Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

De narcist

Geïndoctrineerde imperfectie eert eerder vermeende perfectie. 

© Aimé Sensibilé op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
02.11.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Zo is het
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
26.10.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Een aardig geconstrueerde en vooral ingewikkelde zin, maar enig verhaal erin ontbreekt.
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Aimé Sensibilé 26.10.22
  Het is bombastisch taalgebruik omdat de narcist zo praat. Deze zin brengt echter wel een verhaal. Jammer dat het niet duidelijk is.
  Imperfectie symboliseert het slachtoffer dat tijdens de jeugd, door indoctrinatie, een zwak zelfbeeld ontwikkelde en jammer genoeg eerder voor de charmes van de narcist valt, die hier met ‘perfectie’ wordt weergegeven.
  • Ewald Hagedorn 27.10.22
   @Sensibile Goedemorgen Aimé, bij iedere rubriek staat inderdaad een redactionele aanwijzing. Het komt regelmatig voor dat deze niet wordt gelezen of dat mensen er maling aan hebben (van dit laatste beschuldig ik jou zeker niet).
   Ik wil hier niet de politie-agent uithangen, maar ben de volgende mening toegedaan: SP biedt aan amateurschrijvers een gratis platform hun schrijfsels publiek te maken. Niet zo gek dat er enkele regels zijn. Wie zich daar niet aan wil houden, kan een eigen website opstarten.
   Groet en fijne dag!

   PS heel vaak is het lastig bij de rubriek 6-woorden tot een verhaaltje te komen. Veelal lijkt het dan meer op een opmerking of een constatering of zelfs een tegeltjeswijsheid. Ook mijn eigen bijdragen zijn niet altijd even geslaagd.

  • Aimé Sensibilé 27.10.22
   @Ewald De nacht bracht helderheid! Ik heb die opdracht fout begrepen (eerlijk gezegd, nooit gelezen). Mijn zin is inderdaad geen ‘verhaal’. Toen je dat zei, begreep ik dat het geen ‘inhoud’ had.
   Als ik de intro lees, moet er blijkbaar een plot inzitten!
   Groetjes!
  • Aimé Sensibilé 26.10.22
   @Ewald Dank je wel, voor je reactie.
   Als men te lang naar inhoud moet zoeken in een tekst , dan is het niet goed genoeg.
  • Ewald Hagedorn 26.10.22
   Aimé, dank voor je uitleg, ik begrijp er nog steeds geen snars van. Kan aan mij liggen natuurlijk. Ik ben benieuwd of anderen het verhaal snappen.
   Dat 'de' narcist bombastisch praat, ben ik niet met je eens. 'De' narcist bestaat volgens mij niet. Wel zijn er narcisten in vele soorten en gradaties. Sommigen zullen inderdaad bombastisch praten.