Voor schrijvers, door schrijvers
 • Schrijfwedstrijd ‘De rode koffer’

  Schrijverspunt organiseert weer een spannende schrijfwedstrijd! Dit keer is het thema: ‘De rode koffer’

  Het genre is vrij, zolang er ergens in het verhaal maar op de een of andere manier een rode koffer in voorkomt. Hoe? Dat is aan jou! Laat je van de beste schrijfkant zien en schrijf een origineel verhaal. Zowel schrijfvaardigheid als originaliteit wordt gewaardeerd. Vanzelfsprekend heeft je verhaal geen schrijffouten… (Tip: Kijk ook eens naar de artikelen over schrijven op de website van Schrijverspunt!)

  De afgelopen keren was het niveau van de inzendingen hoog, dus doe je best!

  De jury bestaat uit:

  • Wouter Grootenboer (Redactie Schrijverspunt)
  • Edith Eggenkamp ©Inspiratiewater (Voormalig panellid)
 • Voorwaarden

  • Deelname is mogelijk van 15 mei t/m 31 juli 2020.
  • Verhalen dienen online geplaatst te worden op de website van Schrijverspunt. Je moet hiervoor eerst inloggen en een gratis account aanmaken.
  • De maximale lengte is 1250 woorden.
  • Je inzending mag nog niet eerder zijn gepubliceerd, zowel op internet of in gedrukte / elektronische media.
  • Het is niet mogelijk verhalen nog te wijzigen na inzending, corrigeren van fouten doe je dus het beste voordat je het inzendt!
  • Het gebruiken van een pseudoniem is toegestaan.
  • Het thema ‘De rode koffer’ moet in het verhaal worden gebruikt.
  • Je mag slechts eenmaal deelnemen.
  • Door deelname aan de wedstrijd verleen je Schrijverspunt toestemming om je verhaal in de nog uit te geven bundel te publiceren.
  • Je verhaal is geschreven in de Nederlandse taal.
 • Wat kun je winnen?

  Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal Schrijverspunt een bundel uitgeven van de beste verhalen.

  Schrijverspunt stelt een boekenpakket samen voor de winnaar. Daarnaast ontvangt de winnaar een gratis exemplaar van de uit te geven bundel.

  De bundel kan tot de verschijningsdatum met 10% korting worden aangeschaft via de webwinkel van Schrijverspunt. Na de verschijningsdatum wordt de bundel zowel bij Schrijverspunt als bij de boekhandel zonder korting verkocht.

Meedoen is (nog) mogelijk:
Dagen
:
Uren
:
Minuten
:
seconden

De rode koffer

Teambuilding

Stipt vier uur opent de schoonmaker met een overdreven ferme slag op de rode knop de glazen schuifdeur. “Fijn weekend heren.”

“Insgelijks, antwoorden de drie als uit een mond, ” en schuur niet te hard, da’s slecht voor de lak.”

“Geen zorgen, niet harder dan jullie op vrijdag werken”, riposteert de man achter de werkkar met schoonmaakmateriaal.

Met een ‘welkom bij de club dan’, loopt het drietal naar de uitgang.

De schoonmaker manoeuvreert zijn werkwagen behendig tussen de bureaus van de drie ambtenaren. De mannen maken zich op voor de vrijdagmiddagborrel in hun stamkroeg ‘de dikke dragonder’. Het belooft een latertje te worden. Ze vieren hun tinnen teambuilding jubileum. Tien jaar teambuilding vonden ze beter klinken dan ambtenarenborrel. Tien jaar zelfde tijd, zelfde bestelling aan het zelfde gammele tafeltje bij het raam met uitzicht op de burelen van de afdeling financiën . Het uitzicht op hun werkplek vanuit een kroeg geeft hen een extra relaxt gevoel. Een ijverige septemberzon is het gelukt ze via een omweg naar de kroeg te laten gaan. De  warme nagloed heeft het gehaaste vrijdagnamiddagtempo in een lagere versnelling gebracht. Loom lopen de collega’s  door het druk begane voetgangersdomein. Het slenteren lijkt de fut nog meer uit hun lijf te verdrijven. Via een omweg naar de dragonder is tot daaraantoe, maar dan ook gelijk het vrijdagritueel helemaal op de schop door zonder overleg op een bank te gaan zitten met nog maar een paar honderd meter te gaan, maakt deze vrijdag tot een uitzonderlijke teambuildingdag. Hoewel er genoeg te zien valt, raken de drie met elkaar in gesprek. Een oudere man in te warm, klassiek tweed,  met een rode koffer tussen zijn benen geklemd, zit op een bank naast hen. Hoewel hij ruim binnen gehoorafstand van zijn buurmannen zit, dempen deze hun stemgeluid niet. Het belet hen zelfs niet heel persoonlijke zielenroerselen met elkaar te delen. Nooit eerder voelden de mannen zich zo vrij zicht in elkaars leven te geven. Relatieperikelen, hun vaderschap, met alles wat daar bij komt kijken, angst voor het ouder worden, weinig blijft versluierd. Terwijl door het ene thema een ander onderwerp komt bovendrijven, pakt de man zijn koffer op en vervolgt zijn weg door het centrum. De lange werkdag van de herfstzon zit er bijna op en op weg naar haar nachtverblijf tekent ze ter afscheid nog enkele reusachtige silhouetten van een rij platanen op het met coppelstones bestrate wegdek. Als een van de mannen met vlakke hand op zijn beide knieën slaat, staan ze alle drie op. De woordenstroom op het bankje is opgedroogd. Openhartige onthullingen worden herkauwd, keer op keer, tot de scherpste kantjes er vanaf zijn. Een bankje als biechtstoel, met een  zwijgende onbekende als biechtvader, misschien wel tegen wil en dank. Vandaag geen teambuildingdag. Of misschien juist wel, of zelfs meer dan dat, voor het eerst in tien jaar.
Dit artikel delen?
 • Hits: 41
(De gemiddelde waardering is 5 door 1 stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen