Skip to main content
Categorie: PROZA
Tekstsoort: Kortverhaal

Een boom opzetten.

© Helen Stuger op .

Deze trekt ieders aandacht. Hij/zij is zo groot en breed dat je minstens drie mensen nodig hebt om hem/haar te omarmen. Als je omhoog kijkt komt er geen eind aan.  Het is heel wam in Portugal. Geen flauw idee wat voor boom het is.
 
                                                                                  En de boom zegt:
 
" Zo. Jij klein nietig mensje. En jij denkt arrogant de wereld te beheersen? Je komt, in jouw mensentaal gsproken,  nog niet eens tot mijn knie. Als ik een stap zet kan ik je zo vermorzelen. Maar ik zet geen stap, want ik ben honkvast. En wees daar maar blij om. Weet je wel hoe oud ik ben? Nou, ik sta hier al honderden jaren. En jij, jij zal hoogstwaarschijnlijk niet eens de honderd halen. Dus wat meer respect voor mijn broeders en zusters zal geen kwaad kunnen.
Weet je eigenlijk wel hoe hoog ik ben? Nou, kijk maar eens goed. Je moet je nek verrekken wil je mijn top kunnen zien. En ik kijk gewoon op je neer.  Moet mijn top zo laag bukken om jou uberhaupt te kunnen zien. 
Dus, jij klein nietig mensje van nog geen twee meter hoog, weet waar je plaats is in de natuur. Dan kun je terugkomen en kunnen we misschien eens echt praten.
Bom dia." 
{jlexreview:off}

😐 Lezenswaardig?

Aantal hits

144
Feedback op je tekst

Dank voor het lezen van deze inzending . .

😐 Je kunt hieronder een reactie geven.

Voeg hier je commentaar toe...
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Noor Spoor · 2 months ago
    Boom klinkt wel 'neerbuigend' maar heeft ergens een punt. Mooi gebracht. 

😐 Alle publicaties bekijken?.

Proza is iedere tekst die is geschreven of gesproken in de vorm van gewone taal. Proza kan kunstig in elkaar gezet zijn, zelfs rijm en een metrum (maatsoort) bevatten, maar zodra de vorm van de tekst (met name de vorm van de regels) tot doel wordt en de bladspiegel geen enkele rol meer speelt, is er sprake van poëzie. Hier vind je o.a. Column, Blog, Cursiefje, Kort verhaal, Flitsverhaal.

Meer lezen of meedoen?

PROZA voor columns, blogs, cursiefjes, flitsverhalen, korte verhalen, etc.

POËZIE voor gedichten, vrije vers, limerick, Japanse dichtkunst, etc.

info  Ook meedoen? Eerst inloggen!

schrijfactiviteiten