verhaal in 6 woorden

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN ZES WOORDEN

Verhalen in zes woorden (Six Word Stories) zijn korte zinnetjes van 6 woorden die een compleet verhaal vertellen. Ernest Hemingway schreef ooit “For sale: baby shoes. Never worn”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal moet in exact 6 woorden (excl. titel) worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Liefde maakt blind

Publicatie: | Herscho Duds

Boer zoekt vrouw. Ze staat vlakbij.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
04.06.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Leuk gevonden!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
03.06.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Geestig Herscho, maar toch... De oorspronkelijke opzet van een zeswoordenverhaal is een verhaal in zes woorden dat geen titel behoeft. In dit geval is het ook zonder de titel nog een verhaal, maar het is hier juist de titel die het plaatje compleet maakt.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Herscho Duds 04.06.22
  Om eerlijk te zijn, ik had dit commentaar verwacht gezien wat andere commentaren van jou. Een experiment dus, en je was consequent. Maar, ik ben het maar ten dele met je eens Ewald. De titel wordt verlangd door de site, en als dat zo is, moet die titel bijdragen. Op de Amerikaanse site waar ik veel vertoef mag je haiku’s zoals het behoort, zonder titel insturen. Dat zou hier dan ook moeten worden toegepast.
  • Ewald Hagedorn 04.06.22
   @Herscho Duds Herscho, het gaat mij niet om nieuwe regels maken; ik geef alleen mijn mening. Eenieder kan daarmee doen - of helemaal niets - wat ie wil.
  • Herscho Duds 04.06.22
   @Ewald Een goede titel spreekt ook boekdelen, en is vaak precies de grootste uitdaging. Ik persoonlijk denk dat het beter is om gewoon een titel te plaatsen (waar om wordt gevraagd) en dat ieder voor zich kan bepalen om dat wel of niet mee te nemen in de beoordeling met uitleg. Ik zie jouw punt echt wel en plaats geen weerwoord omwille van het weerwoord, maar ik denk dat het overzichtelijker is als we niet persoonlijk met nieuwe regels op de proppen komen.
  • Ewald Hagedorn 04.06.22
   Herscho, je kunt de verplichte invoer van een titel vermijden door leestekens of Alt-tekens te gebruiken. Zie eerdere bijdragen van Erik van der Velden, Ineke Dijkhuis, Lars Tanesy, Jeer Newjeer en mezelf. Waarom Schrijverspunt zo veel waarde hecht aan een verplichte titel weet ik niet. Voor de goede orde: ik ben geen politieman die titels wil verbieden. Zonder titel is veel moeilijker en dus een grotere uitdaging.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.