Voor schrijvers, door schrijvers
 • Schrijfwedstrijd ‘De rode koffer’

  Schrijverspunt organiseert weer een spannende schrijfwedstrijd! Dit keer is het thema: ‘De rode koffer’

  Het genre is vrij, zolang er ergens in het verhaal maar op de een of andere manier een rode koffer in voorkomt. Hoe? Dat is aan jou! Laat je van de beste schrijfkant zien en schrijf een origineel verhaal. Zowel schrijfvaardigheid als originaliteit wordt gewaardeerd. Vanzelfsprekend heeft je verhaal geen schrijffouten… (Tip: Kijk ook eens naar de artikelen over schrijven op de website van Schrijverspunt!)

  De afgelopen keren was het niveau van de inzendingen hoog, dus doe je best!

  De jury bestaat uit:

  • Wouter Grootenboer (Redactie Schrijverspunt)
  • Edith Eggenkamp ©Inspiratiewater (Voormalig panellid)
 • Voorwaarden

  • Deelname is mogelijk van 15 mei t/m 31 juli 2020.
  • Verhalen dienen online geplaatst te worden op de website van Schrijverspunt. Je moet hiervoor eerst inloggen en een gratis account aanmaken.
  • De maximale lengte is 1250 woorden.
  • Je inzending mag nog niet eerder zijn gepubliceerd, zowel op internet of in gedrukte / elektronische media.
  • Het is niet mogelijk verhalen nog te wijzigen na inzending, corrigeren van fouten doe je dus het beste voordat je het inzendt!
  • Het gebruiken van een pseudoniem is toegestaan.
  • Het thema ‘De rode koffer’ moet in het verhaal worden gebruikt.
  • Je mag slechts eenmaal deelnemen.
  • Door deelname aan de wedstrijd verleen je Schrijverspunt toestemming om je verhaal in de nog uit te geven bundel te publiceren.
  • Je verhaal is geschreven in de Nederlandse taal.
 • Wat kun je winnen?

  Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal Schrijverspunt een bundel uitgeven van de beste verhalen.

  Schrijverspunt stelt een boekenpakket samen voor de winnaar. Daarnaast ontvangt de winnaar een gratis exemplaar van de uit te geven bundel.

  De bundel kan tot de verschijningsdatum met 10% korting worden aangeschaft via de webwinkel van Schrijverspunt. Na de verschijningsdatum wordt de bundel zowel bij Schrijverspunt als bij de boekhandel zonder korting verkocht.

Meedoen is niet meer mogelijk

Voor deze schrijfwedstrijd kunnen geen verhalen meer worden ingestuurd. Inzenden was mogelijk van 15 mei t/m 31 juli.

Schrijverspunt organiseerde een Schrijfwedstrijd met als thema: “De rode koffer”.

We hebben 215 inzendingen ontvangen. De deelnemers bedanken we voor alle mooie en meeslepende verhalen!


Klik hier om de uitslag van de verhalenwedstrijd te bekijken.

‘Briljante’ actie…

Het alarm gaat af. Ben, Jordy en de andere beveiligers komen aangerend. 'Het kluisje van de familie Wellington is leeg!’ roept Jordy. Sophie staat achter de ontvangstbalie en denkt aan de inhoud van het bankkluisje. Er zitten zeer kostbare diamanten in, dat weet iedereen die bij de bank werkt. De familie Wellington bezit zeker miljoenen euro's en Sophie kan alleen maar dromen wat ze daar allemaal van zou kunnen doen. Sinds het overlijden van haar man, twee jaar geleden, heeft ze moeite om samen met haar dochtertje financieel rond te komen.

Sophie ziet dat Ben nu haar richting op komt rennen en tot haar grote schrik rent Jordy meteen achter hem aan. Ze voelt haar hart steeds sneller te keer gaan en het zweet staat in haar handen.  Ze beseft dat ze nu al haar charmes in de strijd zal moeten gooien. Haar gedachten worden onderbroken door een harde dreun. Achter haar ligt Ben die zojuist over haar rode handtas is gevallen. 'Briljante actie van je Ben, we zijn niet anders van je gewend!' roept Jordy en kijkt met een grijns op zijn gezicht naar Sophie. Wat een eikel is het ook denkt Sophie, als hij de kans krijgt om Ben onderuit te halen zal hij dat zeker niet laten. ‘O sorry Ben, wat onhandig dat ik mijn tas daar heb neergezet’. Ben heeft een twinkeling in zijn ogen en glundert naar Sophie. ‘Jij ook altijd met die rode koffer van je, dat kun je toch geen handtas meer noemen?’ Na deze opmerking neemt Ben de tijd om alle spullen van Sophie weer in haar tas te stoppen.

Jordy laat zijn ogen over Sophies lichaam gaan en zegt: 'Zo mooie Sophie, jij mag voor mij de lijst met namen van iedereen die zich nu in dit pand bevindt uitprinten'. Sophie kijkt diep in Jordy's ogen en speelt met haar golvende bruine haar. 'Voor jou altijd' fluistert ze met een knipoog. De lijst rolt uit de printer en op dat moment begint haar privé telefoon in haar broekzak te rinkelen. Ze haalt haar telefoon uit haar zak en kijkt Jordy vragend aan. 'Vind je het goed als ik dit telefoontje opneem? Ik zie dat het kinderdagverblijf van mijn dochtertje belt'. Jordy antwoordt met een brede lach op zijn gezicht : 'Uiteraard, er zijn belangrijkere zaken dan een lege kluis’ en besluit zijn reactie met een knipoog.

Sophie neemt op, haar wenkbrauwen zijn gefronst en ze luistert aandachtig.  Langzaam beginnen de tranen over haar wangen te rollen. 'O wat erg, natuurlijk ga ik mijn best doen er zo snel mogelijk te zijn. In welk ziekenhuis ligt ze? Ik moet overleggen hoe laat ik hier weg kan, maar ik kom zo snel mogelijk!'
Met een diepe zucht beëindigt ze het gesprek en veegt haar tranen weg. Ze laat haar hoofd zakken en kijkt van onder haar wenkbrauwen Jordy vragend aan. 'Annabel is van het klimrek gevallen, ze denken dat ze iets heeft gebroken'. Sophie kijkt om zich heen naar alle mensen die zich inmiddels in de hal hebben verzameld. 'Ik begrijp het volkomen als ik nu het pand niet mag verlaten'.

Op dat moment komt Ben onder Sophie’s bureau vandaan en strijkt met zijn hand door zijn haar, het afgesproken teken. Het is gelukt. 'Wat erg voor je Sophie, maar ik ben bang dat je nu inderdaad niet weg kan gaan’. Sophies hart klopt inmiddels zo hard dat haar borstkas het bijna lijkt te begeven, zou dat aan de buitenkant hoorbaar zijn? Gelukkig reageert Jordy gelijk.

'Wat een onzin Ben! Ga jij nou eerst maar eens normaal leren lopen voordat jij je met de echte belangrijke beslissingen gaat bemoeien. Alsof Sophie van achter de balie de kluis kan hebben leeggehaald! En ik weet niet of je het hebt meegekregen, maar Sophie staat er tegenwoordig alleen voor dus haar dochter heeft haar nu juist extra hard nodig. Wat ben jij ook een triest figuur! Natuurlijk mag je gaan Sophie. Gebruik de achterdeur, ik zal via de porto aan de beveiligers daar laten weten dat je mijn toestemming hebt gekregen. Sterkte.'

Sophies maag krimpt ineen, ondanks dat ze had verwacht dat hij Ben zou willen aftroeven is ze toch positief verrast dat Jordy ook een menselijke kant blijkt te hebben. 'Bedankt Jordy voor je begrip, dat doet me heel erg goed weet je dat? Ik hoop dat jullie de dader snel weten te vinden.' Sophie pakt haar handtas, doet haar leren jasje aan en loopt via de achterdeur naar buiten richting haar vertrouwde kleine Toyota.

Met een zucht ploft ze achter het stuur, haar leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Ze opent haar tas en daar lacht de inhoud van het kluisje haar tegemoet. Ze moet toegeven, Jordy had wel gelijk:
Het was inderdaad een ‘briljante’ actie van Ben. Jordy had niet in de gaten dat Ben zojuist, onder haar bureau, de diamanten in haar tas heeft gestopt. 

Dit artikel delen?
 • Hits: 118

3.85