nieuws
De zeventiende editie van de Jonge Jury 2018 is gestart en op veel scholen zijn de jongeren al vol enthousiasme aan de slag gegaan met het lezen van de jeugdboeken die dit jaar zijn verschenen. De Jonge Jury stimuleert al zestien jaar onderbouwleerlingen uit het voortgezet onderwijs om te lezen en daagt hen vervolgens uit om te stemmen op hun favoriete boek. Aan de schrijver van de winnende titel wordt jaarlijks de Prijs van de Jonge Jury uitgereikt. Dit melden Stichting Lezen en Passionate Bulkboek.

Lesmateriaal

De Jonge Jury is het grootste leesbevorderingsproject voor leerlingen tussen de twaalf en zestien jaar van alle niveaus uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Het lesmateriaal, dat volledige uitwisselbaar is met de lesmethoden Nederlands (Nieuw Nederlands, Op Niveau, Plot 26 en Ta!ent), is begin januari beschikbaar, maar de groslijst met alle origineel Nederlandstalige jeugdboeken uit 2017 staat al online. Deze lijst wordt tot het einde van het jaar wekelijks geactualiseerd.

Leestips

De leerlingen worden uitgedaagd om de elf Leestips te lezen, die in december door het Jonge Jury Boekgenootschap bekend worden gemaakt. De tien ambassadeurs kiezen elk een Leestip en de elfde titel wordt aangedragen door leerlingen die meedoen aan de Jonge Jury Wildcard Wedstrijd. De klas waarvan de voorgedragen titel als Wildcard aan de Leestips wordt toegevoegd, wint gratis toegang tot de Dag van de Jonge Jury en wordt als VIPs welkom geheten.

Dag van de Jonge Jury

Door hun stem uit te brengen, bepalen de leerlingen welk boek de Prijs van de Jonge Jury 2018 wint, die wordt uitgereikt tijdens de Dag van de Jonge Jury op woensdag 6 juni in TivoliVredenburg te Utrecht. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids
Pin It
Nieuwe leden:

Contact

Contactgegevens:

Nederland:
Schrijverspunt
p/a Molenkampspark 7
7607LD Almelo
Nederland

België
Schrijverspunt
p/a Krijtstraat 47
3770 Riemst
België

Zakelijk:


IBAN: NL86 TRIO 0198 5602 06 / BIC: TRIONL2U
t.a.v. Schrijverspunt
KVK : 67629369
Belgie: 0669.636.728
BTW: 857099796B01

Op de website is de nodige informatie te vinden. Veel antwoorden op vragen zijn te vinden bij  'FAQ' . Daarnaast blijft het natuurlijk altijd mogelijk om direct contact met ons op te nemen. Klik hieronder!

Hierklikken

Wil je dat we je bellen? Geef dat dan aan in de e-mail en we bellen je z.s.m. Privacy

Volg ons ook op de sociale media:
twitter facebook instagram linkedin

Webshop Schrijverspunt

Hierklikken120

Schrijverspunt Clusteruitgeverij

Hierklikken120

Uitgever Schrijverspunt

Hierklikken120
Lid worden?
Teksten en beelden op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd - overname alleen met schriftelijke toestemming. © 2017 Schrijverspunt.nl, All Rights Reserved.