Voor schrijvers, door schrijvers
 • Schrijfwedstrijd ‘De rode koffer’

  Schrijverspunt organiseert weer een spannende schrijfwedstrijd! Dit keer is het thema: ‘De rode koffer’

  Het genre is vrij, zolang er ergens in het verhaal maar op de een of andere manier een rode koffer in voorkomt. Hoe? Dat is aan jou! Laat je van de beste schrijfkant zien en schrijf een origineel verhaal. Zowel schrijfvaardigheid als originaliteit wordt gewaardeerd. Vanzelfsprekend heeft je verhaal geen schrijffouten… (Tip: Kijk ook eens naar de artikelen over schrijven op de website van Schrijverspunt!)

  De afgelopen keren was het niveau van de inzendingen hoog, dus doe je best!

  De jury bestaat uit:

  • Wouter Grootenboer (Redactie Schrijverspunt)
  • Edith Eggenkamp ©Inspiratiewater (Voormalig panellid)
 • Voorwaarden

  • Deelname is mogelijk van 15 mei t/m 31 juli 2020.
  • Verhalen dienen online geplaatst te worden op de website van Schrijverspunt. Je moet hiervoor eerst inloggen en een gratis account aanmaken.
  • De maximale lengte is 1250 woorden.
  • Je inzending mag nog niet eerder zijn gepubliceerd, zowel op internet of in gedrukte / elektronische media.
  • Het is niet mogelijk verhalen nog te wijzigen na inzending, corrigeren van fouten doe je dus het beste voordat je het inzendt!
  • Het gebruiken van een pseudoniem is toegestaan.
  • Het thema ‘De rode koffer’ moet in het verhaal worden gebruikt.
  • Je mag slechts eenmaal deelnemen.
  • Door deelname aan de wedstrijd verleen je Schrijverspunt toestemming om je verhaal in de nog uit te geven bundel te publiceren.
  • Je verhaal is geschreven in de Nederlandse taal.
 • Wat kun je winnen?

  Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal Schrijverspunt een bundel uitgeven van de beste verhalen.

  Schrijverspunt stelt een boekenpakket samen voor de winnaar. Daarnaast ontvangt de winnaar een gratis exemplaar van de uit te geven bundel.

  De bundel kan tot de verschijningsdatum met 10% korting worden aangeschaft via de webwinkel van Schrijverspunt. Na de verschijningsdatum wordt de bundel zowel bij Schrijverspunt als bij de boekhandel zonder korting verkocht.

Meedoen is niet meer mogelijk

Voor deze schrijfwedstrijd kunnen geen verhalen meer worden ingestuurd. Inzenden was mogelijk van 15 mei t/m 31 juli.

Schrijverspunt organiseerde een Schrijfwedstrijd met als thema: “De rode koffer”.

We hebben 215 inzendingen ontvangen. De deelnemers bedanken we voor alle mooie en meeslepende verhalen!


Klik hier om de uitslag van de verhalenwedstrijd te bekijken.

Zaak Palamo

‘Ik zie de koffer. Een blauwe. Hij komt zojuist op de band.’
‘Ok, zie je een grijze kofferband er omheen gebonden?’
‘Ja, die zie ik.’
‘Ok, wacht rustig af totdat iemand hem van de band haalt.’
Vanaf een bankje bij de bagageband houdt Jerry de koffer en alles rondom de bagageband nauwlettend in de gaten. Via zijn microfoon, die onopvallend is weggewerkt onder zijn overhemd, geeft hij alles wat hij ziet door aan Isabel. Jerry vertrouwt haar blindelings. En kennelijk is dat gevoel wederzijds, want Isabel had na haar promotie meteen gezorgd dat Jerry aan haar team was toegevoegd.
‘Oh, maar wacht eens. Ik zie nu ook een rode koffer met dezelfde kofferband. En ook nog een groene!’
‘Ok, drie koffers’, bevestigt Isabel zakelijk en geconcentreerd.
Op dat moment ziet Jerry hoe de drie koffers, allen afzonderlijk door drie verschillende mannen van de band gehaald worden. Een man loopt direct weg richting de uitgang, een man loopt weg in de richting van een andere aankomsthal en de derde man blijft bij de bagageband staan. Jerry ziet hoe de man die nog bij de bagageband staat spichtig om zich heen kijkt, terwijl hij een telefoon uit zijn broekzak tevoorschijn haalt. Als Jerry nu opstaat om achter een van de mannen aan te lopen dan zal dat meteen opvallen.
‘Ies, alle koffers zijn net van de band gehaald, door drie verschillende mannen. Een is richting uitgang, een andere staat hier nog en er is er een naar de andere aankomsthal gelopen.’
‘Verdomme, wij zijn de enigen hier ter plaatse Jerry. We kunnen niet alle koffers gaan volgen. Weet je zeker dat het allemaal dezelfde type koffers zijn?’
‘Ja, honderd procent zeker! Welke moet ik volgen?’
‘Blijf jij maar daar en volg die man die er nog staat. Ik vang die andere op bij de uitgang.’
Jerry ziet na enkele minuten hoe de man bij de bagageband met de rode koffer richting de uitgang loopt. Op gepaste afstand loopt Jerry achter de man aan. Buiten de aankomsthal ziet hij hoe de man zelfverzekerd op een bus afloopt en instapt. Jerry ziet net op tijd dat het de bus naar het parkeerterrein voor lang parkeren betreft en haast zich vervolgens naar zijn auto om de achtervolging in te zetten.
 
Direct nadat Isabel had gebeld, ongeveer een uur geleden, was hij in zijn auto gestapt. Met hoge snelheid had hij zich een weg door het verkeer gebaand om zo snel mogelijk op de luchthaven te komen. Aangekomen op Schiphol had hij zijn auto in de buurt van de aankomsthal geparkeerd, op een plek waar het eigenlijk niet was toegestaan. Hij hoopte dat er inmiddels geen wielklem was aangebracht. Dit zou de belangrijkste zaak van zijn leven -en de levens van zoveel onschuldige mensen- kunnen zijn in zijn toch al imposante carrière. Binnen de speciale eenheid van de inlichtingendienst stond hij bekend als ‘Ice’, vanwege zijn uitermate koelbloedige stressbestendigheid. Nu voelde hij zijn hart echter als een razende kloppen en kon hij zijn hevig versnelde ademhaling maar ternauwernood in bedwang houden.
 
In de afgelopen maanden was er een verhoogde activiteit waargenomen door een extremistische organisatie die wraak had gezworen op alle Europese landen die ooit betrokken waren geweest in het Midden-Oosten en Afrika in de strijd tegen terreur. In Frankrijk en Duitsland hadden zij al toegeslagen met grootschalige bomaanslagen in het openbaar vervoer en tijdens enkele grote evenementen in die landen. Uit betrouwbare bron was nu gebleken dat er een afgrijselijke terreurdaad was gepland in Nederland. Uitgerekend vandaag, op Koningsdag, was de dreiging groter dan ooit.
 
Aangekomen bij zijn auto zag Jerry opgelucht dat er geen wielklem was aangebracht aan zijn auto. Hij stapt snel in en start de achtervolging. Na enige minuten heeft Jerry de bus, waar de man met de rode koffer in was gestapt, in het vizier. Hij ziet hoe deze naar het parkeerterrein rijdt. Jerry rijdt door naar een nabij gelegen viaduct en ziet door een verrekijker hoe de man met de rode koffer uitstapt en het parkeerterrein oploopt. Een donkergrijs personenbusje komt oprijden en stopt naast de man, waarop de man de rode koffer in de kofferbak legt en vervolgens zelf instapt op de bijrijdersstoel. Hij ziet hoe het busje van het parkeerterrein af rijdt en koers zet richting Rotterdam. Nadat de auto invoegt op de snelweg gaat het tempo flink omhoog. Al rijdend belt Jerry Isabel.
‘Ik ga van Schiphol richting Rotterdam. Hoe gaat het bij jou?’
‘Ik sta nog in de aankomsthal. Hij heeft net contact gelegd met twee mannen. Ik heb hier een slecht gevoel bij Jerry.’
‘Het zit mij ook niet lekker Ies, ze zijn te zelfverzekerd.’
‘Fuck, ze komen mijn kant op! Jer, ik ga hangen, we spreken later.’
Nog voordat Jerry kon antwoorden had Isabel opgehangen. Op hoge snelheid rijdt het busje met Jerry in zijn kielzog van Schiphol naar Rotterdam. Vlak voor Rotterdam, bij de afrit naar Berkel en Rodenrijs gaat hij de uitvoegstrook op. Jerry ziet toe vanaf gepaste afstand om zelf niet op te vallen. Hij moet snel bijtrekken om in het spoor te blijven en is na de afslag voor enkele seconden de auto kwijt. Hij besluit rechtsaf te slaan richting het bedrijventerrein. Hij kijkt in de verte en ziet nog net hoe zijn target naar rechts afslaat. Jerry neemt, al zoekend, dezelfde afslag. Plotseling knalt er een auto van achter tegen hem aan. Een grote zwarte SUV rijdt opzettelijk op hem in! In een reflex stuurt Jerry naar links en haalt zijn vuurwapen uit zijn broeksband tevoorschijn. Nu komt de SUV langszij. Een geblindeerd raam gaat omlaag. Jerry ziet hoe er een lange loop van een wapen uit het raam wordt gestoken. In enkele seconden klinken er talloze geweerschoten. Ontelbare kogelinslagen treffen de auto. Jerry wordt geraakt in zijn zij. Een schampschot. Met een grote klap komt Jerry tot stilstand tegen een lantaarnpaal. Wonder boven wonder overleeft hij de aanslag. Hij ziet nog hoe de SUV met hoge snelheid wegrijdt. Zijn auto is total loss. Nadat Jerry enigszins bekomen is van de schrik belt hij Isabel.
‘Ik ben hem kwijt. Het is helemaal mis Ies! De stad moet worden geëvacueerd. Dit gaat helemaal fout.’
‘Jerry, ze hebben ons door, we zijn te laat. Ik…’
Jerry hoort aan de andere kant van de lijn hoe Isabel het verbeten uitschreeuwt van de pijn. Er klinkt een schot van een vuurwapen. De verbinding wordt verbroken. Jerry kijkt verstomd voor zich uit. Twintig meter verderop nadert de grote zwarte SUV...
Dit artikel delen?
 • Hits: 91