Skip to main content
Categorie: PROZA
Tekstsoort: Kortverhaal

Het gat

© Victor van Loon op .

Het gat in mijn rug is terug. Waarschijnlijk is het nooit weg geweest, maar heb ik het alleen niet opgemerkt. Het bevindt zich in de holte tussen mijn schouderbladen en heeft daar al die tijd liggen wachten tot het zich ongezien kon openen. De laatste maanden had zich een vlies over de vorige opening gevormd, maar dat is nu toch te kwetsbaar gebleken. 
Als ik s ' avonds op mijn zij in bed lig, voel ik dat ik kracht aan het verliezen ben. Ik zie hoe een helder blauwe rivier met donkere korrels uit me stroomt en de wand in verdwijnt. 
De volgende ochtend is er alleen nog een kring van afdrukken te zien naast me; uitgebeten vlekjes, als met houtskool aangebracht.
{jlexreview:off}

Aantal hits

208
Feedback op je tekst

Dank voor het lezen van deze inzending . .

😐 Je kunt hieronder een reactie geven.

Voeg hier je commentaar toe...
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Wees de eerste om commentaar te geven.

😐 Alle publicaties bekijken?.

Proza is iedere tekst die is geschreven of gesproken in de vorm van gewone taal. Proza kan kunstig in elkaar gezet zijn, zelfs rijm en een metrum (maatsoort) bevatten, maar zodra de vorm van de tekst (met name de vorm van de regels) tot doel wordt en de bladspiegel geen enkele rol meer speelt, is er sprake van poëzie. Hier vind je o.a. Column, Blog, Cursiefje, Kort verhaal, Flitsverhaal.

Meer lezen of meedoen?

PROZA voor columns, blogs, cursiefjes, flitsverhalen, korte verhalen, etc.

POËZIE voor gedichten, vrije vers, limerick, Japanse dichtkunst, etc.

info  Ook meedoen? Eerst inloggen!

schrijfactiviteiten