Voor schrijvers, door schrijvers
 • Schrijfwedstrijd ‘De rode koffer’

  Schrijverspunt organiseert weer een spannende schrijfwedstrijd! Dit keer is het thema: ‘De rode koffer’

  Het genre is vrij, zolang er ergens in het verhaal maar op de een of andere manier een rode koffer in voorkomt. Hoe? Dat is aan jou! Laat je van de beste schrijfkant zien en schrijf een origineel verhaal. Zowel schrijfvaardigheid als originaliteit wordt gewaardeerd. Vanzelfsprekend heeft je verhaal geen schrijffouten… (Tip: Kijk ook eens naar de artikelen over schrijven op de website van Schrijverspunt!)

  De afgelopen keren was het niveau van de inzendingen hoog, dus doe je best!

  De jury bestaat uit:

  • Wouter Grootenboer (Redactie Schrijverspunt)
  • Edith Eggenkamp ©Inspiratiewater (Voormalig panellid)
 • Voorwaarden

  • Deelname is mogelijk van 15 mei t/m 31 juli 2020.
  • Verhalen dienen online geplaatst te worden op de website van Schrijverspunt. Je moet hiervoor eerst inloggen en een gratis account aanmaken.
  • De maximale lengte is 1250 woorden.
  • Je inzending mag nog niet eerder zijn gepubliceerd, zowel op internet of in gedrukte / elektronische media.
  • Het is niet mogelijk verhalen nog te wijzigen na inzending, corrigeren van fouten doe je dus het beste voordat je het inzendt!
  • Het gebruiken van een pseudoniem is toegestaan.
  • Het thema ‘De rode koffer’ moet in het verhaal worden gebruikt.
  • Je mag slechts eenmaal deelnemen.
  • Door deelname aan de wedstrijd verleen je Schrijverspunt toestemming om je verhaal in de nog uit te geven bundel te publiceren.
  • Je verhaal is geschreven in de Nederlandse taal.
 • Wat kun je winnen?

  Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal Schrijverspunt een bundel uitgeven van de beste verhalen.

  Schrijverspunt stelt een boekenpakket samen voor de winnaar. Daarnaast ontvangt de winnaar een gratis exemplaar van de uit te geven bundel.

  De bundel kan tot de verschijningsdatum met 10% korting worden aangeschaft via de webwinkel van Schrijverspunt. Na de verschijningsdatum wordt de bundel zowel bij Schrijverspunt als bij de boekhandel zonder korting verkocht.

Meedoen is niet meer mogelijk

Voor deze schrijfwedstrijd kunnen geen verhalen meer worden ingestuurd. Inzenden was mogelijk van 15 mei t/m 31 juli.

Schrijverspunt organiseerde een Schrijfwedstrijd met als thema: “De rode koffer”.

We hebben 215 inzendingen ontvangen. De deelnemers bedanken we voor alle mooie en meeslepende verhalen!


Klik hier om de uitslag van de verhalenwedstrijd te bekijken.

De rode koffer

“Mama, mama die wil ik hebben”. Het kleine meisje trekt aan de jas van haar moeder en wijst naar een rode koffer in de etalage. “Mama alsjeblieft. Mag ik het alsjeblieft hebben”, vraagt het meisje hoopvol. Haar moeder geeft geen kik. Ze loopt verder. Verder de winkelstraat in en trekt haar dochtertje met zich mee. Het kleine meisje kijkt tevergeefs achterom.

“Mama, mama mag ik het alsjeblieft hebben?”, vraagt het kleine meisje als ze een week later weer langs de etalage lopen. “Wat moet je daar nu mee?”, klinkt het uit de mond van haar moeder. “Daar heb je toch helemaal niets aan”. “Maar mama…”, zegt het kleine meisje. “Nee niks ‘maar mama’ ik wil geen gezeur meer horen”, zegt haar moeder streng. “Ik ga boodschappen doen en jij gaat mee”. Als haar moeder bij de kassa staat, merkt ze dat haar dochter weg is. Ze zoekt naar haar dochter. In de gehele winkelstraat is ze nergens te bekennen. Tot dat ze haar dochter voor de etalage met de rode koffer ziet staan. Ze hoort haar dochter praten. “Wat ben je mooi”, zegt het kleine meisje tegen de rode koffer. “Als ik genoeg geld had, had ik je gekocht. Dan kon ik met je spelen. Dan speelde ik dat ik op reis ging. Op reis naar een ver land en nam ik jou met mij mee. Of ik ga logeren. Ik stop dan mijn pyjama, mijn knuffel, schone kleding en mijn tandenborstel in jou. Dan gaan we samen naar opa en oma. En als ik dan bij opa en oma ben, laat ik jou trots zien. En opa en oma zullen dan kijken en zeggen dat ik een mooie rode koffer heb. Maar van mama mag ik jou niet hebben… Mama vind het onzin. Maar je bent zo mooi. Zo mooi rood. Wat zou ik jou graag willen hebben”. “Ga je mee?”, zegt haar moeder. “Mama? Waarom mag ik niet de rode koffer hebben?”, vraagt het kleine meisje. “Omdat de rode koffer niet is om te spelen. Die is voor als mensen op reis gaan. Op reis naar een ver land”, zegt haar moeder. “Maar ik kan hem toch meenemen als ik bij opa en oma ga logeren? Die wonen wel één uur rijden hier vandaan”, zegt het kleine meisje. “Nee. En nu niet meer om vragen”, zegt haar moeder.

Twee dagen later loopt het kleine meisje weer langs de etalage. “Waar is de rode koffer gebleven?”, zegt ze met tranen in haar ogen. “Die heeft vast iemand anders al gekocht”, zegt haar moeder. “Kom maar mee, dan lopen we verder”. “Ik wilde die koffer hebben”, zegt het kleine meisje verdrietig. “Ik wilde er mee op avontuur, spelen dat ik op vakantie was en logeren bij opa en oma. Als ik hem open zou doen dan was het een boot. Dan speelde ik dat ik op de zee was en op een onbewoond eiland terecht kwam. Maar nu is de rode koffer weg… Wat ga ik je kleur missen”. Haar moeder geeft het kleine meisje een hand. “Niet verdrietig zijn”, zegt ze.

Als ze thuis komen ziet het kleine meisje een doos staan. “Maak maar open”, zegt haar vader. “Al vast voor je verjaardag”, zegt haar moeder. “Het is de rode koffer!”, roept het kleine meisje als ze de doos heeft opengemaakt. “Dankjewel papa! Dankjewel mama! Jullie zijn de allerliefste papa en mama van de hele wereld”. Haar vader en moeder kijken het kleine meisje vrolijk aan. “Kom rode koffer dan gaan we spelen dat we op reis gaan”, zegt het kleine meisje blij.

Dit artikel delen?
 • Hits: 46