Voor schrijvers, door schrijvers
 • Schrijfwedstrijd ‘De rode koffer’

  Schrijverspunt organiseert weer een spannende schrijfwedstrijd! Dit keer is het thema: ‘De rode koffer’

  Het genre is vrij, zolang er ergens in het verhaal maar op de een of andere manier een rode koffer in voorkomt. Hoe? Dat is aan jou! Laat je van de beste schrijfkant zien en schrijf een origineel verhaal. Zowel schrijfvaardigheid als originaliteit wordt gewaardeerd. Vanzelfsprekend heeft je verhaal geen schrijffouten… (Tip: Kijk ook eens naar de artikelen over schrijven op de website van Schrijverspunt!)

  De afgelopen keren was het niveau van de inzendingen hoog, dus doe je best!

  De jury bestaat uit:

  • Wouter Grootenboer (Redactie Schrijverspunt)
  • Edith Eggenkamp ©Inspiratiewater (Voormalig panellid)
 • Voorwaarden

  • Deelname is mogelijk van 15 mei t/m 31 juli 2020.
  • Verhalen dienen online geplaatst te worden op de website van Schrijverspunt. Je moet hiervoor eerst inloggen en een gratis account aanmaken.
  • De maximale lengte is 1250 woorden.
  • Je inzending mag nog niet eerder zijn gepubliceerd, zowel op internet of in gedrukte / elektronische media.
  • Het is niet mogelijk verhalen nog te wijzigen na inzending, corrigeren van fouten doe je dus het beste voordat je het inzendt!
  • Het gebruiken van een pseudoniem is toegestaan.
  • Het thema ‘De rode koffer’ moet in het verhaal worden gebruikt.
  • Je mag slechts eenmaal deelnemen.
  • Door deelname aan de wedstrijd verleen je Schrijverspunt toestemming om je verhaal in de nog uit te geven bundel te publiceren.
  • Je verhaal is geschreven in de Nederlandse taal.
 • Wat kun je winnen?

  Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal Schrijverspunt een bundel uitgeven van de beste verhalen.

  Schrijverspunt stelt een boekenpakket samen voor de winnaar. Daarnaast ontvangt de winnaar een gratis exemplaar van de uit te geven bundel.

  De bundel kan tot de verschijningsdatum met 10% korting worden aangeschaft via de webwinkel van Schrijverspunt. Na de verschijningsdatum wordt de bundel zowel bij Schrijverspunt als bij de boekhandel zonder korting verkocht.

Meedoen is niet meer mogelijk

Voor deze schrijfwedstrijd kunnen geen verhalen meer worden ingestuurd. Inzenden was mogelijk van 15 mei t/m 31 juli.

Schrijverspunt organiseerde een Schrijfwedstrijd met als thema: “De rode koffer”.

We hebben 215 inzendingen ontvangen. De deelnemers bedanken we voor alle mooie en meeslepende verhalen!


Klik hier om de uitslag van de verhalenwedstrijd te bekijken.

De rode koffer

Lieve prachtige vrouw met je rode koffer,

Ik vind jou leuk, interessant en heel erg knap. Je bent de hele dag in mijn gedachten en soms kom je ook langs in mijn dromen.

Ik vraag me vaak af wat je aan het doen bent, met wie en waar. Of je gelukkig bent of misschien wat mist in je leven. Hoe ik voor jou zou zorgen zodat je je nooit alleen of ongelukkig zou voelen.

 Zoals ik je laatst zag lopen, je rode koffer achter je aan trekkend, op weg naar een volgend avontuur, op weg naar ervaringen die we niet delen maar waar ik me een levendige voorstelling van kan maken, sloeg mijn hart een slag over. Ik wil niet dat je ooit definitief mijn leven uit reist. Ik zou je zo vreselijk missen.

In gedachten vraag ik weleens aan je of ik met je mee mag. Mee in dat grote vliegtuig, mee op alle reizen die je maakt. Dan knik jij enthousiast van ja, pak ik mijn blauwe koffer van zolder en vliegen we samen de wereld over. We zouden dan zo gelukkig zijn.

Ik heb je nog nooit echt gesproken. Je wilt niet weten hoe graag ik een geanimeerd gesprek met jou zou voeren. Een gesprek met diepgang en humor. Een gesprek waar de vonken vanaf spatten. Waarvan iedereen die ons toevallig ziet zitten denkt, die zijn voor elkaar gemaakt. Ik eet mijn schoenen op als die twee niet voor eeuwig bij elkaar blijven, zou de ene dan tegen de andere zeggen.

We hebben elkaar een enkele keer ontmoet. Deze ontmoeting staat in mijn geheugen gegrift. Ik had pauze en liep door de vertrekhal. Ik was die vrouw met een overall aan die je e-ticket van de grond raapte toen jij die liet vallen. Je ging naar Australië, Perth om precies te zijn, zag ik zo even snel. Ik keek je aan, jij glimlachte je mooie witte tanden bloot en bedankte mij voor het oprapen. Ik kon alleen maar dromerig glimlachend naar je kijken. Wat vond ik je mooi. Jij liep weg, je rode koffer elegant achter je aan slepend. Ik was verkocht en hoopte zo dat ik je nog eens zou tegenkomen. Hoewel ik ook wel wist dat die kans heel klein is. Het contact op luchthavens is vaak vluchtig en eenmalig.

Maar een paar maanden later zag ik je weer. Je kwam uit Indonesië. Ik zag eerst je rode koffer uit het vliegtuig komen. Ik herkende ‘m gelijk en dacht even, ik stop er een briefje in en leg hem dan op de band maar durfde uiteindelijk niet. Wat zet je in zo’n briefje? En je ontmoet vast heel veel mensen. Hoe zou ik indruk gemaakt kunnen hebben? Je weet vast niet wie ik ben dus dat heb ik niet gedaan. Ik ben wel even gaan kijken hoe jij je koffer ophaalde. Je zag er moe uit maar nog steeds prachtig. Je bruine haren in een paardenstaart en je ogen strak gericht op de band. Je koffer kwam voorbij. Je pakte ‘m zelfverzekerd van de band af en wandelde weer uit mijn leven.

Zo heb ik je nog een paar keer gezien. Aan de labels op je koffer kon ik aflezen dat je in Amerika, Azie, en soms ook wat dichterbij, in Europa, was geweest. Jij maakt vast heel wat mee.

 Ik ben verliefd. Ik weet het intussen zeker. Ik wil je zo graag ontmoeten. Je leren kennen. Ik wil alles over je weten. En jij mag mij ook alles vragen.

Daarom deze brief, die ik net zo lang in mijn zak bij me draag, tot het moment dat jouw rode koffer weer eens voorbij komt en ik de moed heb om het zorgvuldig tussen jouw heerlijk ruikende kleren te leggen.  Ik wil je heel graag ontmoeten. Als jij dat ook wilt sta ik aankomende zaterdag om 3 uur ‘s middags in vertrekhal 2 bij balie 3 op je te wachten. Ik heb dan niet mijn overall aan maar je kan mij herkennen aan mijn lange blonde haren waar ik een rode roos in gestoken heb. Ik hoop dat je mij herkent of dat je denkt, ik ken deze vrouw niet maar ze is interessant genoeg om te willen leren kennen.

Ik wacht op je.

Heel veel liefs,

Je aanbidster Roos

Dit artikel delen?
 • Hits: 92