verhaal in 6 woorden

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN ZES WOORDEN

Verhalen in zes woorden (Six Word Stories) zijn korte zinnetjes van 6 woorden die een compleet verhaal vertellen. Ernest Hemingway schreef ooit “For sale: baby shoes. Never worn”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal moet in exact 6 woorden (excl. titel) worden verteld. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Götterdämmerung

Publicatie: | Eric Deprez
Vanhees  Postma  Zeebroek  Heiboer  Santfliet  Rutte

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een reactie geven! Schrijvers stellen vooral je tips en opmerkingen op prijs.
30.06.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik ben het helemaal met Ewald eens. Dit heeft niets met deze schrijfactiviteit te maken.
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
30.06.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
De titel zegt me natuurlijk wat, Wagner, maar niet in relatie tot de zes namen, waarin ik met de beste wil van de wereld geen verhaal ontdek. Het lijkt een trend te worden: zes losse woordjes en de almachtige schrijver verklaart achteraf wat het verhaal erachter is. Voor mij het failliet van deze rubriek.
Show more
3 van de 3 lezers vond deze review nuttig
  • Eric Deprez 01.07.22
    Beste Ewald, je gaat toch het best draaiende filiaal van Schrijverspunt niet sluiten! Snel geschreven, nog sneller gelezen. Dat het voor sommigen een eeuwigheid duurt om iets te begrijpen, lijkt mij niet de schuld van Schrijverspunt.
    • Ewald Hagedorn 01.07.22
      Beste Eric, u kunt mij vast een en ander uitleggen, maar ik vraag mij af of er één lezer is die mij dit verhaal kan verklaren. Begrijpend schrijven is een kunst.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.