verhaal in 6 woorden

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN ZES WOORDEN

Verhalen in zes woorden (Six Word Stories) zijn korte zinnetjes van 6 woorden die een compleet verhaal vertellen. Ernest Hemingway schreef ooit “For sale: baby shoes. Never worn”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal moet in exact 6 woorden (excl. titel) worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

FRANSE PREUTSHEID

Publicatie: | W.J. (Hans) Villerius
Boeren tiveren voorzichtigheidshalve sumptiegewassen.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
15.06.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
ik snap hem niet helemaal maar ik geef je drie sterren! Van actualiteit heb ik weinig kaas gegeten maar ik vind het een aannememelijke tekst! Groetjes Hans
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • W.J. (Hans) Villerius 15.06.22
  Laat ik nou altijd gedacht hebben, dat je een poosje tussen Franstalige Belgen gewoond hebt! Dan zou je toch direct moeten opmerken, wat aan 'tiveren' en 'sumptiegewassen' ontbreekt. Of wordt schuttingtaal als 'cul' en 'con' nooit in Brussel gebezigd?
24.05.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Draagt de (preutse) keizer kleren?
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • W.J. (Hans) Villerius 24.05.22
  Voor beantwoording van deze vraag van u ben ik niet belezen genoeg: Wat heeft dat Deense sprookje, waarop u waarschijnlijk doelt, nu met mijn flauwe grapjes over pruderie te maken?
23.05.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Bijzonder Hans. Voor inhoud en originaliteit geef ik dan ook 5 sterren. Toch leunt het naar mijn smaak te veel op de titel, waarmee het eigenlijk een achtwoordenverhaal is. Daar geef ik dan drie sterren voor. Zonder de titel zullen veel lezers 'm niet begrijpen. Is dat erg? Blijven er voor mij 4 sterren over en dat is ruim voldoende.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • W.J. (Hans) Villerius 23.05.22
  Dat je het waardeert, heb ik begrepen. Maar die rekensommetjes van je gaan me boven de pet. Is dat getallenmystiek?
  • Ingrid Karsten 08.06.22
   @Ewald ik vind het een goede tekst hans maar ik zie nog steeds niet dat je bij mij hebt gekeken
  • Ewald Hagedorn 24.05.22
   @HansVillerius Ik zie nu pas dat je eerste versie uit vier woorden bestond, plus een titel van twee woorden. Chapeau! Na mijn eerste opmerking had je me ook kunnen corrigeren natuurlijk.
  • W.J. (Hans) Villerius 24.05.22
   @Ewald Vooruit dan maar, hier speciaal voor jou ZONDER TITEL:
   Preutse Franse boeren tiveren voorzichtigheidshalve sumptiegewassen.
  • Ewald Hagedorn 23.05.22
   @Ewald geweid - gewijd
  • Ewald Hagedorn 23.05.22
   Hans, over Pythagoras kunnen we het misschien een andere keer hebben.
   Zonder gekheid, het oorspronkelijke zeswoordenverhaal is een verhaal van zes woorden zonder titel. Nadat deze rubriek onlangs op SP werd geïntroduceerd, verschenen er vooral verhalen die sterk op de titel leunden. Daar heb ik een paar opmerkingen aan geweid en sindsdien doen steeds meer schrijvers hun best een verhaal van zes woorden zonder titel te schrijven. Dat juich ik toe, al is het natuurlijk zeker niet verboden een zeswoordenverhaal mét titel te schrijven. Zonder titel is misschien net iets lastiger, maar daarmee wel een grotere uitdaging.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.