ook de afbeeldingen zijn ook bij je profiel te vinden. Persoonlijke instellingen zijn mogelijk.

Video:

Bij video kun je filmpjes toevoegen. We kennen op dit moment twee rubrieken; Boektrailers en Grappige filmpjes. Graag een video toevoegen in de juiste rubriek (in de linkerkolom te vinden) door op 'Voeg een nieuwe video toe' te klikken. Door op een  geplaatst filmpje te klikken kun je de video (b.v. een boektrailer) bekijken, commentaar geven, liken of delen op het sociale netwerk. Plaatsing van commerciele filmpjes is niet toegestaan.

Evenementen:

Bij evenementen kun je belangrijke gebeurtenissen melden. B.v. je boekpresentatie. Het toevoegen van een commerciele activiteit is niet toegestaan.


Vragen over Schrijverspunt Clusteruitgeverij

Wat is een clusteruitgeverij?

Elke schrijver heeft er belang bij dat zijn boek op zoveel mogelijk verkooppunten verkrijgbaar is. Een uitgever meldt een boek aan bij het CB, waardoor het beschikbaar is voor verkoop bij ongeveer 2500 boekhandels in Nederland en België, waaronder: Bol.com, Ako, Bruna en Standaardboekhandel.

Om gebruik te kunnen maken van het CB is een overeenkomst met het CB noodzakelijk. Als je je zelfstandig aansluit bij het CB moet je daarvoor zowel een vaste vergoeding als een variabele vergoeding betalen. Daarnaast heb je te maken met een korting voor boekhandelaren op de publieksverkoopprijs van je boek. Bij het bepalen van de verkoopprijs van je boek moet je daar dus rekening mee houden!  Een aansluiting bij CB is echter niet goedkoop en voor de gemiddelde auteur of (kleine) uitgever niet op te brengen.

EenSchrijverspunt Clusteruitgeverij clusteruitgeverij (het woord zegt het al) clustert titels van in eigen beheer uitgevende schrijvers en kleine uitgeverijen. Door het volume worden de vaste maandelijkse kosten van het CB door meerderen - zogenaamde ‘imprints’ - gedragen. De verkrijgbaarheid is dan net zo breed als bij een zelfstandige aansluiting. Alle bij het CB aangemelde titels komen in het order- en informatiesysteem van de 2500 aangesloten boekhandels. In dat informatiesysteem kunnen boekrecensies geplaatst worden, zodat de boekhandelaar weet wat hij in huis haalt.
Doordat steeds meer auteurs en uitgevers gebruik maken van Schrijverspunt Clusteruitgeverij is het elk jaar nog gelukt om de toch al aantrekkelijke tarieven verder te verlagen. Zolang dat mogelijk is blijven we dat ook doen!

Mijn boek heeft nog geen ISBN is dat een probleem?

Elk boek dat je in de boekwinkel wilt verlopen heeft een ISBN nodig.Je kunt aangeven of je zelf voor een ISBN zorgt of ons de opdracht geeft dat te regelen. Alleen deelnemers kunnen gebruik maken van deze mogelijkheid.

Hierklikken

Ik ben al deelnemer van Schrijverspunt Clusteruitgeverij moet ik me opnieuw aanmelden voor een nieuw boek?

Dan hoef je je niet meer aan te melden als deelnemer en kun je (eerst inloggen) onbeperkt gebruik maken van onze diensten. Bij elke volgende titel die je uitgeeft via ons is de maandelijkse bijdrage fors lager.  Kijk maar eens bij Tarieven.

Ik heb behoefte aan aanvullende ondersteuning om mijn boek uit te kunnen geven!

Dat is op vrijwel elk moment mogelijk indien je dat wenst. Of het nu gaat om het ontwerpen van een cover, tekstredactie, opmaak van je boek, aanvraag ISBN, ondersteuning bij de promotie, etc. Daarnaast staat het team Schrijverspunt Clusteruitgeverij klaar om vragen te beantwoorden.

Hierklikken

Kan ik mij aansluiten zonder BTW nummer of aansluiting KvK?

Ja, dat is geen probleem. Ook een registratie bij de Kamer van Koophandel is niet vereist. Wellicht is het wel te overwegen om als auteur jezelf als ondernemer te zien. Het heeft zo zijn belastingvoordeel. 
Een informatief artikel over dit onderwerp is te vinden op de website.

Wordt Schrijverspunt Clusteruitgeverij vertegenwoordiger van mijn boek?

Bij uitgeven in eigen beheer vertegenwoordigt Schrijverspunt Clusteruitgeverij jouw (e)boek, met name m.b.t. praktische zaken, bij het CB en andere contractpartners als Apple, Google Play en dergelijke. Dat scheelt je dus alvast het nodige werk. De uitgeefrechten blijven bij de auteur of de deelnemende uitgever. Je kunt gewoon gebruik maken van je eigen uitgeversnaam! Die vermelden we ook bij een titel.

Wat is het voordeel van Schrijverspunt Clusteruitgeverij t.o.v. andere clusteruitgeverijen?

Wij bieden overzichtelijke voorwaarden en (erg) lage, waarschijnlijk de laagste, deelnametarieven. Zonder langdurige contractverplichtingen. Verder werken wij met O(overige) boeken en daardoor betaal je voor fysieke boeken, m.u.v. een aantal boekwinkels, niet 42 maar 30+ procent boekhandelskorting, terwijl dat voor de beschikbaarheid geen invloed heeft. Dat scheelt weer 12%. We zorgen dat je boek beschikbaar komt bij alle bij het CB aangesloten  boekwinkels in Belgie en Nederland en hebben ook nog contracten met alle grote boekverkopers als Google Play, Itunes, Amazon.com, Kobo, Management boek, bibliotheek.nl etc.

Standaard bieden we een groot aantal, veelal gratis, mogelijkheden om je boek(-en) te promoten. Via onze website en de vele volgers op de sociale media hebben we een groot bereik.

Een aansluiting bij CB Compact of een deelname bij onze Clusteruitgeverij?

Over de voordelen van deelname aan Schrijverspunt Clusteruitgeverij t.o.v. CB Compact kunnen we veel zeggen, maar we beperken ons tot de belangrijkste feiten: Bij CB Compact zijn O-boeken niet toegestaan. Dat betekent dat je je boeken moet omzetten naar A-boeken en daarmee zit je vast aan een minimale boekhandelkorting van 42%. Schrijverspunt Clusteruitgeverij werkt met O-boeken en dan is de standaard boekhandelkorting 30%. Het voordeel van 12% per verkocht boek is voor jou! Wil je je boek toch als A-boek uitgeven? Dat is bij ons natuurlijk ook mogelijk.

Als je wel A-boeken hebt, dan zijn die vaste tarieven per boek die CB Compact hanteert hoger dan bij Schrijverspunt Clusteruitgeverij. Voor een gewone levering van een A-boek betaal je geen uitslagkosten (die betaalt de boekhandel namelijk). De gemiddelde kosten per verkocht A-boek zijn dus meer dan de helft lager dan bij O-boeken.

Bij CB Compact bepaal je per geleverd exemplaar in Nederland € 1,250 en in Vlaanderen zelfs € 3,35! Uitgaande van een boekprijs van bv € 17.50 is dat voor Nederland 7,5% aan extra kosten en voor Vlaanderen zelfs 20%!! Samen met de boekhandelskorting en mogelijk andere kosten is dat een heel bedrag. En elke keer anders.

Een CB Compactaansluiting duurt maximaal 3 jaar, daarna moet je over naar een dure reguliere aansluiting. Voor die reguliere aansluiting betaal je een veelvoud van de deelnamekosten bij Schrijverspunt Clusteruitgeverij.

Er zijn een hoop voorwaarden waaraan je moet voldoen om voor die CB Compact-tarieven in aanmerking te komen. En als je daar niet aan voldoet, betaal je allerlei extra kosten, of zelfs de reguliere CB tarieven! Je mag maximaal 3000 boeken totaal per jaar verkopen, en minimaal 30. Je mag maximaal 100 boeken per titel tegelijk inslaan (extra transportkosten) en in voorraad hebben.

Het vaste tarief van CB Compact lijkt alles te dekken, maar dat is niet helemaal zo. Niet gedekt zijn bijvoorbeeld retourkosten en vervoerskosten naar niet-aangesloten afnemers. Ook wordt zo'n vast tarief per exemplaar extra nadelig als je meerdere boeken tegelijk aan één afnemer verkoopt.

De werkzaamheden van CB Compact beperken zich tot distributie, opslag en verkoop van je boek. Bij Schrijverspunt Clusteruitgeverij gaan de activiteiten duidelijk verder. 

Schrijverspunt Clusteruitgeverij zorgt maandelijks voor controles op onregelmatigheden in de facturen van het CB, correcties worden meestal voor je geregeld. Bij CB Compact draag je zelf zorg voor de administratie en afwikkeling van zaken. Dat heeft ook andere nadelen. Zo ontvang je bv bij Schrijverspunt Clusteruitgeverij automatisch een waarschuwing als een van je titels aandacht vraagt (te lage voorraad e.d.)

Bij Schrijverspunt Clusteruitgeverij is, na de overeengekomen termijn, per maand  opzegging mogelijk. CB Compact kent een opzegtermijn van een half jaar.

Met een eigen aansluiting dien je ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel en te beschikken over een BTW-nummer. Bij Schrijverspunt Clusteruitgeverij is dat niet noodzakelijk.

Schrijverspunt Clusteruitgeverij is een auteursgerichte organisatie (ons moto is voor schrijvers door schrijvers). Als het moet zijn we 7 dagen per week beschikbaar voor persoonlijk overleg en afstemming.

Maak zelf uw keuze maar wees u bewust van bovenstaande feiten en doe er uw voordeel mee.

Waarom zijn jullie zo goedkoop en bieden toch zo'n uitgebreide dienstverlening?

Schrijverspunt Clusteruitgeverij is een initiatief van Schrijverspunt. Schrijverspunt heeft als motto: Voor schrijvers, door schrijvers. Bij de schrijvers ligt dus ons primaire belang. Als clusteruitgeverij is in feite sprake van een collectieve inkoop bij het CB. Daardoor worden de kosten gedragen door alle deelnemers gezamenlijk waardoor een lager tarief mogelijk is. Schrijverspunt Clusteruitgeverij heeft een minimale overhead en huisvestingkosten en heeft scherpe afspraken met leveranciers. Vandaar onze lage prijzen en sterker nog sinds de oprichting hebben we de deelnamekosten elk jaar verlaagd!

Ik ben een startende uitgever. Is een aansluiting bij Schrijverspunt Clusteruitgeverij zinvol?

Ja, zeer zeker. Veel (o.a. kleine) uitgeverijen zijn je al voorgegaan. Met een clusteruitgeverij blijven de kosten beheersbaar en heb je geen last van alle administratieve handelingen met het CB.

Waarom geven jullie veel prijzen exclusief BTW aan?

Voor de meeste berekeningen en verrekeningen van het CB, de boekhandel en mogelijke derden is een prijs exclusief BTW van toepassing. Voor de duidelijkheid volgen wij die lijn. Daarnaast hebben veel auteurs en uitgevers de mogelijkheid om de BTW in mindering te brengen. Verder zijn behalve Nederlandse auteurs ook veel Belgische auteurs deelnemer van onze clusteruitgeverij en dan is de Nederlandse BTW niet van toepassing. Bij facturen en creditnota's geven we duidelijk de BTW aan.

Verzorgt het CB ook distributie in Vlaanderen?

Ja, jouw (e)boeken zijn ook in de belangrijke boekwinkels van België verkrijgbaar. Door onze werkwijze, waarbij we uitgaan van een gemiddelde aan m.n. logistieke- en administratieve kosten van de door te berekenen kosten van het CB merk je in de praktijk geen verschil tussen verkoop in Belgie of in Nederland..

Welke ondersteuning kan ik verwachten?

{article=4172}

Wat is standaard en gratis?

{article=4194}

Vragen over Uitgever Schrijverspunt

Hoe verlopen de contacten met Schrijverspunt tijdens het uitgeefproces?

Schrijverspunt is een online uitgeverij. We hebben geen bezoekadres en de contacten verlopen bij voorkeur per mail of via de website en soms telefonisch. Hierdoor houden we de kosten laag. Elke auteur heeft een vast contactpersoon bij de uitgeverij. In het besloten gedeelte voor auteurs staan alle stappen concreet aangegeven

Heb ik een vast contactpersoon bij Schrijverspunt?

Ja, iedere auteur van wie we een boek uitgeven heeft een vast contactpersoon die het hele proces coördineert en begeleidt en vragen kan beantwoorden.

Wat is standaard en gratis?

{article=4194}

Cras dictum. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Aenean lacinia mauris vel est.

Suspendisse eu nisl. Nullam ut libero. Integer dignissim consequat lectus. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos.


Zijn zaken u soms onduidelijk? Zijn er vragen die u graag zag opgenomen in deze FAQ? Stuur ons gerust een e-mail.

Stemmen voor de shortlist is mogelijk tot 1-10-2017 +++ Al gestemd voor de Schrijverspunt Stimuleringsprijs 2017?   KLIK HIER!
Lid worden?

Vandaag jarig

Laatste reactie

Pin It
Nieuwe leden:

Contact

Contactgegevens:

Nederland:
Schrijverspunt
p/a Molenkampspark 7
7607LD Almelo
Nederland

België
Schrijverspunt
p/a Krijtstraat 47
3770 Riemst
België

Zakelijk:


IBAN: NL86 TRIO 0198 5602 06 / BIC: TRIONL2U
t.a.v. Schrijverspunt
KVK : 67629369
Belgie: 0669.636.728
BTW: 857099796B01

Op de website is de nodige informatie te vinden. Veel antwoorden op vragen zijn te vinden bij  'FAQ' . Daarnaast blijft het natuurlijk altijd mogelijk om direct contact met ons op te nemen. Klik hieronder!

Hierklikken

Wil je dat we je bellen? Geef dat dan aan in de e-mail en we bellen je z.s.m. Privacy

Volg ons ook op de sociale media:
twitter facebook instagram linkedin

Meer over Schrijverspunt

Hierklikken120

Schrijverspunt Clusteruitgeverij

Hierklikken120

Uitgever Schrijverspunt

Hierklikken120
Stemmen voor
de shortlist
Schrijverspunt
Stimuleringsprijs
tot 1-10-2017?
Teksten en beelden op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd - overname alleen met schriftelijke toestemming. © 2017 Schrijverspunt.nl, All Rights Reserved.