Herscho Duds

Liefde maakt blind

© Herscho Duds op 03.06.2022.

Boer zoekt vrouw. Ze staat vlakbij.

Geplande einddatum publicatie van deze inzending:
13-06-2024

Enthousiast over deze inzending?

Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt nu een reactie geven, meer publicaties lezen of bijv. zelf meedoen aan een schrijfactiviteit. Klik hieronder s.v.p. op de gewenste mogelijkheid!

 •   Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk hieronder of klik eerst op TOELICHTING voor de werkwijze.
  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  04.06.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Leuk gevonden!
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  03.06.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Geestig Herscho, maar toch... De oorspronkelijke opzet van een zeswoordenverhaal is een verhaal in zes woorden dat geen titel behoeft. In dit geval is het ook zonder de titel nog een verhaal, maar het is hier juist de titel die het plaatje compleet maakt.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Herscho Duds 04.06.22
   Om eerlijk te zijn, ik had dit commentaar verwacht gezien wat andere commentaren van jou. Een experiment dus, en je was consequent. Maar, ik ben het maar ten dele met je eens Ewald. De titel wordt verlangd door de site, en als dat zo is, moet die titel bijdragen. Op de Amerikaanse site waar ik veel vertoef mag je haiku’s zoals het behoort, zonder titel insturen. Dat zou hier dan ook moeten worden toegepast.
   • Ewald Hagedorn 04.06.22
    @Herscho Duds Herscho, het gaat mij niet om nieuwe regels maken; ik geef alleen mijn mening. Eenieder kan daarmee doen - of helemaal niets - wat ie wil.
   • Herscho Duds 04.06.22
    @Ewald Een goede titel spreekt ook boekdelen, en is vaak precies de grootste uitdaging. Ik persoonlijk denk dat het beter is om gewoon een titel te plaatsen (waar om wordt gevraagd) en dat ieder voor zich kan bepalen om dat wel of niet mee te nemen in de beoordeling met uitleg. Ik zie jouw punt echt wel en plaats geen weerwoord omwille van het weerwoord, maar ik denk dat het overzichtelijker is als we niet persoonlijk met nieuwe regels op de proppen komen.
   • Ewald Hagedorn 04.06.22
    Herscho, je kunt de verplichte invoer van een titel vermijden door leestekens of Alt-tekens te gebruiken. Zie eerdere bijdragen van Erik van der Velden, Ineke Dijkhuis, Lars Tanesy, Jeer Newjeer en mezelf. Waarom Schrijverspunt zo veel waarde hecht aan een verplichte titel weet ik niet. Voor de goede orde: ik ben geen politieman die titels wil verbieden. Zonder titel is veel moeilijker en dus een grotere uitdaging.

  Je kunt ook een waardering, in cijfers, geven voor deze publicatie!
  Klik op Waardering bij de mogelijkheden.
 •   Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: Stem 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   

  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
  Klik op Commentaar bij de mogelijkheden.
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
 • ZELF MEEDOEN

  Eerst inloggen s.v.p.! Meedoen is alleen mogelijk voor leden. Nog geen lid? Je kunt je gratis registreren als lid.

 • Alle inzendingen in VERHAAL 6 WOORDEN

  Klik op een titel om de inzending te lezen.

Voorwaarden VERHAAL 6 WOORDEN

Verhalen in zes woorden zijn korte zinnetjes van 6 woorden die een compleet verhaal vertellen. Ernest Hemingway schreef ooit “For sale: baby shoes. Never worn”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal (geen quotes of gezegden), moet in exact 6 woorden (excl. titel) worden verteld. 

Nu nog te bekijken:

Inzendingen in deze schrijfactiviteit waarvan de publicatieperiode binnenkort vervalt. Vind je een inzending de moeite waard en vind je het jammer als deze zou verdwijnen? Leden kunnen de publicatieperiode verlengen!!