Voor schrijvers, door schrijvers
Sprookje

Volksverhalen

Aantal gepubliceerde inzendingen: 61

Roodkapje (……in een nieuwe versie) en de vele geldwolven.

Roodkapje (……in een nieuwe versie) en de vele geldwolven. Een sprookje voor oudere lezers.

(dit sprookje speelde zich af in 2007 toen de ABN dreigde te worden overgenomen)

Op een dag mocht roodkapje( Rijkman Groenink) van grootmoeder( raad van bestuur) in het grote ABN bos op zoek gaan naar nog meer eikels( euro’s).Het ABN bos was al een van de grootste geldbossen in Nederland, maar de geldwolven (aandeelhouders) wilden dat roodkapje nog veel meer eikels bij elkaar sprokkelde voor hen.

Roodkapje ging dan ook driftig op zoek en kreeg onder andere een Italiaans bos (Antonveneta ) te pakken. Alleen aan de Italiaanse eikels zat een vies luchtje.

De geldwolven raakten steeds meer ontevreden over het ABN bos en over roodkapje die zorgde dat jaarlijks miljarden eikels meer werden gevonden in het ABN bos Daardoor raakte roodkapje de weg steeds verder kwijt.

Ze wilde dat het ABN bos bijna zo groot werd als het tropisch woud, maar steeds werd bos voor haar voeten weggekaapt. Roodkapje had daarover steeds vaker ruzie met grootmoeder.

Roodkapje besloot dan maar samen met een ander groot bos (Barclays) op zoek te gaan naar nog meer eikels. Maar andere bossen gingen ook op zoek naar de eikels in het ABN bos. In de bossen van Fortris, Royal bank of Scotland en Banco Santander tezamen waren veel meer eikels dan in het Barclay bos. Dus koos roodkapje daarvoor.

Maar grootmoeder was niet blij meer met roodkapje en roodkapje moest het nieuwe grote bos uit. Roodkapje huilde niet want ze kreeg van grootmoeder nog wel 30 miljoen eikels mee.

 
Maar plots ging het stormen in het Fortris bos. De eikels van het ABN bos en het Fortris bos zaten nog niet samen in het mandje van de nieuwe grootmoeder of er bleken vele rotte eikels tussen te zitten. De geldwolven werden zeer kwaad en haalden gauw vele goede eikels weg uit het rotte Fortris mandje. Het Fortris bos werd bijna gekapt.

Maar daar dook de Nederlandse Reinaert de vos ( Wouter Bos) op in het bos . Hij kaapte de goede eikels voor de neus van de Belgische dombo (= Leterme) weg en zorgde ervoor dat er een goed Nederlands bos overbleef. Nu moest hiervoor alleen nog een nieuw roodkapje worden gezocht.

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Harry Boerkamp
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 333
Publicatie op .
Tags: Sprookje

Geef een waardering voor: "Roodkapje (……in een nieuwe versie) en de vele geldwolven."

Geschreven door Harry Boerkamp . Geplaatst in Volksverhalen.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
11.07.20
Feedback:
Correctie oude waardering
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • W.J. (Hans) Villerius 31.01.20
    Heb sprookje (de parabel) gelezen. Te uitleggerig naar mijn smaak. Misschien ben ik niet te jong, maar juist veel te oud.
    Een kleinigheidje vond ik ondanks alles nog onbegrijpelijk: Waarom hardnekkig van 'Fortris' spreken in plaats van Fortis?

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...