Voor schrijvers, door schrijvers
 • Schrijfwedstrijd ‘De rode koffer’

  Schrijverspunt organiseert weer een spannende schrijfwedstrijd! Dit keer is het thema: ‘De rode koffer’

  Het genre is vrij, zolang er ergens in het verhaal maar op de een of andere manier een rode koffer in voorkomt. Hoe? Dat is aan jou! Laat je van de beste schrijfkant zien en schrijf een origineel verhaal. Zowel schrijfvaardigheid als originaliteit wordt gewaardeerd. Vanzelfsprekend heeft je verhaal geen schrijffouten… (Tip: Kijk ook eens naar de artikelen over schrijven op de website van Schrijverspunt!)

  De afgelopen keren was het niveau van de inzendingen hoog, dus doe je best!

  De jury bestaat uit:

  • Wouter Grootenboer (Redactie Schrijverspunt)
  • Edith Eggenkamp ©Inspiratiewater (Voormalig panellid)
 • Voorwaarden

  • Deelname is mogelijk van 15 mei t/m 31 juli 2020.
  • Verhalen dienen online geplaatst te worden op de website van Schrijverspunt. Je moet hiervoor eerst inloggen en een gratis account aanmaken.
  • De maximale lengte is 1250 woorden.
  • Je inzending mag nog niet eerder zijn gepubliceerd, zowel op internet of in gedrukte / elektronische media.
  • Het is niet mogelijk verhalen nog te wijzigen na inzending, corrigeren van fouten doe je dus het beste voordat je het inzendt!
  • Het gebruiken van een pseudoniem is toegestaan.
  • Het thema ‘De rode koffer’ moet in het verhaal worden gebruikt.
  • Je mag slechts eenmaal deelnemen.
  • Door deelname aan de wedstrijd verleen je Schrijverspunt toestemming om je verhaal in de nog uit te geven bundel te publiceren.
  • Je verhaal is geschreven in de Nederlandse taal.
 • Wat kun je winnen?

  Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal Schrijverspunt een bundel uitgeven van de beste verhalen.

  Schrijverspunt stelt een boekenpakket samen voor de winnaar. Daarnaast ontvangt de winnaar een gratis exemplaar van de uit te geven bundel.

  De bundel kan tot de verschijningsdatum met 10% korting worden aangeschaft via de webwinkel van Schrijverspunt. Na de verschijningsdatum wordt de bundel zowel bij Schrijverspunt als bij de boekhandel zonder korting verkocht.

Meedoen is niet meer mogelijk

Voor deze schrijfwedstrijd kunnen geen verhalen meer worden ingestuurd. Inzenden was mogelijk van 15 mei t/m 31 juli.

Schrijverspunt organiseerde een Schrijfwedstrijd met als thema: “De rode koffer”.

We hebben 215 inzendingen ontvangen. De deelnemers bedanken we voor alle mooie en meeslepende verhalen!


Klik hier om de uitslag van de verhalenwedstrijd te bekijken.

In geuren en kleuren

In geuren en kleuren.


Ze zit in de kamer en kijkt om zich heen. Er hangt hier een geur die zich moeilijk laat omschrijven. Ze probeert het: de geur van de jungle na de eerste moessonregen? iets met kerrie dat kokkie net de kamer in heeft gebracht? 

De kamer is niet veranderd, maar zij wel. Alle uren die ze hier heeft gezeten hebben haar veranderd. Ze heeft gemerkt dat kleuren ook veranderen met het verstrijken van de dag.

‘s Nachts zijn de kleuren beter te verdragen, of liever, het gebrek aan kleuren geeft haar rust. De kamer begint steeds meer op een cel te lijken. De cel van een kloosterlinge, is ze in een klooster? Ze weet het niet.


Een man in een wit gewaad opent de deur en stapt naar binnen. Hij heeft een koffertje in zijn hand. Een sleets uitziende oude rode koffer, die harde kleur bevalt haar niet. Een koffer hoort er neutraal uit te zien. Ze schudt haar hoofd, de haren vallen in haar gezicht; ze duikt weg in de stoel en sluit haar ogen.

De man aarzelt even. Na een paar minuten voelt ze dat hij dichterbij komt. Ze ruikt zijn adem, fris als limoensap, en hij strijkt het haar uit haar gezicht. Dat heeft hij vaker gedaan.

Ze opent haar ogen en kijkt in de zijne, barnsteenkleurige ogen die haar geduldig opnemen. Wie had er zulke ogen? De man gaat op de grond tegenover haar zitten en zij kijkt nu op zijn schedel. Het haar is dun geworden, maar het ziet er nog steeds uit alsof het satijnzacht is. Ze strekt haar hand er naar uit, maar raakt hem niet aan.

De man zucht. Hij opent de koffer met een geoefend gebaar. De binnenkant van de koffer is bekleed met een mooi gebatikte stof. Hij strijkt erover met die hand van hem. Mooie slanke vingers, nagels met halve maantjes, ze herkent de hand en de ring met een schitterende steen erin. Langzaam haalt hij het enige wat in de koffer zit omhoog. Ze is nieuwsgierig en brengt haar vingers naar haar mond.

Het schilderij dat hij uit de koffer haalt maakt haar eerst onrustig, maar dan begint hij te neuriën. Dat helpt, ze durft nu goed te kijken en het lijkt of de stem van de man het schilderij tot leven brengt. Ze is terug in de jungle, het schilderij heeft alle kleuren groen in zich die ze kent en haar ogen worden helder. Ze neuriet het eentonige wijsje mee, hij glimlacht naar haar en dan lacht ze terug. De man draait het schilderij om en legt het terug in de koffer. 

Ze ziet dat de sluiting een beetje roestig is. 

“Morgen ben ik er weer”, hoort ze als hij de deur achter zich sluit. De kamer is weer net zoals voordat hij binnen kwam. Alleen ruikt ze nu iets anders, de geur van kokos, de geur van zijn haar. Ze glimlacht. Waar blijft kokkie met het eten?

Dit artikel delen?
 • Hits: 83