Voor schrijvers, door schrijvers
 • Schrijfwedstrijd ‘De rode koffer’

  Schrijverspunt organiseert weer een spannende schrijfwedstrijd! Dit keer is het thema: ‘De rode koffer’

  Het genre is vrij, zolang er ergens in het verhaal maar op de een of andere manier een rode koffer in voorkomt. Hoe? Dat is aan jou! Laat je van de beste schrijfkant zien en schrijf een origineel verhaal. Zowel schrijfvaardigheid als originaliteit wordt gewaardeerd. Vanzelfsprekend heeft je verhaal geen schrijffouten… (Tip: Kijk ook eens naar de artikelen over schrijven op de website van Schrijverspunt!)

  De afgelopen keren was het niveau van de inzendingen hoog, dus doe je best!

  De jury bestaat uit:

  • Wouter Grootenboer (Redactie Schrijverspunt)
  • Edith Eggenkamp ©Inspiratiewater (Voormalig panellid)
 • Voorwaarden

  • Deelname is mogelijk van 15 mei t/m 31 juli 2020.
  • Verhalen dienen online geplaatst te worden op de website van Schrijverspunt. Je moet hiervoor eerst inloggen en een gratis account aanmaken.
  • De maximale lengte is 1250 woorden.
  • Je inzending mag nog niet eerder zijn gepubliceerd, zowel op internet of in gedrukte / elektronische media.
  • Het is niet mogelijk verhalen nog te wijzigen na inzending, corrigeren van fouten doe je dus het beste voordat je het inzendt!
  • Het gebruiken van een pseudoniem is toegestaan.
  • Het thema ‘De rode koffer’ moet in het verhaal worden gebruikt.
  • Je mag slechts eenmaal deelnemen.
  • Door deelname aan de wedstrijd verleen je Schrijverspunt toestemming om je verhaal in de nog uit te geven bundel te publiceren.
  • Je verhaal is geschreven in de Nederlandse taal.
 • Wat kun je winnen?

  Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal Schrijverspunt een bundel uitgeven van de beste verhalen.

  Schrijverspunt stelt een boekenpakket samen voor de winnaar. Daarnaast ontvangt de winnaar een gratis exemplaar van de uit te geven bundel.

  De bundel kan tot de verschijningsdatum met 10% korting worden aangeschaft via de webwinkel van Schrijverspunt. Na de verschijningsdatum wordt de bundel zowel bij Schrijverspunt als bij de boekhandel zonder korting verkocht.

Meedoen is niet meer mogelijk

Voor deze schrijfwedstrijd kunnen geen verhalen meer worden ingestuurd. Inzenden was mogelijk van 15 mei t/m 31 juli.

Schrijverspunt organiseerde een Schrijfwedstrijd met als thema: “De rode koffer”.

We hebben 215 inzendingen ontvangen. De deelnemers bedanken we voor alle mooie en meeslepende verhalen!


Klik hier om de uitslag van de verhalenwedstrijd te bekijken.

De rode koffer

WEDSTRIJD de rode koffer. Zoeken maar

Zoeken maar…..

De dozen uit ons ouderlijk huis staan al een paar maanden bij mij, de helft in de huiskamer de helft in de slaapkamer, wij zijn druk bezig geweest hun huis leeg te halen want het moest binnen twee maanden leeg. Alle meubels en kasten zijn door een opkoper weg gehaald. En nu zijn wij, Arthur en Amy op zoek naar een rode koffer hopelijk zit hij niet in een van de kasten die weg moesten. We hadden echt alles goed na gekeken of ze leeg waren, toch?

Arthur en Amy hebben wel goed contact samen; ze zijn een tweeling, en hun broertje Alfons is een nakomertje van wel 9 jaar jonger. Wel heel creatief, wat Arthur en Amy te weinig aan creativiteit hebben zit allemaal bij Alfons.

 Eindelijk had Arthur moed gevonden om die koffer te zoeken. Het moet vol zitten met foto’s en brieven en oude formulieren die ze nodig zouden kunnen hebben. Maar het was ook warm in die kamer, eerst maar een sigaretje en dan is het vast koeler in die kamer.

Na acht uur gaat hij dan eindelijk echt beginnen en na 2 minuten gaat de telefoon.

‘’Hoi Arthur hoever ben je met dozen?’ zal ik even langs komen? Vroeg Amy?

‘’Nou ik was net begonnen en toen ging de telefoon en je vroeg of ik al begonnen was, haha’’

‘’Nee dank je ik red het voorlopig wel alleen anders word ik zoveel afgeleid.’’

‘’Hoe lang heb ik voor het zoeken van de rode koffer? Vroeg Arthur?’’

‘’2 dagen, dan moeten we de formulieren hebben die daar inzitten hopelijk dus.’’ Zei Amy.

‘’Heb je een systeem hoe je gaat zoeken? .’’

‘’Niet echt, ik begin links en schuif de dozen naar rechts die ik gezien heb en schrijf erop wat erin zit zei Arthur.’’

‘’ Nu ga ik eindelijk beginnen en bel je terug als ik wat gevonden heb of als ik pauze houd.’’

Hij schoof twee stoelen weg en zette er een doos op en ging de andere doos open maken, er zaten lakens en kussens in ze roken een beetje muf, de volgende met kussens ook en kleding. Weer 2 met boeken en serviesgoed, en schreef op wat er in zat, en zo had hij 10 dozen opgemaakt en bekeken. Hij ging maar een sigaretje roken hij was moe geworden en het was te donker om verder te werken.

De volgende ochtend begon hij om 10.00 weer. Een half uur lang de dozen bekeken te hebben, met nog meer boeken en kleding en op gezette vogeltjes en martertjes en een vosje, deze dozen bekeek hij wat uitgebreider, en verfspullen en paneeltjes. Heel leuk alle maal maar waar is die koffer nou?

Amy bel weer ‘’hoe ver ben je nu?’ je bent toch niet teveel afgeleid?’’

‘’Ja’’ eigenlijk wel, ik kom de dieren van pa’s hobby tegen, vogeltjes, marters en een vosje de opgezette dieren weetje wel?’’ de taxidermie hobby, en van ma haar schilderspullen en wat paneeltjes ook mooi beschilderd, allemaal landschappen zoals Bob Ross ze schildert en een met een grote spin en spinnenweb het leek wel of er echt spinnen in zaten. Ook in die doos krioelde het van die zwarte beestjes. Ik vrees dat die spullen binnenkort weggegooid moeten worden of we moeten ze schoon maken. Ik heb nog 3 dozen te doen’’.

Twee dozen zaten ook nog vol boeken en kleedjes, en daar liepen ook wat zwarte beestjes tussen en zilvervisjes. En toen begon Arthur aan de laatste doos in de huiskamer, deze stond al die tijd op een stoel in de kamer en bij het openen van deze doos zag hij het eindelijk, hij zette de doos met rode koffer op tafel haalde het eruit en probeerde het open te maken.

Arthur ging bellen,’’ Hoi Amy de koffer heb ik eindelijk gevonden leuk he’’, ik krijg het nog niet open zullen we dat samen doen?’’ En wil jij ons broertje ook meenemen?’’

‘’Binnen een half uurtje ben ik bij je en neem Alfons ook mee. Oké?’’ En zet jij ook even koffie om het vieren?’’

Na meer dan een half uur staan ze bij elkaar gebogen over de koffer en probeerden het open te krijgen, zou er een sleutel bij gehoord hebben? Zouden er ook wat beestjes in zitten net als in een doos? Zouden de formulieren er wel inzitten? Na wat werk om het slot open te krijgen  gaat het eindelijk open.

We zijn verbaasd er zit heel veel in; mappen en foto’s in enveloppen en fotomapjes, fotolijstjes rapporten van vroeger, en aan de zijkant ligt een doorzichtige map met de formulieren die ze nodig hebben; het testament.

Dit artikel delen?
 • Hits: 72