Skip to main content
Categorie: PROZA
Tekstsoort: Kortverhaal
Hits: 153

De boom

© Regen. op .

Vijfhonderddrieënzestig papieren met getekende bomen. Dezelfde stam, takken en bladeren geverfd door groene en bruine waterverf. Eegaliteit en kleurverloop veroorzaakt door vermengingen met andere kleurtjes uit de omliggende potjes. Versleten kwasten en niet meer schoon te maken bekers. Al vijfhonderddrieënzestig dagen maak ik dezelfde boom. De grote kastanjeboom, die je vanuit de slaapkamer kunt zien. Onze slaapkamer. Of wat de onze was en nu weer het mijne. Als je hem elke dag vluchtig ziet, zoals wij elkaar, dan valt het niet op. De boom veranderd nauwelijks. In de winter weliswaar zonder bladeren en in de zomer met. Ik leg hem elke dag vast. De bladeren verkleuren langzaam, de takken groeien en de stam verandert. Soms woont er een vogel, klimt er een kat of zit er een bal vast. Een keer schilderde ik een plastic zak. De boom groeit, bloeit, verdort en veranderd. Als je er elke dag slechts even naar kijkt zie je het niet. Iedere avond laat ik de waterverftekening drogen. Op de rand van de vensterbank. Daar waar jouw theekopje stond, naast de groene stoel. Soms zwierf er een boek rond, vaak ook van jou. Als de tekening droog is pak ik hem op. Ik stop hem in een envelop. Jouw adres staat daarop vermeld. Die waar je nu woont en ik niet welkom ben. Ik stuur je de tekeningen van de boom. De boom die veranderd. Ik stuur je de tekeningen. In de hoop dat jij ze ophangt. Dan zien we samen de veranderingen die de oude kastanjeboom doormaakt.
{jlexreview:off}
feedback bij je tekst

Dank voor het lezen van deze inzending.

info  Lezenswaardig?

info Je kunt hieronder een reactie geven.

Voeg hier je commentaar toe...
You are a guest
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Elsbeth Boom · 3 months ago
    mooi gegeven van een veranderende boom. er zitten wel nog spelfouten in je verhaal. Een rondje extra lezen en je pikt ze er zo uit.

  • This commment is unpublished.
    Ineke Dijkhuis · 3 months ago
    Graag gelezen.

😐 Alle publicaties bekijken?.

Alle inzendingen zijn te lezen door bezoekers!

Zelf een verhaal of gedicht insturen is alleen mogelijk voor leden. Lid worden is gratis!

Proza is iedere tekst die is geschreven of gesproken in de vorm van gewone taal. Proza kan kunstig in elkaar gezet zijn, zelfs rijm en een metrum (maatsoort) bevatten, maar zodra de vorm van de tekst (met name de vorm van de regels) tot doel wordt en de bladspiegel geen enkele rol meer speelt, is er sprake van poëzie. Hier vind je o.a. Column, Blog, Cursiefje, Kort verhaal, Flitsverhaal.