verhaal in 6 woorden

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN ZES WOORDEN

Verhalen in zes woorden (in het Engels: Six Word Stories) zijn korte zinnetjes van 6 woorden die een compleet verhaal vertellen. Ernest Hemingway (Amerikaanse auteur) schreef ooit “For sale: baby shoes. Never worn”. De Six Word Stories zijn sindsdien een literair genre geworden. Dus een echt, afgerond prozaverhaal moet in exact 6 woorden worden verteld. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

96

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
01.06.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Op zich goed bedacht, maar toch slechts drie sterren. Het verhaal moet in zes woorden een verhaal zijn en niet pas een verhaal met steun van de titel. In dit geval beschouw ik het als een negenwoordenverhaal. Zonder de titel blijft er niet meer dan een algemene opmerking over.
Show more
0 van de 2 lezers vond deze review nuttig
 • dagboek nachtmens 02.06.22
  Bedankt voor de feedback, Ewald! De titel heb ik eigenlijk meer bedacht omdat het zonder titel niet kon worden geupload, dus in werkelijkheid meer een nagedachte dan dat het zoveel aan het verhaal moest toevoegen. De bedoeling van het verhaal zelf was de boodschap dat de energieprijzen dusdanig stijgen dat mensen er moedeloos van worden (en een woordspeling op energie dat energie slurpt), maar ik snap als dat niet genoeg 'verhaal in het verjaal' is. Zal m'n best doen de volgende keer meer in de 6 woorden te zeggen!
  • dagboek nachtmens 02.06.22
   @Ewald Mee eens, bedankt voor de tip. Ik gebruik waarschijnlijk voortaan ook liever een '.' of iets als ik dan liever geen titel heb. 🙂
  • Ewald Hagedorn 02.06.22
   Wat je ermee wilde zeggen had ik zeker begrepen. De verplichte titel invullen kun je voorkomen door leestekens of alt-tekens te gebruiken. Ook haiku en senryu moeten eigenlijk zonder titel kunnen. Voor de goede orde: ik ben niet per se tegen het gebruik van een titel, maar het zeswoordenverhaal verliest aan kracht, als de titel noodzakelijk is om het tot een verhaal te maken.
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.