Loading...
Verhalenwedstrijd

Verhalenwedstrijd ´Onder de boom´

Schrijverspunt organiseert weer een spannende schrijfwedstrijd! Dit keer is het thema

Onder de boom’.

Het genre is vrij, zolang er ergens in het verhaal maar op de een of andere manier iets (of juist niets?) onder de boom is. Hoe? Dat is aan jou! Staat er een gouden stoel? Een kabouterhuisje? Zit er iemand? Heeft er iets gelegen? Laat je van de beste schrijfkant zien en schrijf een origineel verhaal. Zowel schrijfvaardigheid als originaliteit wordt gewaardeerd. Vanzelfsprekend heeft je verhaal geen schrijffouten… (Tip: Kijk ook eens naar de artikelen over schrijven op de website van Schrijverspunt!)

De afgelopen keren was het niveau van de inzendingen hoog, dus doe je best!

De jury bestaat uit:

 1. Wouter Grootenboer (Redactie Schrijverspunt)
 2. Irene van Wesel (Tekst & Inzicht)

De voorwaarden voor deelname zijn:

 • Deelname is mogelijk van 15 mei t/m 31 juli 2019 (24.00 uur).
 • Verhalen dienen online geplaatst te worden op de website van Schrijverspunt. Je moet hiervoor eerst inloggen en een gratis account aanmaken.
 • De maximale lengte is 1250 woorden.
 • Je inzending mag nog niet eerder zijn gepubliceerd, zowel op internet of in gedrukte / elektronische media.
 • Het is niet mogelijk verhalen nog te wijzigen na inzending, corrigeren van fouten doe je dus het beste voordat je het inzendt!
 • Het gebruiken van een pseudoniem is toegestaan.
 • Het thema ‘Onder de boom’ moet in het verhaal worden gebruikt.
 • Je mag slechts eenmaal deelnemen.
 • Door deelname aan de wedstrijd verleen je Schrijverspunt toestemming om je verhaal in de nog uit te geven bundel te publiceren.
 • Je verhaal is geschreven in de Nederlandse taal.

Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal Schrijverspunt een bundel uitgeven van de beste verhalen.

Wat kun je winnen?

Schrijverspunt stelt een boekenpakket samen voor de winnaar. Daarnaast ontvangt de winnaar een gratis exemplaar van de uit te geven bundel.

Deelnemers aan de wedstrijd kunnen de bundel met 10% korting aanschaffen via de webwinkel van Schrijverspunt.

Meedoen van:
15 mei t/m 31 juli
2019

Onder de oude eik

In de eerste zonnestralen glinsterden de dauwdruppels op het gras. Aan een van de dikke takken van de oude eik hing het levenloze lichaam van een jonge vrouw. Terwijl de nacht langzaam plaats maakte voor de dag, kwamen er zwaailichten met grote snelheid dichterbij. Binnen de kortste tijd had de serene rust van het ontwakende park plaats gemaakt voor de drukte die altijd ontstaat wanneer er een lijk gevonden wordt. In de directe omgeving van de oude eik wemelde het van de politiemannen. Terwijl twee agenten bezig waren de boom van zijn bijzondere last te verlossen, zette een ander de omgeving af met rood/wit lint. Weer een andere agent maakte overal foto’s van. Enkele politiemannen waren bezig de buurtbewoners op afstand te houden die, ondanks het vroege tijdstip, uit nieuwsgierigheid waren samengedromd. Op het gras onder de eik werd een stuk steriel plastic uitgespreid. Hierop werd het lichaam geplaatst, zodat eventuele sporen niet door het vochtige gras gewist zouden worden. De forensisch onderzoeker begon het lichaam aan een eerste onderzoek te onderwerpen. Hij kon geen enkele aanwijzing vinden dat de vrouw door geweld om het leven was gekomen.

Op een mooie zomeravond, een paar weken nadat de dode vrouw aan de eikentak had gehangen, waren twee buurtbewoners hun honden aan het uitlaten. Ze kwamen elkaar tegen bij de oude eik, waar ze bleven staan om toe te kijken hoe de honden elkaar vrolijk begroetten. De eik had het niet zo op honden. Die beesten hadden de nare neiging om tegen zijn stam aan te plassen. Maar vanavond deerden de honden hem niet. Het gesprek dat de baasjes voerden, trok zijn volle aandacht.

“Heb je het gehoord? Die vrouw die zich hier heeft opgehangen, heeft geen afscheidsbrief voor haar familie achtergelaten.”
“O, wat erg voor de familie! Daar moet je toch niet aan denken, dat je niet weet waarom een geliefde een eind aan haar leven heeft gemaakt.”
“Nou ja, ze schijnt nogal depressief te zijn geweest. De dag dat ze zelfmoord pleegde, was het een jaar geleden dat haar man was overleden.”
“Ach, wat triest! Maar zijn ze dan al klaar met het onderzoek? Ik dacht dat de mensen in de buurt nog zouden worden ondervraagd. Ik heb niemand gezien, en ik woon hier achter, in de Populierenstraat.”
“Ik denk dat dat niet nodig is. Het was zelfmoord, dus ze hoeven niet op zoek te gaan naar een moordenaar.”
“Ja, daar zal je wel gelijk in hebben. Nou, ik ga maar weer eens op huis aan. Tot ziens! Wodan, kom!”

Maar de oude eik wist dat het geen zelfmoord was geweest. De grote boom had de auto al van ver aan zien komen rijden. Hij had gezien hoe twee mannen het lichaam van de vrouw uit de kofferbak tilden, en haar op het gras onder zijn takken neerlegden. Het leek erop dat ze al dood was. De oude eik was er getuige van geweest toen de mannen een touw om de nek van het lichaam bonden, en het andere eind over een van zijn dikke takken gooiden. De oude eik was geschokt geweest toen hij aan het gewicht dat aan zijn tak hing, voelde dat het lichaam enkele stuiptrekkingen had voordat het voorgoed bewegingloos werd.
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 78