verhaal in 6 woorden

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN ZES WOORDEN

Verhalen in zes woorden (Six Word Stories) zijn korte zinnetjes van 6 woorden die een compleet verhaal vertellen. Ernest Hemingway schreef ooit “For sale: baby shoes. Never worn”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal (geen quotes of gezegden), moet in exact 6 woorden (excl. titel) worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Volle maan

Publicatie: | César Noordewier
Eens ligt de maan vol plastic. 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
14.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
César, wat gedaan bij halve maan??
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • César Noordewier 14.08.22
  Helena, als het aan de menselijke activiteit ligt, heeft 'volle maan' straks twee betekenissen en ook bij 'halve maan' zal het daar dus vol plastic liggen.
  • César Noordewier 14.08.22
   @Helena Mattheyssens Nou, dat is dan (tijdelijk) mooi weggemoffeld, zoals je vuil onder het tapijt veegt. De politiek zal dan waarschijnlijk de hoeveelheid plastic op de maan laten meten bij nieuwe maan en bij volle maan zullen milieuorganisaties aan de alarmbel gaan trekken, maar dan is het na een tijdje weer nieuwe maan en zie je er bijna niets meer van, en zo ontstaat er telkens weer een nieuwe (maan)cyclus...
  • Helena Mattheyssens 14.08.22
   Ik had 'm wel door, hoor. Om het absurde door te trekken: waar blijft de resterende volle maan plastic bij halve maan, laat staan een kwartier, om van nieuwe maan te zwijgen?

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.