Skip to main content

Ontvangen inzendingen

korte verhalen over Guus de blonde hond

  • Ylonka Elizabeth Jaspers

Hoofdstuk 1: Boerende hond

Guus heeft zijn eten al op, maar zijn baasjes zitten nog aan tafel te eten. De tweeling is met hun groente bezig en vader en moeder zijn al aan de worst begonnen. Guus kijkt naar zijn hondenbak maar die is echt leeg. Guus gaat naar de tafel en hij smeekt om eten, maar zijn baasjes eten rustig door. En dan laat Guus een harde boer. Ook honden kunnen boeren laten. En dan krijgt hij van vader een stuk worst.

Hoofdstuk 2: Dierendag

Het is eindelijk dierendag en Guus verlangt heel erg lang naar een kat. Zijn bazinnetje Ylonka laat een rood pakje aan hem zien en ze maakt het voor hem open want zelf kan Guus het niet want hij is een hond. In het pakje zit een knuffelpoes. Jammer want hij wilde een kat. En dan komt Ylonka en zij heeft ook een rood pakketje. Misschien zit daar wel een kat! Ze pakt het voor hem uit. Er zit geen kat in maar een kluif. Hij knauwt aan zijn kluif. Misschien krijgt hij volgend jaar op dierendag wel een kat van de tweeling.

Hoofdstuk 3: Raam

Guus kijkt uit het raam. De meeste honden kijken graag uit het raam. Buiten ziet hij een kat lopen en hij begint te blaffen. De kat schrikt en rent weg. Dat vindt Guus wel jammer. Had hij maar niet geblaft. Gelukkig heeft hij zijn knuffelpoes want die loopt niet weg.

Hoofdstuk 4: Hond ziet kat

Zijn bazin Ylonka laat hem uit en dan ziet Guus een kat. Hij is een typische hond die iets heeft met katten. Hij rent op de kat af, maar de kat is veel sneller dan Guus. Hij hoort iemand achter hem gillen. Guus staat stil en kijkt. Zijn bazin Ylonka ligt op de grond. Beschaamd kijkt Guus naar de grond en dan loopt hij op Ylonka af en hij geeft haar een lebber. Er zit een gat in haar spijkerbroek en haar knie bloedt een beetje, maar gelukkig kan ze nog lopen. Helaas is het wandel uur voorbij want voor straf moet Guus naar huis. Thuis aangekomen zoekt hij troost bij zijn knuffelpoes. De knuffelpoes loopt niet weg net als de kat op straat. Hij gaat bovenop zijn knuffel liggen en Guus valt in een diepe slaap.

 
 
 

 

 

  • Hits: 48