Voor schrijvers, door schrijvers
 • Schrijfwedstrijd ‘De rode koffer’

  Schrijverspunt organiseert weer een spannende schrijfwedstrijd! Dit keer is het thema: ‘De rode koffer’

  Het genre is vrij, zolang er ergens in het verhaal maar op de een of andere manier een rode koffer in voorkomt. Hoe? Dat is aan jou! Laat je van de beste schrijfkant zien en schrijf een origineel verhaal. Zowel schrijfvaardigheid als originaliteit wordt gewaardeerd. Vanzelfsprekend heeft je verhaal geen schrijffouten… (Tip: Kijk ook eens naar de artikelen over schrijven op de website van Schrijverspunt!)

  De afgelopen keren was het niveau van de inzendingen hoog, dus doe je best!

  De jury bestaat uit:

  • Wouter Grootenboer (Redactie Schrijverspunt)
  • Edith Eggenkamp ©Inspiratiewater (Voormalig panellid)
 • Voorwaarden

  • Deelname is mogelijk van 15 mei t/m 31 juli 2020.
  • Verhalen dienen online geplaatst te worden op de website van Schrijverspunt. Je moet hiervoor eerst inloggen en een gratis account aanmaken.
  • De maximale lengte is 1250 woorden.
  • Je inzending mag nog niet eerder zijn gepubliceerd, zowel op internet of in gedrukte / elektronische media.
  • Het is niet mogelijk verhalen nog te wijzigen na inzending, corrigeren van fouten doe je dus het beste voordat je het inzendt!
  • Het gebruiken van een pseudoniem is toegestaan.
  • Het thema ‘De rode koffer’ moet in het verhaal worden gebruikt.
  • Je mag slechts eenmaal deelnemen.
  • Door deelname aan de wedstrijd verleen je Schrijverspunt toestemming om je verhaal in de nog uit te geven bundel te publiceren.
  • Je verhaal is geschreven in de Nederlandse taal.
 • Wat kun je winnen?

  Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal Schrijverspunt een bundel uitgeven van de beste verhalen.

  Schrijverspunt stelt een boekenpakket samen voor de winnaar. Daarnaast ontvangt de winnaar een gratis exemplaar van de uit te geven bundel.

  De bundel kan tot de verschijningsdatum met 10% korting worden aangeschaft via de webwinkel van Schrijverspunt. Na de verschijningsdatum wordt de bundel zowel bij Schrijverspunt als bij de boekhandel zonder korting verkocht.

Meedoen is niet meer mogelijk

Voor deze schrijfwedstrijd kunnen geen verhalen meer worden ingestuurd. Inzenden was mogelijk van 15 mei t/m 31 juli.

Schrijverspunt organiseerde een Schrijfwedstrijd met als thema: “De rode koffer”.

We hebben 215 inzendingen ontvangen. De deelnemers bedanken we voor alle mooie en meeslepende verhalen!


Klik hier om de uitslag van de verhalenwedstrijd te bekijken.

De rode koffer

De rode koffer
Het wordt mijn eerste singlereis. Op het vliegveld van Samos loop ik onwennig tussen de andere singles richting de bagagebanden. Het is bloedheet, geslapen heb ik niet en ik hoor mensen Griekse woorden roepen die ik niet kan verstaan. Bij de cursus Nieuwgrieks leek het simpel, maar de snelle woordenstromen die nu de ruimte vullen, lijken afkomstig van een andere planeet.
Ik schuifel mee met de groep en sta stil bij een bagageband waar hoogstwaarschijnlijk het woord ‘Amsterdam’ boven staat. Er zit nog geen beweging in de band. Eén reisgenoot gaat lachend op de band liggen, ermee aangevend dat hij moe is. Hij wordt meteen door een schreeuwende Griek terecht gewezen.
Ik heb het warm en ben doodop. Ik bekijk de gezichten van de mensen van de groep. Gezichten die mij nu nog niet vertrouwd zijn. Het zijn de gezichten die ik de hele week om mij heen zal zien. Ik vraag me opeens af of deze singlereis wel zo’n goed idee is. Ik tref de blik van een man uit de groep. Hij heeft een eigenaardig lang gezicht, maar zijn blik is wel aardig. Misschien moet ik er maar op vertrouwen dat het een mooie week wordt.
Straks eerst maar wat slapen in mijn appartement. Daarna mijn eerste ouzo op het dichtstbijzijnde terras. De sensatie van het koele bittere vocht dat sinds lange tijd weer door je slokdarm glijdt. Heerlijk!
De bagageband komt hortend en stotend op gang. Als lemmingen storten de toeristen zich naar voren om bij hun koffers te komen. Nogmaals schalt een dwingende Griekse stem een boodschap door de luidspreker.
Ik kijk uit naar mijn rode koffer. Een aantal weken daarvoor had ik de koffer aangeschaft. Ik vond dat knalrode wel passen bij mijn nieuwe leven. Ik wil het leven weer door mijn aderen voelen stromen. De koffer leek een goed begin. Met een klap komt mijn koffer uit het gat waaruit ook een aantal andere koffers komt rollen. Ik zie tot mijn schrik dat mijn koffer open is. Kledingstukken liggen her en der verspreid rond de koffer. Mensen beginnen te lachen. Even denk ik erover om weg te lopen, maar ik begeef me toch schoorvoetend richting de band. Net als ik de koffer wil pakken, staat de man met het lange gezicht opeens naast me. ‘Wacht maar, ik bind er wel een touw omheen. Dan kun je hem in ieder geval naar de bus dragen.’ Om de koffer dicht te krijgen, legt hij hem op de grond en gaat er met een knal op zitten. Meteen hoor ik een zoemend geluid uit de koffer opstijgen. De koffer begint zachtjes te trillen. ’Ik denk mijn scheerapparaat,’ stamel ik tegen het lange gezicht,’ ik zal het er straks in het toilet even uithalen.’ Maar het is al te laat: op mijn schouder wordt een warme, ferme hand gelegd, die geen tegenspraak duldt: Madam, you come with me!
 
Dit artikel delen?
 • Hits: 107