verhaal in 6 woorden

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN ZES WOORDEN

Verhalen in zes woorden (Six Word Stories) zijn korte zinnetjes van 6 woorden die een compleet verhaal vertellen. Ernest Hemingway schreef ooit “For sale: baby shoes. Never worn”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal moet in exact 6 woorden (excl. titel) worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Harde werker

Publicatie: | César Noordewier
Zijn pensioen begon op zijn sterfdag. 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
03.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Dat is nou triest. Helaas het gebeurt. Mooi geschreven!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • César Noordewier 12.08.22
  Dank voor je reactie, Connie. En inderdaad heel triest, dus de moeite van een verhaaltje waard, als eerbetoon, al is het maar in zes woorden.
25.07.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Mooi weer gegeven. Het komt helaas voor alhoewel er ook mensen zijn die niet met pensioen willen omdat ze het werken nog te leuk vinden.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • César Noordewier 26.07.22
  Martijn, dat kan ik alleen maar beamen. En waarom zou je (volledig) met pensioen gaan als je nog fit bent en geen zwaar rotwerk hebt?
25.07.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Een mooie, Cesar. Het schijnt inderdaad af en toe voor te komen dat mensen op hun eerste dag van hun pensioen de pijp aan Maarten geven. Triest, vooral als zij zich op hun pensioen hebben verheugd.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • César Noordewier 25.07.22
  Ewald. triest om zo te eindigen na een leven van hard werken en kapitalen aan pensioenpremies uitgeven en plannen maken voor na je pensioen, maar die kans is statistisch vrij groot, zelfs vele malen groter dan bijvoorbeeld het winnen van pakweg 100 euro in de Staatsloterij.
  • Ewald Hagedorn 26.07.22
   @Cesar Je hebt helemaal gelijk, César. Mijn persoonlijke ervaring zegt statistisch gezien inderdaad helemaal niets.
  • César Noordewier 25.07.22
   @Ewald Hagedorn Ewald. Dan heb je flink geluk gehad met driemaal honderd euro in dertien jaar. Mijn opmerking was trouwens 'bij wijze van spreken' bedoeld, vandaar de nuancering met 'pakweg.' We kunnen er ook 'pakweg 1000 euro ' van maken, als dat statistisch tevredener stemt...
  • Ewald Hagedorn 25.07.22
   Dat laatste waag ik te betwijfelen, César. Ikzelf heb bijna 13 jaar maandelijks in de Staatsloterij gespeeld, sinds kort niet meer, en ik heb driemaal € 100 gewonnen. Al met al heb ik er natuurlijk dik op toegelegd. De kans dat je op je eerste dag van je pensioen overlijdt, zal zeker veel groter zijn dan dat je de hoofdprijs of de Jackpot wint.
   De kans op de hoofdprijs is 1 op 7 miljoen, lees ik zonet en je hebt een kans van 1 op 3 miljoen om door de bliksem te worden geraakt.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.