nieuws
De winnaars van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury zijn bekend. In de categorie 6 t/m 9 jaar bleek De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen (Lannoo) van Andy Griffiths en Terry Denton het populairst onder alle stemmers. In de categorie 10 t/m 12 jaar gingen de meeste stemmen naar Dagboek van een muts 10 – Puppy Love (De Fontein Jeugd) van Rachel Renée Russell. Er zijn maar liefst 29.851 stemmen binnengekomen en dat is 21% meer dan vorig jaar. De Senaat van de Nederlandse Kinderjury reikte de Prijs uit en mocht bovendien haar eigen prijs uitreiken: de Pluim van de Senaat. Deze ging in de categorie 6 t/m 9 jaar naar De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre (Luitingh Sijthoff) van Marte Jongbloed en in de categorie 10 t/m 12 jaar naar Costa Banana 2 – De ongelooflijke Ravi Ravioli (De Fontein Jeugd) van Jozua Douglas.De Senaatsleden van 6 t/m 9 jaar zijn, net als de stemmers door het hele land, enthousiast over De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen. In het juryrapport schrijven zij over dit boek:  ‘Veel zelfbedachte woorden, maar vooral de nieuwsflashes onder aan de bladzijde over het verhaal zelf zijn heel grappig!’. Eigen favoriet was uiteindelijk De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre, schrijfster Marte Jongbloed ontvangt hiervoor de Pluim van de Senaat. ‘Een origineel en pakkend verhaal met een herkenbare en moedige hoofdpersoon die eigenlijk niks mag, maar het toch doet’.

Prijswinnend boek Dagboek van een muts 10: Puppy Love is volgens de Senaatsleden van 10 t/m 12 jaar heel grappig. Ze leggen uit: ‘Het is een grappig boek omdat er allerlei gekke dingen gebeuren met veel hondjes die moeten worden beschermd, ook een aanrader als je de andere Muts-boeken niet hebt gelezen!’. Over het boek van Pluimwinnaar Jozua Douglas, Costa Banana 2: De ongelooflijke Ravi Ravioli, staat in het juryrapport: ‘De Senaat raadt dit boek aan iedereen aan, maar willen het niet uitlenen. Dit boek is zo leuk en grappig dat ze er extra zuinig op zijn’.

De uitreiking vond voor de vierde keer plaats op de Kinderboekenparade. Dit festival rondom het Kinderboekenmuseum in Den Haag, met dit jaar het thema ‘De zeven zeeën rond’, is de plek voor kinderen om optredens en voorstellingen te zien en hun favoriete auteur en illustrator te ontmoeten.

De Nederlandse Kinderjury
 

De prijs van de Nederlandse Kinderjury is dé prijs voor kinderboeken in de leeftijdscategorieën 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar. Het is de enige publiekprijs in de boekenwereld die door kinderen wordt bepaald en uitgereikt. De Nederlandse Kinderjury heeft als doel zoveel mogelijk kinderen in aanraking te brengen met nieuwe boeken en ze aan te zetten tot meer én kritisch lezen. Vorig jaar gingen de prijzen naar De Gorgels van Jochem Myjer, Dummie de mummie en de drums van Massoeba van Tosca Menten, Botje van Janneke Schotveld en De gruwelijke generaal van Jozua Douglas. De Koninklijke Bibliotheek is partner van De Nederlandse Kinderjury.
Pin It
Boekentips

Contact

Contactgegevens:

Nederland:
Schrijverspunt
p/a Molenkampspark 7
7607LD Almelo
Nederland

België
Schrijverspunt
p/a Krijtstraat 47
3770 Riemst
België

Zakelijk:


IBAN: NL86 TRIO 0198 5602 06 / BIC: TRIONL2U
t.a.v. Schrijverspunt
KVK : 67629369
Belgie: 0669.636.728
BTW: 857099796B01

Op de website is de nodige informatie te vinden. Veel antwoorden op vragen zijn te vinden bij  'Zoeken en vinden op Schrijverspunt' hierboven. Daarnaast blijft het natuurlijk altijd mogelijk om direct contact met ons op te nemen.

Schrijverspunt

Ik heb een vraag/opmerking voor de redactie van Schrijverspunt.


Schrijverspunt Clusteruitgeverij

Ik heb een vraag/opmerking voor Schrijverspunt Clusteruitgeverij


Uitgever Schrijverspunt

Ik heb een vraag/opmerking voor Uitgever SchrijverspuntWil je dat we je bellen? Geef dat dan aan in de e-mail en we bellen je z.s.m. Privacy

Volg ons ook op de sociale media:
twitter facebook instagram linkedin

Naar de Schrijversplek?

Op de Schrijversplek zijn de laatste nieuwtjes te vinden, kun je een blog of video toevoegen, je boekpresentatie melden, contact leggen met andere leden, etc.

Klik hiernaast op de afbeelding van de Schrijversplek!

De webwinkel van Schrijverspunt

Voor bezoekers en leden van Schrijverspunt, maar m.n. ook voor deelnemers van Schrijverspunt Clusteruitgeverij en auteurs waarvan Schrijverspunt de uitgever is hebben we naast deze website ook een online winkel.

klikhier om onze webwinkel te bezoeken!

Zoeken en vinden op Schrijverspunt

klikhier om de veelgestelde vragen en antwoorden te bekijken.

klikhier om iets te zoeken op Schrijverspunt!

Schrijverspunt Clusteruitgeverij

Schrijverspunt Clusteruitgeverij heeft als motto niet voor niets "Voor schrijvers, door schrijvers". Als clusteruitgeverij hanteren we daardoor vrijwel altijd de laagste tarieven. Een clusteruitgeverij - het woord zegt het al - clustert titels van zelfuitgevende auteurs en kleine uitgeverijen bij de aansluiting bij CB. Door het volume worden de kosten door meerdere deelnemers gedragen.

klikhier om Schrijverspunt Clusteruitgeverij te bezoeken!

Uitgever Schrijverspunt

Naast schrijversplatform en clusteruitgeverij is Schrijverspunt zelf ook uitgever. Onze missie is om debuterende en nog onbekende auteurs een kans te geven. We vinden namelijk élk voltooid manuscript een prestatie en de moeite waard om gelezen te worden.

klikhier om naar uitgever Schrijverspunt te gaan!
Teksten en beelden op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd - overname alleen met schriftelijke toestemming. © 2017 Schrijverspunt.nl, All Rights Reserved.