César Noordewier

Koffie

© César Noordewier op 12.08.2022.

De sollicitant nam zelf koffie mee. 
Geplande einddatum publicatie van deze inzending:
11-12-2023

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering, in cijfers, te geven. Klik hieronder s.v.p. op de gewenste mogelijkheid!

  • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

    Voeg hier je commentaar toe...
    You are a guest ( Sign Up ? )
    or post as a guest
    Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

    Wees de eerste om commentaar te geven.

    13.08.22
    Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
    Hij valt meteen assertief binnen.
    Show more
    0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
    12.08.22
    Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
    Deze moest even vallen bij mij. Je bedoelt waarschijnlijk, dat de sollicitant niets aan het toeval wilde overlaten? Zo ontstaat wel een heel verhaal, inderdaad. Het was voor mij dus geen liefde op het eerste gezicht en daarom geen vijf sterren, maar dat ligt dus aan mij. Vergeef me 😁
    Show more
    0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
    • César Noordewier 13.08.22
      Hallo Arjan, dank voor je reactie. Verhalen kun je vaak op meerdere manieren interpreteren, ook als ze maar uit zes woorden bestaan. Jouw uitleg is uiteraard ook een plausibel scenario.
      Een ander mogelijk scenario is dat de sollicitant in het algemeen geen hoge dunk heeft van het bocht dat veel bedrijven inschenken en dat koffie durven te noemen. Het risico hierbij is dat de sollicitatiecommissie juist dit detail als negatief kan onthouden.
      Nog een scenario is dat hij inside-informatie heeft gekregen over hoe vreselijk slecht de koffie is die ze bij dit specifieke bedrijf inschenken. Om niet ziek naar huis te gaan of zelfs over zijn nek te gaan tijdens het sollicitatiegesprek neemt hij het zekere voor het onzekere, door eigen koffie mee te nemen. Ook in dit scenario kan de sollicitatiecommissie dit als een negatief detail onthouden, waardoor hij minder kans op de baan maakt.
      In beide gevallen is de keus: wil ik een goede indruk maken op de sollicitatiecommissie en doe ik alsof de koffie die ze serveren een heerlijke godendrank is of speel ik die hele komedie niet mee?
      Weer een ander scenario is dat hij sublieme koffie meenam, die hij me een mooi verhaal erbij ook voor de leden van de sollicitatiecommissie serveerde. Dat kan eventueel als heel attent worden geïnterpreteerd door de sollicitatiecommissie, maar als het mensen zijn die al snel iets vreemd vinden en ze niet makkelijk dingen accepteren die buiten hun gebruikelijke routines plaatsvinden, kan het weer als extravagant gedrag worden gezien.
      En natuurlijk zijn er ook andere scenario's denkbaar.
      Nog wat achtergrondinformatie: ikzelf drink bijvoorbeeld elke dag vrijwel uitsluitend topkwaliteit thee, die ik bij speciaalzaken bestel. Als ik dan thee uit zo'n automaat moet drinken, ben ik verder de hele dag misselijk, omdat dat als veredeld slootwater smaakt.
    • César Noordewier 13.08.22
      Tikfoutje in mijn reactie: die hij me een mooi verhaal erbij = die hij met een mooi verhaal erbij...

    Je kunt ook een waardering, in cijfers, geven voor deze publicatie!
    Klik op Waardering bij de mogelijkheden.
  • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
    Schrijf een commentaar
    PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
     

    Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
    Klik op Commentaar bij de mogelijkheden.
  • Toelichting

    Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

    Commentaar

    Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
    • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
    • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
    • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
    Commentaren of reacties lezen.
    • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
    • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
    • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
    Voorwaarden:
    Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
    Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

    Waardering:

    Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.

Nu nog te bekijken:

Inzendingen in deze schrijfactiviteit waarvan de publicatieperiode binnenkort vervalt. Vind je een inzending de moeite waard en vind je het jammer als deze zou verdwijnen? Leden kunnen de publicatieperiode verlengen!!