verhaal in 6 woorden

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN ZES WOORDEN

Verhalen in zes woorden (Six Word Stories) zijn korte zinnetjes van 6 woorden die een compleet verhaal vertellen. Ernest Hemingway schreef ooit “For sale: baby shoes. Never worn”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal moet in exact 6 woorden (excl. titel) worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Koffie

Publicatie: | César Noordewier
De sollicitant nam zelf koffie mee. 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
13.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Hij valt meteen assertief binnen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
12.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Deze moest even vallen bij mij. Je bedoelt waarschijnlijk, dat de sollicitant niets aan het toeval wilde overlaten? Zo ontstaat wel een heel verhaal, inderdaad. Het was voor mij dus geen liefde op het eerste gezicht en daarom geen vijf sterren, maar dat ligt dus aan mij. Vergeef me 😁
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • César Noordewier 13.08.22
  Hallo Arjan, dank voor je reactie. Verhalen kun je vaak op meerdere manieren interpreteren, ook als ze maar uit zes woorden bestaan. Jouw uitleg is uiteraard ook een plausibel scenario.
  Een ander mogelijk scenario is dat de sollicitant in het algemeen geen hoge dunk heeft van het bocht dat veel bedrijven inschenken en dat koffie durven te noemen. Het risico hierbij is dat de sollicitatiecommissie juist dit detail als negatief kan onthouden.
  Nog een scenario is dat hij inside-informatie heeft gekregen over hoe vreselijk slecht de koffie is die ze bij dit specifieke bedrijf inschenken. Om niet ziek naar huis te gaan of zelfs over zijn nek te gaan tijdens het sollicitatiegesprek neemt hij het zekere voor het onzekere, door eigen koffie mee te nemen. Ook in dit scenario kan de sollicitatiecommissie dit als een negatief detail onthouden, waardoor hij minder kans op de baan maakt.
  In beide gevallen is de keus: wil ik een goede indruk maken op de sollicitatiecommissie en doe ik alsof de koffie die ze serveren een heerlijke godendrank is of speel ik die hele komedie niet mee?
  Weer een ander scenario is dat hij sublieme koffie meenam, die hij me een mooi verhaal erbij ook voor de leden van de sollicitatiecommissie serveerde. Dat kan eventueel als heel attent worden geïnterpreteerd door de sollicitatiecommissie, maar als het mensen zijn die al snel iets vreemd vinden en ze niet makkelijk dingen accepteren die buiten hun gebruikelijke routines plaatsvinden, kan het weer als extravagant gedrag worden gezien.
  En natuurlijk zijn er ook andere scenario's denkbaar.
  Nog wat achtergrondinformatie: ikzelf drink bijvoorbeeld elke dag vrijwel uitsluitend topkwaliteit thee, die ik bij speciaalzaken bestel. Als ik dan thee uit zo'n automaat moet drinken, ben ik verder de hele dag misselijk, omdat dat als veredeld slootwater smaakt.
 • César Noordewier 13.08.22
  Tikfoutje in mijn reactie: die hij me een mooi verhaal erbij = die hij met een mooi verhaal erbij...

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.