verhaal in 6 woorden

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN ZES WOORDEN

Verhalen in zes woorden (Six Word Stories) zijn korte zinnetjes van 6 woorden die een compleet verhaal vertellen. Ernest Hemingway schreef ooit “For sale: baby shoes. Never worn”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal moet in exact 6 woorden (excl. titel) worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Strijd

Publicatie: | Helena Mattheyssens
 

 

'Aanhouder' wint,                                

Echtgenoot blijft verslagen achter.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
20.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Goed beschreven!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
20.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Helena, de wetenschap dat de strijd gestreden is, geeft ook een bepaalde rust, ook aan de verslagene. Het is de rust van de platgebombardeerde stad, waar het wrange besef doordringt dat men nu tenminste echts niets meer te verliezen heeft.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Helena Mattheyssens 20.08.22
    Je hebt gelijk, César, wat die rust betreft.
    In wat jullie Vlaams noemen, betekent 'aanhouden' een buitenechtelijke relatie hebben. Wij vinden dat jullie Hollands spreken. De waarheid is dat we allemaal Nederlands als taal hebben.
    • César Noordewier 20.08.22
      Dank voor deze nuances, Helena. Overigens versta ik Vlamingen vaak beter dan mensen uit bepaalde delen van Nederland. De misdaadreeks De Ridder die zich afspeelt in Gent en die ik destijds die ik in z'n geheel heb bekeken, was prima te volgen.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.