Voor schrijvers, door schrijvers

Volksverhalen

Sprookjes behoren tot een oude orale traditie en bevatten vaak een zedenles of diepere wijsheid. Het woord sprookje is afgeleid van het middeleeuwse 'sproke', dat verhaal of vertelling betekent. Als ongeschreven vertelling richtte een sproke zich tot ongeletterde volwassenen.

De bekende sprookjes kennen we natuurlijk allemaal maar we lezen/horen ook graag verhalen die zelf verzonnen zijn. In deze rubriek bieden we de mogelijkheid om zelf verzonnen sprookjes of een fabel toe te voegen. Gewoon om lekker voor te lezen voor kinderen of wie ze ook maar horen wil.

380 Hits

Publicatie op:
Casper en Jasper (2)

Nadat Jasper door iedereen het cryptospook genoemd wordt, begint de ellende pas echt. De politie adviseert niet op de eisen van Jasper in te gaan omdat deze vorm van criminaliteit zo in stand gehouden wordt. Jasper blijkt zich inderdaad te gedragen als een spook, een digitaal spook.

Intussen wordt Casper geheel ten onrechte beschuldigd terwijl hij er niets aan kan doen. Casper is tot op het bot verdrietig en niemand lijkt hem te kunnen troosten. Kinderen willen niet meer met hem praten omdat ze denken dat Casper Jasper is, de gemene dief. Casper is ten einde raad.

Terwijl de eerste vader de gevraagde bitcoins betaalt lijkt alles in een nietsontziende stroomversnelling te geraken. Jasper is erin geslaagd zich op het darkweb te nestelen en doet allerlei duistere maar uiterst lucratieve zaken. Hij verkoopt ransomware welke zelf weer malware aanmaakt middels AI. Zelfdenkende software waar alleen hij de broncode van weet. Hij heeft via YouTube geleerd om te programmeren en behoort ook tot de beste hackers wereldwijd. In no time heeft hij naam en faam gemaakt. Inmiddels heeft de politie toegegeven dat het hun allemaal boven de pet stijgt en dat ze het niet meer aankunnen. Jasper is hen steeds een stap voor. Interpol en zelfs de FBI worden ingeschakeld om Jasper halt toe te roepen. Drones vliegen in de nacht boven de stad en houden elke beweging nauwlettend in de gaten. Tevergeefs, Jasper blijkt ook het onzichtbare spook te zijn. Niemand is in staat om Jasper te stoppen. Niemand weet zelfs waar Jasper zich ophoudt of schuilhoudt.

Ondertussen verdiept Jasper zich in de technische analyse, een bewezen rekenkundige methode om het koersverloop van aandelen en edelmetalen te “voorspellen”. Het blijkt dat de dalende trend van de cryptovaluta tot staan is gebracht en dat een periode gaat volgen van langdurige stijgingen. Aangewakkerd door een dodelijk virus wat vandaag de dag ook over de wereld rondwaart beleggen de rijken der aarde hun gelden in cryptovaluta en edelmetalen zoals goud. Koren op de molen van Jasper dus die elke dag rijker wordt en zijn vermogen tot absurde hoogte ziet stijgen. Wie voorheen de allerrijksten van de wereld waren worden op korte termijn ingehaald door Jasper. Alles blijkt zich te ontwikkelen tot een perfecte storm.

Hierin komt alles bij elkaar. Het virus is een pandemie geworden, de leden van de Quote-500 zijn grote delen van hun vermogen kwijt geraakt, anderen zijn met de noorderzon voorgoed vertrokken. Het dreigt echt volledig uit de hand te lopen. Er wordt een extra vergadering belegt in Davos waar de superrijken bij elkaar komen om een oplossing te bedenken om het probleem wat Jasper heet te kunnen stoppen. Casper is de eregast en wordt bewaakt door zeven persoonsbeveiligers die hem amper bij kunnen houden wanneer hij op volle snelheid vliegt en zweeft. Zelfs de hoogste bazen van Appels, Giegle en Amamaan zijn gekomen. Normaal gesproken zijn het concurrenten en gunnen ze elkaar geen blik waardig. Maar in de hoogste nood leert men zijn vrienden kennen. Ze zetten in op samenwerking om Jasper op het spoor te komen. Giegle levert de benodigde info uit de data die ze al jaren verzamelen en ook Fasebook doet een duit in het zakje, Giegle bouwt samen met Macrostrong een supercomputer terwijl Appels de nieuwste chips bij BSML bestelt. In de garages van Silicone Ralley wordt dag en nacht gewerkt aan een mogelijke oplossing. De beloning is inmiddels opgelopen tot elk bedrag wat je maar wensen kunt, zoveel is het ze waard. Jasper dreigt de hele wereld lam te leggen, de dag des oordeels nadert scandeert men met protestborden wereldwijd. Niemand heeft het nog over stikstof of andere milieuproblematiek, alles wordt stilgelegd om Jasper te stoppen. Er rollen geen auto's meer van de band en de computerverkoop stijgt dagelijks tot nieuwe records. Mensen halen massaal hun geld van de bank en gaan op vakantie, gewoon om te genieten van vrije tijd en hun gezin, het einde der tijden dreigt te naderen.

 De laatste ping van Jasper komt vanuit Afghanistan waar America de MOAB laat vallen. Ondanks de alles en iedereen vernietigende kracht van het ding is Jasper alweer gevlogen. Ditmaal wordt hij gelokaliseerd in Roemenië in een oud slot waar een ander griezelverhaal zijn oorsprong heeft gevonden namelijk het kasteel van Graaf Dracula.

 Casper heeft inmiddels instructies gekregen van Jeff Bazis en Bill Graats en volgestouwd met de nieuwste elektronica gaat hij op weg naar Jasper. Nog voor de avond valt komt Casper aan bij het kasteel. Verlaten zo lijkt het, maar schijn bedriegt.....


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Casper en Jasper (2)"