verhaal in 6 woorden

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN ZES WOORDEN

Verhalen in zes woorden (in het Engels: Six Word Stories) zijn korte zinnetjes van 6 woorden die een compleet verhaal vertellen. Ernest Hemingway (Amerikaanse auteur) schreef ooit “For sale: baby shoes. Never worn”. De Six Word Stories zijn sindsdien een literair genre geworden. Dus een echt, afgerond prozaverhaal moet in exact 6 woorden worden verteld. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

83

AANGEPAST:

11 mei 2022

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Geef s.v.p. alleen 5 sterren als het werk perfect is en jij geen verbeteringsmogelijkheden ziet. Schrijvers stellen jouw tips en opmerkingen vooral op prijs.
11.05.22
Graag je feedback a.u.b.:
Zo wordt het een hele serie. Mijn kritiek: het zijn dan wel zinnetjes van zes woorden (dat is niet zo moeilijk), maar ieder verhaal erin ontbreekt. Overigens, dat geldt voor de meeste bijdragen die ik in deze rubriek lees.
Show more
2 van de 2 lezers vond deze review nuttig
  • Bert Vermeer 11.05.22
    Ik ben het hiermee eens. Een leuke rubriek voor verhalen in zes woorden, maar dan ook echte verhalen. Dat vraagt dus een knappe inspanning van de auteur om dat voor elkaar te krijgen lijkt me en geen productie van kanariezinnetjes. Kom maar op met de echte verhalen🔠
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.