Sprookjeswedstrijd Schrijverspunt
van 1-8-2018 t/m 15-10-2018
Je boek te koop in alle boekenwinkels
Voor € 7.50 per maand
De herfst is begonnen!
Weer tijd voor van alles....
Gezocht: columnisten, bloggers en verhalenschrijvers
Kijk bij extra schrijfmogelijkheden
Schrijverspunt geeft samen met jou je boek uit!
Ontvang een royalty, geen eigen kosten!
Voor schrijvers door schrijvers
Gezocht: nieuwe columns voor Schrijverspunt!
Sprookjeswedstrijd Schrijverspunt
van 1-8-2018 t/m 15-10-2018
Je boek te koop in alle boekenwinkels
Voor € 7.50 per maand
De herfst is begonnen!
Weer tijd voor van alles....
Gezocht: columnisten, bloggers en verhalenschrijvers
Kijk bij extra schrijfmogelijkheden
Schrijverspunt geeft samen met jou je boek uit!
Ontvang een royalty, geen eigen kosten!
Voor schrijvers door schrijvers
Gezocht: nieuwe columns voor Schrijverspunt!
Nieuwtjes

Heb je een tip over nieuws of zelf nieuws te melden voor deze rubriek? Laat het ons weten aub.

Voor vijf kookboekenschrijvers wordt het een spannende tijd: hun kookboeken maken kans Het Gouden Kookboek 2018 te winnen. De vakjury heeft de nominaties bekendgemaakt.

De nominaties voor Het Gouden Kookboek 2018 zijn:

Bijdendijk: een keuken voor de Lage Landen (Nijgh Cuisine) van Joris Bijdendijk;

Home Sweet Home XMAS: bergen makkelijke recepten voor een onbezorgd (kerst)feest (Fontaine Uitgevers) van Yvette van Boven;

TLV: recepten en verhalen uit Tel Aviv (Nijgh Cuisine) van Jigal Krant;

Mari plukt de dag: in 4 seizoenen, 607 recepten en 1001 tips & trucs (Carrera Culinair) van Mari Maris;

Hoe dan?! Favoriete recepten uit de 7 keukens van Maroeska Metz (Mark Media & Art) van Maroeska Metz.

Het Gouden Kookboek is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het voorgaande jaar. Aan de vooravond van de Kookboekenweek, op vrijdag 9 november, wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. De vakjury o.l.v. Janny van der Heijden heeft over de vijf genomineerde kookboeken een kort lovend statement gegeven (hyperlink). Zij gaan nu verschillende recepten uit alle genomineerde kookboeken bereiden en aan de hand van hun bevindingen besluiten zij wie wint. In 2017 waren Nadia Zerouali en Merijn Tol met Souq de trotse winnaars.

Kookboeken blijven populair
Kookboeken doen het al een aantal jaren ontzettend goed in Nederland en vormen het snelst groeiende genre in boekenland. Zo steeg in het laatste kwartaal van 2017 de verkoop van kookboeken ten opzichte van 2016 met 3,5% *. Of dat nou dieet gerelateerde, gezonde receptenboeken zijn of een echt chefs kookboek zoals Simpel van topchef Yotam Ottolenghi, kookboeken blijven zeer populair op de Nederlandse keukentafel. Zo staat Ottolenghi al drie weken op de nummer 1 in De Bestseller 60 en dat is een unicum.

Avond van het Kookboek
Op de vooravond van de Kookboekenweek, vrijdag 9 november, vindt voor de tweede keer de Avond van het Kookboek plaats. Op dit smakelijkste feest van het jaar komt de hele kookboekenwereld samen en reikt de vakjury Het Gouden Kookboek uit. De vakjury van het Gouden Kookboek bestaat uit Janny van der Heijden (culinair publiciste en voorzitter), Jonah Freud (de Kookboekhandel en Parool), Daan van der Valk (Boekhandel H. de Vries), Ronald Giphart (schrijver & culinair journalist) en Makkie Mulder (voormalig hoofdredactrice Delicious).

Paul de Leeuw en Kookboekenweekgeschenk
Het Kookboekenweekgeschenk is dit jaar geschreven en samengesteld door amuseur en - zoals hij zelf zegt - kiloknaller Paul de Leeuw. De titel is Smaakmaker: ‘Bij wie crème fraîche in de aders vloeit’  en wordt tijdens de Kookboekenweek, van 10 t/m 18 november, cadeau gedaan door de (kook)boekhandel bij aankoop van € 19,50 aan kookboeken. 

Amsterdam Symposium on the History of Food en Foodie Festival
De Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam organiseren tijdens de Kookboekenweek op 16 en 17 november het vijfde Amsterdam Symposium on the History of Food en het Foodie Festival, een festival waarbij het kookboek centraal staat. Op het symposium wordt de Johannes van Damprijs uitgereikt aan de invloedrijke chef Alice Waters, zij ontvangt deze oeuvreprijs omdat zij zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor de verspreiding van de kennis van de gastronomie.

De Kookboekenweek gaat dit jaar samen met thema Voeding van Nederland Leest 
Elk jaar in november is er ook de leesbevorderingscampagne Nederland Leest, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland. Dit jaar staat Nederland Leest in het teken van Voeding en komen vijf sub-thema’s aan bod: Koken, Cultuur en lifestyle, Gezondheid, Voedingstechnologie en Milieu. De Kookboekenweek is de uitgelezen kans om het sub-thema ‘koken’, van Nederland Leest, extra op smaak te brengen. Een maand lang aandacht voor eten in boekhandel en bibliotheek zal niet onopgemerkt blijven.

*Bron: https://www.kvbboekwerk.nl/actueel/boekverkoop-blijft-groeien

Dit artikel delen?
Pinit Fg En Rect Red 20

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Rating Star BlankRating Star BlankRating Star BlankRating Star BlankRating Star Blank
 

Advertentie LekkerBoek

Eurofeest bij LekkerBoek!

Naamloos 1Duizenden boeken nu tijdelijk voor 1 euro per stuk bij LekkerBoek. Je leest het goed: 1 euro!

Vrijwel elke dag voegen we nieuwe titels toe, zodat er altijd een ruime keuze mogelijk is. Bestel je vier van deze boeken (of een veelvoud) dan betaal je geen 4 euro maar automatisch slechts 3 euro voor 4 boeken. Echter op=op.

Voor dit eurofeest kun je kiezen uit boeken in elk genre (thrillers, romans, strips, etc.)

Klikhier 1

om de actuele collectie boeken voor 1 euro te bekijken!

sprookjeswedstrijd

Wil je ons ook ontmoeten op de sociale media?

Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018