Voor schrijvers, door schrijvers
 • Schrijfwedstrijd ‘De rode koffer’

  Schrijverspunt organiseert weer een spannende schrijfwedstrijd! Dit keer is het thema: ‘De rode koffer’

  Het genre is vrij, zolang er ergens in het verhaal maar op de een of andere manier een rode koffer in voorkomt. Hoe? Dat is aan jou! Laat je van de beste schrijfkant zien en schrijf een origineel verhaal. Zowel schrijfvaardigheid als originaliteit wordt gewaardeerd. Vanzelfsprekend heeft je verhaal geen schrijffouten… (Tip: Kijk ook eens naar de artikelen over schrijven op de website van Schrijverspunt!)

  De afgelopen keren was het niveau van de inzendingen hoog, dus doe je best!

  De jury bestaat uit:

  • Wouter Grootenboer (Redactie Schrijverspunt)
  • Edith Eggenkamp ©Inspiratiewater (Voormalig panellid)
 • Voorwaarden

  • Deelname is mogelijk van 15 mei t/m 31 juli 2020.
  • Verhalen dienen online geplaatst te worden op de website van Schrijverspunt. Je moet hiervoor eerst inloggen en een gratis account aanmaken.
  • De maximale lengte is 1250 woorden.
  • Je inzending mag nog niet eerder zijn gepubliceerd, zowel op internet of in gedrukte / elektronische media.
  • Het is niet mogelijk verhalen nog te wijzigen na inzending, corrigeren van fouten doe je dus het beste voordat je het inzendt!
  • Het gebruiken van een pseudoniem is toegestaan.
  • Het thema ‘De rode koffer’ moet in het verhaal worden gebruikt.
  • Je mag slechts eenmaal deelnemen.
  • Door deelname aan de wedstrijd verleen je Schrijverspunt toestemming om je verhaal in de nog uit te geven bundel te publiceren.
  • Je verhaal is geschreven in de Nederlandse taal.
 • Wat kun je winnen?

  Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal Schrijverspunt een bundel uitgeven van de beste verhalen.

  Schrijverspunt stelt een boekenpakket samen voor de winnaar. Daarnaast ontvangt de winnaar een gratis exemplaar van de uit te geven bundel.

  De bundel kan tot de verschijningsdatum met 10% korting worden aangeschaft via de webwinkel van Schrijverspunt. Na de verschijningsdatum wordt de bundel zowel bij Schrijverspunt als bij de boekhandel zonder korting verkocht.

Meedoen is niet meer mogelijk

Voor deze schrijfwedstrijd kunnen geen verhalen meer worden ingestuurd. Inzenden was mogelijk van 15 mei t/m 31 juli.

Schrijverspunt organiseerde een Schrijfwedstrijd met als thema: “De rode koffer”.

We hebben 215 inzendingen ontvangen. De deelnemers bedanken we voor alle mooie en meeslepende verhalen!


Klik hier om de uitslag van de verhalenwedstrijd te bekijken.

Geheim

 

Het is hem aan te zien dat hij in de laatste dagen van zijn leven is beland. Het silhouet onder het laken krimpt bij ieder uur. Het bewustzijn krimpt mee. De meeste tijd brengt ze door in het ziekenhuis, op een stoel naast het bed, met zijn hand in de hare. In de hoop dat haar warmte in zijn verkillend lichaam zou vloeien. Twee merkwaardige avonden staan in haar geheugen gegrift.

De oude man opende zijn ogen. Ze stonden heel vredig. Niet meer door angst gekweld. “Marion”, zei hij, “ ik weet het nu. Ze hebben me alles verteld. Het is mooi. Zo vredig.” Hij zuchtte, keek haar liefdevol aan en zakte weer weg in zijn droomwereld.

“Wat weet je, mijn liefste. Wat is er zo mooi? Wat is er je verteld?” Ze kneep in zijn hand, probeerde hem terug in het helder moment te trekken. Het lukte. Hij was er weer en glimlachte.

“Vertel mij, toe, vertel mij, wat is er zo mooi?” Ze hoorde haar stem, luider en dwingender dan ze bedoelde. Er kwam geen antwoord. Zijn gezicht was vredig. Bijna rimpelloos.

De klok tikte de laatste uren weg. De laatste uren van hun samenzijn.                                          Nog één keer kwam hij tot bewustzijn. Met een smeekbede in zijn al omfloerste ogen.

“De koffer”, zei hij, “de koffer onder mijn bed. Niet openen. Verbranden.”

Het waren zijn laatste woorden.

 Ze neemt het koffertje mee naar huis. Zit er uren mee op haar schoot. Haar handen strelen het rode versleten leer. Het is te zien dat het oud is en veel gereisd heeft. Bij de slotopening aarzelt ze. Haar vingers tintelen en jeuken. Haar hart klopt snel. Boven haar rechterschouder zweeft de engel van het goede; boven haar linkerschouder de engel van de verleiding. Zweet parelt op haar bovenlip.

 Oude wit/zwart foto's krullen op door de vlammen. Door de hitte van het vuur zweet ze uit iedere porie. Zweet dat zich vermengt met tranen.

 

Dit artikel delen?
 • Hits: 89