Voor schrijvers, door schrijvers
 • Schrijfwedstrijd ‘De rode koffer’

  Schrijverspunt organiseert weer een spannende schrijfwedstrijd! Dit keer is het thema: ‘De rode koffer’

  Het genre is vrij, zolang er ergens in het verhaal maar op de een of andere manier een rode koffer in voorkomt. Hoe? Dat is aan jou! Laat je van de beste schrijfkant zien en schrijf een origineel verhaal. Zowel schrijfvaardigheid als originaliteit wordt gewaardeerd. Vanzelfsprekend heeft je verhaal geen schrijffouten… (Tip: Kijk ook eens naar de artikelen over schrijven op de website van Schrijverspunt!)

  De afgelopen keren was het niveau van de inzendingen hoog, dus doe je best!

  De jury bestaat uit:

  • Wouter Grootenboer (Redactie Schrijverspunt)
  • Edith Eggenkamp ©Inspiratiewater (Voormalig panellid)
 • Voorwaarden

  • Deelname is mogelijk van 15 mei t/m 31 juli 2020.
  • Verhalen dienen online geplaatst te worden op de website van Schrijverspunt. Je moet hiervoor eerst inloggen en een gratis account aanmaken.
  • De maximale lengte is 1250 woorden.
  • Je inzending mag nog niet eerder zijn gepubliceerd, zowel op internet of in gedrukte / elektronische media.
  • Het is niet mogelijk verhalen nog te wijzigen na inzending, corrigeren van fouten doe je dus het beste voordat je het inzendt!
  • Het gebruiken van een pseudoniem is toegestaan.
  • Het thema ‘De rode koffer’ moet in het verhaal worden gebruikt.
  • Je mag slechts eenmaal deelnemen.
  • Door deelname aan de wedstrijd verleen je Schrijverspunt toestemming om je verhaal in de nog uit te geven bundel te publiceren.
  • Je verhaal is geschreven in de Nederlandse taal.
 • Wat kun je winnen?

  Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal Schrijverspunt een bundel uitgeven van de beste verhalen.

  Schrijverspunt stelt een boekenpakket samen voor de winnaar. Daarnaast ontvangt de winnaar een gratis exemplaar van de uit te geven bundel.

  De bundel kan tot de verschijningsdatum met 10% korting worden aangeschaft via de webwinkel van Schrijverspunt. Na de verschijningsdatum wordt de bundel zowel bij Schrijverspunt als bij de boekhandel zonder korting verkocht.

Meedoen is niet meer mogelijk

Voor deze schrijfwedstrijd kunnen geen verhalen meer worden ingestuurd. Inzenden was mogelijk van 15 mei t/m 31 juli.

Schrijverspunt organiseerde een Schrijfwedstrijd met als thema: “De rode koffer”.

We hebben 215 inzendingen ontvangen. De deelnemers bedanken we voor alle mooie en meeslepende verhalen!


Klik hier om de uitslag van de verhalenwedstrijd te bekijken.

De Ontmoeting

Ze zat aan een tafeltje. Alleen. Haar halflange, kastanjebruine haren vielen tot net over haar schouders. Ze was jong. Niet ouder dan een jaar of twintig. Ze bracht haar linkerhand omhoog om met haar slanke vingers door haar golvende haar te spelen. Haar nette nagels had ze nauwkeurig gelakt. Hemelblauw, met witte wolkjes op haar wijsvinger. Ze had oog voor detail. Goed zo, hij ook. Voor haar stond een dampende kop thee. Ze had het theezakje op het bordje naast het kopje gelegd. Onder het zakje was een rood plasje ontstaan. Rooibosthee, een goede keuze, al was hij zelf meer van de zwarte thee. Smaken verschillen nou eenmaal, toch? Het licht van de kroonluchter schuin boven haar wierp een schaduw over haar gezicht, waardoor hij geen goed zicht had op haar ogen. Zonde, ogen zijn de spiegels van de ziel per slot.

Ze nipte van de thee. Ze gebruikte haar beide handen om de mok vast te houden en blies zachtjes alvorens een slokje te nemen. Ze likte met het puntje van haar tong een verdwaalde druppel boven haar lip weg en hij kreeg het moeilijk. Hij slikt. Hard. Hij wist niet of hij nog zo lang zou kunnen wachten. Ze droeg een lichtroze trui. Gebreid. Ze had een zwarte, effen broek aan, die strak om haar goed gevormde dijbenen spande en breder uitliep naar haar enkels toe. Haar voeten staken in volledig witte gympen, zelfs de veters waren spierwit. Klinisch bijna. Het was een stijlvolle outfit, ze had er duidelijk over nagedacht. Hij fantaseerde hoe ze eruit zou zien ontdaan van al die kleren. Naakt.

Het kleine, gemoedelijke cafeetje op de hoek van een drukke straat in hartje Amsterdam vulde zich langzaamaan met voorbijgangers. Zachte muziek verspreide zich door het geroezemoes van de klanten heen. Muziek om bij weg te dromen.

Ze zette het kopje thee weer op het schoteltje en keek op. Twee tafels verderop zat een oude man met krijtwit haar een biertje te drinken. Hij had een vriendelijk, open gezicht. Hij had een bril op waarvan alleen de bovenkant een brede, zwarte montuur had. De onderkant van de dikke, vierkante glazen waren bloot gelaten. Hij zat alleen aan het tafeltje en nam de ruimte rondom hem in zich op. Hij deed haar een beetje denken aan haar opa. Die was pas overleden.

Op zijn tafeltje stond een wit kaarsje te branden in een rood, glazen houdertje. De vlammen dansten vrolijk in het potje en vraten het lontje op. De grijze man keek op en hun ogen ontmoetten elkaar. Ze glimlachte een moment naar hem en keek toen weer weg.

Hij bleef kijken. Hij glimlachte terug.

Naast hem stond een grote, lege koffer. Een rode koffer.
Dit artikel delen?
 • Hits: 74