verhaal in 6 woorden

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN ZES WOORDEN

Verhalen in zes woorden (Six Word Stories) zijn korte zinnetjes van 6 woorden die een compleet verhaal vertellen. Ernest Hemingway schreef ooit “For sale: baby shoes. Never worn”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal moet in exact 6 woorden (excl. titel) worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Een schatje

Publicatie: | César Noordewier
'Onze Tarzan bijt normaal gesproken nooit...' 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
27.07.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Grappig!!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
27.07.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Prima zeswoordenverhaal.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • César Noordewier 27.07.22
  MIjn dank, Ewald. Ik zal proberen door regelmatige inzendingen, dit genre van 6 woordenverhalen te stimuleren op Schrijverspunt.
  Je snapt vast wel dat dit verhaal gebaseerd is op die televisiereclame van lang geleden: 'Dat doet ie anders nooit!' Maar het is ook gebaseerd op ergernis over sommige asociale hondenbezitters. Laatst liep een grote hond in het park rond, onaangelijnd waar het niet mag. Ik was foto's aan het maken en hij sprong een paar keer flink op om mijn camera op te eten. Het bazinnetje gaf nauwelijks een reactie en keek vooral toe. Iemand in mijn 6 woorden verhaal heeft waarschijnlijk niet zo'n geluk gehad...
  Voor de duidelijkheid: ik hou van honden, maar als ze het verlengstuk van sociopaten e.d. zijn, dan kunnen het tikkende tijdbommen worden.
  • Ewald Hagedorn 27.07.22
   Da's al een oude reclame, Cesar, maar die is inderdaad blijven hangen. En tja, sommige hondenbezitters... breek me de bek niet open.
   Op zich is dit een leuke rubriek, maar veel verhaaltjes zijn pas te begrijpen als je de titel hebt gelezen en dan is het in mijn ogen niet een 100 % zeswoordenverhaal. Een titel is prima, maar het verhaaltje mag er niet op leunen.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.