Voor schrijvers, door schrijvers
 • Schrijfwedstrijd ‘De rode koffer’

  Schrijverspunt organiseert weer een spannende schrijfwedstrijd! Dit keer is het thema: ‘De rode koffer’

  Het genre is vrij, zolang er ergens in het verhaal maar op de een of andere manier een rode koffer in voorkomt. Hoe? Dat is aan jou! Laat je van de beste schrijfkant zien en schrijf een origineel verhaal. Zowel schrijfvaardigheid als originaliteit wordt gewaardeerd. Vanzelfsprekend heeft je verhaal geen schrijffouten… (Tip: Kijk ook eens naar de artikelen over schrijven op de website van Schrijverspunt!)

  De afgelopen keren was het niveau van de inzendingen hoog, dus doe je best!

  De jury bestaat uit:

  • Wouter Grootenboer (Redactie Schrijverspunt)
  • Edith Eggenkamp ©Inspiratiewater (Voormalig panellid)
 • Voorwaarden

  • Deelname is mogelijk van 15 mei t/m 31 juli 2020.
  • Verhalen dienen online geplaatst te worden op de website van Schrijverspunt. Je moet hiervoor eerst inloggen en een gratis account aanmaken.
  • De maximale lengte is 1250 woorden.
  • Je inzending mag nog niet eerder zijn gepubliceerd, zowel op internet of in gedrukte / elektronische media.
  • Het is niet mogelijk verhalen nog te wijzigen na inzending, corrigeren van fouten doe je dus het beste voordat je het inzendt!
  • Het gebruiken van een pseudoniem is toegestaan.
  • Het thema ‘De rode koffer’ moet in het verhaal worden gebruikt.
  • Je mag slechts eenmaal deelnemen.
  • Door deelname aan de wedstrijd verleen je Schrijverspunt toestemming om je verhaal in de nog uit te geven bundel te publiceren.
  • Je verhaal is geschreven in de Nederlandse taal.
 • Wat kun je winnen?

  Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal Schrijverspunt een bundel uitgeven van de beste verhalen.

  Schrijverspunt stelt een boekenpakket samen voor de winnaar. Daarnaast ontvangt de winnaar een gratis exemplaar van de uit te geven bundel.

  De bundel kan tot de verschijningsdatum met 10% korting worden aangeschaft via de webwinkel van Schrijverspunt. Na de verschijningsdatum wordt de bundel zowel bij Schrijverspunt als bij de boekhandel zonder korting verkocht.

Meedoen is niet meer mogelijk

Voor deze schrijfwedstrijd kunnen geen verhalen meer worden ingestuurd. Inzenden was mogelijk van 15 mei t/m 31 juli.

Schrijverspunt organiseerde een Schrijfwedstrijd met als thema: “De rode koffer”.

We hebben 215 inzendingen ontvangen. De deelnemers bedanken we voor alle mooie en meeslepende verhalen!


Klik hier om de uitslag van de verhalenwedstrijd te bekijken.

Metamorfose

Ik heb mijn rode koffer gepakt en trek de deur achter me dicht. Ik heb nog de laatste keer geroepen, dat ik nu dus echt wegging, ik heb zelfs een vraagteken aan het einde van mijn zin gezongen, maar kreeg geen antwoord.

Misschien kan hij niet meer praten. Misschien is het proces nu zo vergevorderd dat zijn mond dicht is gegroeid. Als hij nog maar kan ademen! Voordat ik ging heb ik gecontroleerd of hij leefde. Zijn borstkas bewoog en hij snurkte. Een duidelijk teken van leven. Zijn leven van nu.

Vroeger was hij veel beweeglijker. Altijd onderweg naar iets of iemand. Een man met een missie. Hij was een kunstenaar. De hele wereld zal hem leren kennen! Hij had grootse plannen waarmee hij druk was. Zo druk dat hij geen tijd had voor mij. Ik miste hem, ik voelde me alleen, maar ik gunde hem zijn dromen en zijn plannen. Juist omdat hij zo levendig was, zo vol energie en ideeën, ben ik op hem gevallen. Ik geloofde in hem. Zijn kunst vond ik niks. Ik begreep die rare beelden niet, maar dat hoefde ook niet, ik begreep hém wel. Helaas begreep de wereld hem niet. Evenmin zijn kunst.

Langzaam, heel langzaam, veranderde hij. Zijn ogen werden dof, zijn bewegingen traag, zijn stem monotoon. Ik probeerde van alles. Hem opvrolijken, hem afleiden, hem verleiden. Niks. Ik troostte, huilde, schreeuwde, dreigde. Niets hielp. Drie therapeuten hebben geprobeerd om een beetje leven in hem te blazen, maar niets, helemaal niets heeft het proces veranderd. Hij bewoog steeds minder, praatte bijna niet en het leek alsof hij het goed vond zo. De wereld interesseerde hem niet meer. En ik, ik was een onderdeel van de wereld. Hij woonde op de bank. Ik bracht hem eten en drinken. Heel soms stond hij op. In een tempo van een hoogbejaarde met een kunstheup kwam hij in beweging. Ik volgde hem vol hoop dat hij iets ging doen, maar dan bleek hij alleen maar naar de wc te moeten gaan. Daarna keerde hij weer terug en verdween tussen de kussens.

Toen ik hem op een dag zo op de grijze bank zag liggen, in de grijze deken gewikkeld tot aan zijn grijze haren toe, begreep ik het ineens. Hij is aan het verpoppen! De man die ik een paar jaar geleden had leren kennen was toen eigenlijk nog een rups! Een dikke, kleurrijke, vrolijke rups die grootse plannen had om een vlinder te worden. Nu is de tijd gekomen om de metamorfose te ondergaan. Zorgvuldig heeft hij een cocon om zich heen gesponnen en zich onzichtbaar gemaakt voor de omgeving. Hij wil niet gestoord worden. Hij wil alleen op de bank hangen. Als de tijd rijp is, ontpopt hij zich tot een prachtige vlinder. Dan vliegt hij uit het raam, de wereld in.

Ik heb daarom het raam opengelaten.

Dit artikel delen?
 • Hits: 438